reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Cwietka, propozycja dziadków super, tylko czy córa już u nich zostawała parę dni i nie będzie za bardzo tęsknić?

Zienia, dobrze, że pojechałaś sprawdzić co i jak...a tę kolke się jakoś leczy??

Toska, ja tez mam zamiar postąpić jak Ty przychodząc z nowym członkiem rodziny :-) mam zamiar kupic jakiś prezent dla synka od dzidziusia, no i gdzieś kiedys przeczytalam, żeby do domku wnosil dzieciatko ktoś inny niz mama, amama ma się przywitac i zając starszakiem...

MadziaSek - cena za pieluch i chusteczki faktycznie atrakcyjna :-)ale tak jak dziewczyny piszą trzeba ostrożnie z tymi pampersami 1, ja tez z jedna paczkę 2 kupię i potem juz długo bedę leciala na 3...

jesli chodzi o strach przejety od rodziców, to ja chcę tego uniknąc przy wizytach u dentysty- ja mam mega fobię w tym temacie, a mąż nie , więc on będzie chodzil z dziećmi ;-)

Izka && za wizyte i szyjkę;-)U mnie tez snieg...wrrr....

a do tego mąż chory.... rany...

Madziula, współczuje sensacji...

No ale najlepsze jest to, ze juz po wizycie u dentysty ;-D bałam się jak ch...ra! leczenie kanałowe, ale dalam radę i tak mi lekarz pieknie ząbka nadbudowal (bo sie niestety parę tygodni temu złamal), że aż w szoku jestem!!!! Pozostała tylko na razie znieczulona buzia i czuje się jakby nie byla moja...;-)

reklama
Loleczka a o jakim prezencie myślisz ?
mój starszak pewnie razem z tatą będzie mnie odbierał hehe

I teściową :crazy:

Loleczka leki rozkurczowe na szybko a tak to starać się regularnie chodzić o toalety żeby takich problemów nie było :/ Łatwo powiedzieć :baffled:

Toska - nie sądzę żeby jedna puszka mogła spowodować coś takiego (ja miałam takie rewelacje jak wypiłam litr:-D). I niestety nie wiem co można w ciąży na to brać, lepiej spytaj lekarza

Loleczka - ja też słyszałam o tym prezencie od malucha i zamierzam tak zrobić :tak: A wnosić dziecko i tak będzie na pewno mąż, bo ja słabeusz jestem i noworodek w foteliku to dla mnie za dużo :-D I gratuluję odwagi u dentysty ;-)

Ja pieluchy też kupię tuż przed porodem. Zamierzam używać rossmanowych, a tam jest stała cena i nie trzeba robić zapasów ;)

Maghdalena - trzymam kciuki, żeby Ci nie zabrakło siły na sprzątanie mieszkanka :))

Loleczka - czy TY byłaś u stomatologa ??? Leczyłaś ząbka kanałowo?? Teraz w ciąży??? Ja byłam ostatnio na przeglądzie bo kawałek emblematu mi się wykruszyło z ząbka i powiedział mi, że go nie zrobi :( Założył mi tylko opatrunek, żebym nie miała dziurki (ponoć ma się trzymać nawet do roku i zapobiegać powstawaniu próchnicy) Na leczenie mam przyjść dopiero po rozwiązaniu :( Nie chciał mi leczyć ze względu na to, że ponoć nie podaje się znieczulenia w ciąży.

Witam sięi ja po weekendzie.

Sobota minęła nam pod znakiem sprzatania, obiadku u znajomych i wieczorem niespodziewanej nocnej wizyty u teściów. Moja szwagierka urodziła dzidziusia wczesniaka i przyjechali do nas na wieczorno - poranną wizytę. Była przyjemnie :)
Podzielę się z Wami moją piątkową prztygodą kulinarną. W piątek wieczorem wzięłam się za pieczenie pychotki ( ciasto z orzechami i kremem budyniowym i pianka z białek - MNIAM). Mężuś poszedł już spac a ja nocną porą w kuchni ostro daję czadu. Wyjmuję z piekarnika obydwa placki - jakieś podejrzane bo niepodpieczone - myślę sobie cos nie tak z piekarnikiem. Kosztuję kawałek placka a tam.... SŁONO w ustach! Zamiast cukru do gniecionego ciasta dodałam soli ( takie same pojemniki w szufladzie - dziś już podpisane).
W sobotę replay i ciastro wyszło pyszne! Akurat dla teściów było.
Wczoraj wspólne gotowanie ze znajomymi i zakupy. Obkupiłam Jasia - fotki postaram się wkleić wieczorkiem. Głównie carrefour - fajne bodziaki i kopleciki już dla większego 3-6 miesięcznego za grosze.
PEPCo równiez polecam ale trzeba patrzeć na jakość , bo zdarzają sie buble. MOja bratanica ma dużo ciuszków , ale rzeczywiście - dokładnie trzeba czytać metki.

Dziewczyny czy teraz mocz i krew robimy na czczo? Czy można coś przekąsić?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madziula - od 2 trymestru można podawać znieczulenie, tylko chyba ciężarnym podają jakieś delikatniejsze. Ja niestety też mam teraz problemy z zębem, na razie niby udało się go wyleczyć ale dentysta powiedział, że jeżeli coś się będzie działo to wtedy kanałowe. I powiedział, że lepsze dla dziecka jest podanie kobiecie w ciąży znieczulenia niż żeby się zwijała z bólu na fotelu :tak:

Eweli - fajne ciasto z solą :-D Ja krew i mocz robię na czczo. A nie trzeba?

Domi87 - fajnie, że napisałaś bo troszkę pobolewa mnie ten ząbek, cały czas muszę jeść lewą stroną!!! A mój stomatolog kategorycznie nie chciał mi zrobić - chyba się bał albo nie wiedział jakie znieczulenia użyć. Moja kuzynka jest stomatologiem i mówiła mi, że ona leczy ząbki u ciężarnych (ale niestety mieszka w Kanadzie). Możesz mi napisać do kogo chodzisz??? Chętnie się wybiorę.

Eweli - naśmiałam się z tego ciasta z solą - chociaż pewnie Tobie nie było do śmiechu :) Grunt, że za drugim podejściem wyszło pyszne :))

reklama
Eweli - ja również krew i mocz robię na czczo. Na 100% trzeba robić na czczo, po przekąszeniu czegoś można nieźle zafałszować wyniki np. glukozę.!!!

Do góry