reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry:-)

Chyba powoli wiosna się zbliża :-)
młodszak zrobił mi dzisiaj pobudkę o 6 :szok: Twierdząc, że " koniec noci" i bawiliśmy się się samochodzikami do 7.30. Zastanawiam się, czy po dwóch chłopakach potrafiłabym bawić się z córką:-D Zdecydowanie lepiej się czuję jako bob budowniczy niż latka barbi;-):-D

Loleczka
zależy od firmy, ale zawsze możesz spróbować

Ćwietka niezły patent:-D

Ale się wzruszyłam... Może nie jest to w naszym temacie, ale o wielkiej miłości, popatrzcie: Jadzia

Piękna historia... Podrzucę pomysł mężowi;-)

Ponawiam prośbę o przepis na maseczkę z kawy na celulit:blink:

reklama
(...)Nawet mieliśmy z mężem plan hodowania na balkonie stada kóz, żeby mieć zawsze dostawy świeżego mleka i sera, ale się rozmyśliliśmy ;-)

Ale dlaczego? Jeśli macie duuuuży balkon... :-D:-D:-D

(...)
Cwietka i Maghdalena
mój mąż owszem jest kochany bo jest mój...ALE niestety nie odwozi za często tych dzieci jednam no i ja zawsze musze wstać bo on się grzebie gorzej niż baba (!) i zawsze muszę mu pomóc i przypomnieć o wszystkim:tak:

Kasiarj, ja to znam, ale powiem Ci, że jest to do zmiany, tylko musimy sobie odpuścić (zamknąć oczy, zatkać uszy i zacisnąć zęby), a to jest trudne... Oni sobie świetnie poradzą sami, tylko trzeba im pozwolić :) Dopóki im tak "pomagamy" (czyt. wyręczamy), to po co mają się starać???

Ktr, gratulacje, dobrze że zdrowy chłopak :) Będziesz miała wspaniałego Syncia, taka mała męska drużyna i Ty jedyna kobieta, będą dbać o Ciebie :)))

A to mój dzisiejszy skromny posiłek :)
zdjecie 3.jpg

Ostatnia edycja:
no niestety moje marzenia o córeczce się nie spełniły - jest chłopak.
ja wstałam o 6.00 bo do lekarza jechałam i dopiero śniadanie jem ;) ale za to cieplutkie świeże bułeczki mam :)

edit: mam łożysko na przedniej ścianie i czuje ruchy. Dzidziol ma mało miejsca, a fika chce fikać jak szalony.

Gratuluję synka:-)
ja jeszcze nie tracę nadziei że to coś między nogami to była pępowina;-)

Cwietka - ja mam rano podobnie. M odprowadza małego (ja tylko pomagam mu się ubrać), a potem śpię albo do powrotu męża, a jak nie wraca to do 10-11 :-D
A z butami, to my mieliśmy podobnie w Deichmannie - robiliśmy zakupy w styczniu, jak była taka promocja, że przy zakupie 3 par butów za najtańszą się nie płaci. No to M wziął sobie 2 pary zimowych, a ja korzystając z tego, że mogę coś mieć gratis wybrałam sobie trampki:-) A ostatnio obie pary zimówek mu popękały, zwrócił i oddali mu kasę. A ja mam trampki za darmo :-D

toska, Maghdalena - dzięki! chłopak jest i to na 200%, oby tylko wszystko było dobrze! Info o wizycie w wątku z wizytami. Dzidziol zdrowy, ale łożysko niebardzo. Idę na konsultacje wieczorem, to może wkońcu mnie zdiagnozują! więc do wieczora jeszcze pewnie będę miała wysokie ciśnienie mimo, że rano (przed USG) miałam 90/60 ;)

Pandroka - dzisiaj polędwiczki z jabłkami i buraczki. Jak się do kuchni dowlokę ;-)

Loleczka - jak CCC to nie powinno być problemu. Przynajmniej ja nigdy nie miałam. Za to z Wojasem się kiedyś miesiąc handryczyliśmy i w końcu trzeba było zrobić mega awanturę, ale mąż jest w tym specjalistą ;-)

Maghdalena - no właśnie balkon nieduży. I się bałam, że mi latem będą pranie zżerać ;-)

Kasiarj - Maghdalena ma rację. Jak mnie w domu nie ma, to ponoć sobie Małżon z Córencją świetnie radzą. A jak tylko ja jestem, to się awanturują :-D
A rano już się nauczyli, że mama śpi i koniec. Fakt, że czasem jak Małżon ubierze Idę, to mi wstyd - on np. nie rozumie, że jest różnica między sukienką, a tuniką i do tuniki zamiast legginsów, daje zwykłe rajtki i mi potem Córól chodzi jak Lolitka z tyłkiem na wierzchu, ale co tam :-D

Haha, właśnie z tego powodu przynajmniej przygotowuję ubranie dla małego :-D Co prawda chłopięca garderoba jest mniej zróżnicowana ale on i tak potrafi ubrać dziecko tak, że wstyd wyjść z domu :tak:

Domi - ja szykowałam, ale potem i tak Córencja robi awantury, że tego nie chce, to jej się nie podoba :baffled: Baba!

Maghda - ale zestaw śniadaniowy! Łał! Moja nędzna owsianka to się chowa. Tylko ja po niej jeszcze drugie śniadanie jem.

reklama
Ktr - faaajnie :-) Szymek będzie miał kompana do zabawy autami :-D

Pandora - jedyny plus tego hehe

Loleczka - noo ! Są delikatne ale są :-)

Toska - myślę ze to kwestia przestawienia się czy coś ale tak jak mówisz jeszcze może być dziewczynką kto wie :)

Domi - "a jak nie wraca" - czyli gdzie się podziewa ? :p

Do góry