reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek - dokładnie tak jak dziewczyny piszą - tych newborn "1" to już więcej nie kupuj ;) Mój synek urodził się mały, bo tylko 2690g, ale tych najmniejszych pieluszek zużylismy tylko 2 opakowania, potem wolałam większe, żeby zawartość nie "wychodziła" na body itp. A uwierz, że takie maluchy potrafią narobić od szyi, przez całe plecy i jeszcze na nogi :-D więc do wymiany cała garderoba, a ja wolałam zakładać większą pieluszkę :D

mysiolek - a pozwolisz, że zapytam czy sklep internetowy prowadzisz? jeśli tak, to czy możesz podać namiary? tutaj lub na PW jak wolisz.

reklama

:-D:-D:-D

Coś w tym jest, już w ciąży widać różnicę, ja np. na pierwszą wizytę poszłam dopiero w 10 tygodniu, w poprzednich ciążach chodziłam w 4-5tc:zawstydzona/y: wcześnej nie mogłam doczekać się wizyt, a teraz wpadam do lekarza i mówię, że mam 10 min bo zaraz muszę np. odebać chłopaków z przedszkola:-D

Jeżeli chodzi o pieluszki, to muszę przyznać, że nie pamiętam tak dokładnie który rozmiar jak długo chłopcy używali:zawstydzona/y: dzięki za Wasze rady.

Dzień dobry!
U mnie dzisiaj szaro i pochmurno, ale nie dam się! pomalowałam sobie paznokcie na żółty kolor ubrałam kieckę i szpilki :-) i mam zamiar mieć dobry humor ;) Muszę tylko trochę popracować i ten projekt mam za sobą uffff.

Mój mąż już miesiąc temu chciał zamawiać pieluszki newborn na amazonie (bo jakaś super cena), jak na razie udało mi się go powstrzymać;-).

zenia.mi mam nadzieję, że wszystko już dobrze.
toska ja też lubię taką zimę, szczególnie po kilku miesiącach ciemności. Bliskość tej zatoczki baardzo przekonała mnie do kupna mieszkania w tej okolicy, chociaż tutaj takich zatoczek są tysiące.

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
heh AleksandraMaria jakoś musisz sobie radzić z tą szarością :)

a ja dziewczynki idę zaraz upuścić trochę krwi i na siuśki, a o 15:30 mam wizytę u gin, więc trzymajcie kciuki, żeby ta moja szyjka nie zrobiła mi żadnego numeru :-p

Witajcie :-)

tutaj biało i sypie dalej.

Dziewczyny rady odnośnie pieluszek na pewno również mi się przydadzą

Artykuł odnośnie dzieci bardzo ciekawy, pewnie wiele prawdy w nim jest.

Zenia.Mi cieszę się, że dobrze się czujesz.

Weekend minął bardzo szybko i miło. Odwiedzinki siostry i mój mąż będziesz chrzestnym malej. Zastanawiam się co kupić na prezent, siostra chce zabawkę.
W niedziele byliśmy u moich rodziców :-)
Plan na dziś dalsze rozpakowywanie rzeczy i dziś przywożą ostatnią brakującą szafę.

Fibi teraz ja będę wścibska, a teraz gdzie mieszkasz.
A kosmonautów kojarzy mi się z poradnią wad postawy :-)

Izka87 trzymam kciuki

Miłego dnia dziewczyny.

Dzień dobry :)

Wczoraj siedzieliśmy u znajomych, niby fajnie, ale wróciłam strasznie zmęczona. Nie wiem jak to działa, że z dzidzią się tak męczę :) w związku z tym dopiero się obudziłam. Zbieram się i lecę po świeże pieczywo, mam niezmierną ochotę na chleb z pastą jajeczną.
Jeju, mam kupę roboty więc muszę się zwijać :)

Miłego dnia!

Czesc :-D

Izka kciuki za dzisiejsza wizyte!

Domi, Ewcik, Pandora, Ktr, Toska i AleksandraMaria dzieki za info dot pampersow, 2 opakowania w zupelnosci mi wystarcza, trzecie sprzedaje znajomej kwietnioweczce ;-)
wiecej jedyneczek nie bede kupowac!

Hejoo :-D
marzycielka81 ja bym ją poprosiła żeby się troszkę bardziej określiła :-p bratowa mojego M urodziła pół roku temu i od razu dała listę co potrzebuję i tak jedna babcia kupowała leżaczek-bujaczek druga matę edukacyjną my karuzelę :-)

Dziewczyny to ja kupiłam już 4 paczki jedynek :szok: ale mam nadzieję, że mi pójdą... bo po pierwsze dzieci będę miała dwójkę a po drugie to bliźniaki z reguły się mniejsze rodzą :-)

reklama
Hej :)

A co Wy, jeszcze śpicie? :-)

Ktr - zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Pamiętam że my czasem przechodziliśmy na większy rozmiar pieluch zanim Jasiek osiągnął podaną wagę, bo w mniejszych wszystko wylatywało :-D

Izka - trzymam kciuki ;-)

Margo
- mnie też wszystko męczy w tej ciąży, czuję się chyba jak 80-letnia babcia :-D

Marzycielka - zabawka to fajny pomysł, tylko to zależy dla dzieciaczka w jakim wieku i co już ma (bo teraz dzieci mają wszystko:-D)

Zenia - Ty zapasy pieluch musisz mieć 2 razy większe :-) Ale też na razie nie kupuj więcej jedynek ;-)

Do góry