reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Izka, mam nadzieję że to szybko przejdzie .. Faktycznie jak Cię to niepokoji to lepiej sobie podjedź na IP, będziesz spokojniejsza. Ja wierzę że to nic poważnego...i za to trzymam kciuki. Czujesz już maluszka?:-)

już mam pozytywniejsze myśli, poleżałam trochę w wannie z rana i ból przeszedł, podbrzusze już nie twardnieje tak jak przez kilka dni. Wydaje mi się, że to była sprawka zmniejszenia dawki magnezu.. ale podjade i tak na IP, to nie zaszkodzi, a nie chce się denerwować tym bardziej, że męża od pon nie ma kilka dni to sama nie mam zamiaru później na IP zasuwać :-p a maluszka jeszcze nie czuje.. niestety

reklama
Migotka - strasznie mi przykro :(.

Dziewczyny a powiedzcie na co ten magnez jest? Bo mi ginka nic nie wspominała. Chociaż mi nic nigdzie nie twardnieje, nie mam pojęcia gdzie ta moja macica jest, nic nie czuć. W ogóle nic się nie dzieje:/. Od 2 tyg nic nie przytyłam, brzuch mi nie rośnie, jeszcze po tych wieściach od Migotki całkiem czarne myśli mnie naszły. A wizyta dopiero 4 marca:/.

Kapciusia magnez jest np na twardnienie macicy, na skurcze, dużo osób ma skurcze łydek w ciązy i też biorą wtedy magnez. Magnez dają też na skracającą się szyjkę..

czesc dziewczyny!!!podczytuje Was juz jakis czas ale macie tyle watkow i stron ze zanim doczytam do konca to urodze;-) . mam termin na 3 sierpnia wiec chcialabym do Was dolaczyc...pisze w pracy z tel dlatego sorki za znaki i ew.bledy...

Cześć ;-)

Izka - przywołuję Cię do optymistycznego myślenia! :-)

Ktr - ale Cię ten lekarz nastraszył :( Mam nadzieję, że na wizycie okaże się, że nic niepokojącego się jednak nie dzieje!

All-me - cieszę się, że u Ciebie już lepiej :tak: Niech mąż Ci sprzeda dużą dawkę spokoju i pozytywnego myślenia :-) Mój lekarz nie słucha serduszka na każdej wizycie. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży słuchaliśmy za pomocą takiego małego urządzenia (on nie robi usg) ale teraz jeszcze go nie używał

Kupciusia - ja biorę magnez na skurcze łydek :tak:

Dolaresr - witaj ;)

Migotka - strasznie mi przykro :(.

Dziewczyny a powiedzcie na co ten magnez jest? Bo mi ginka nic nie wspominała. Chociaż mi nic nigdzie nie twardnieje, nie mam pojęcia gdzie ta moja macica jest, nic nie czuć. W ogóle nic się nie dzieje:/. Od 2 tyg nic nie przytyłam, brzuch mi nie rośnie, jeszcze po tych wieściach od Migotki całkiem czarne myśli mnie naszły. A wizyta dopiero 4 marca:/.

Kapciusia magnez jest np na twardnienie macicy, na skurcze, dużo osób ma skurcze łydek w ciązy i też biorą wtedy magnez. Magnez dają też na skracającą się szyjkę..

na skurcze miesni (lydek etc, lepszy jest potas (Kalcium)
ale pamietajcie ze Mg nie jest tylko na kurcze macicy i dolegliwosci ciazowe ... ja magnezu uzywalam czesto jak bylam rzemeczona, jak sie uczylam do egzaminow etc, jak sie jest na magnezie ma sie wiecej energii, jest sie bardziej wydajnym i mozg lepiej pracuje, lepiej sie koncentrujesz.. wiem ze jesli bralam przez dluzszy okres, to potem zmiejszanie dawki czy zupelne odstawienie powodowalo spadek energii i taki brak checi- bo organizm przyzwyczail sie do wyzszego poziomu- wiec poprostu uwazajcie, bo o ile dziecku to nie zagraza, to moze wam namacic w samopoczuciu :/

Dolaresr witaj.Kupciusia, magnez działa tak odrobinę przeciwskurczowo, ma brałam też przed ciążą, bo jak domi mam skurcze łydek. :-) Lekarz widocznie nie wspominał, bo nie uznał że go potrzebujesz. On też w sporej dawce jest w witaminach dla ciężarówek... Z ciekawostek, nie można go podobno przedawkować..:-)

reklama
All-me - Ja na razie biorę jedną, jak nie pomoże to będę zwiększać ;-)

Iza - mi na koncentrację w ciąży nic nie pomoże :-D A nie miałabym nic przeciwko :-)

Do góry