reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Pandora - hehe, ostatnio oszalałąm na punkcie klusek śląskich, więc będą kluchy z gulaszem z wołowiny w sosie pieczarkowo-ogórkowym :-)
(...)
Cwietka, dawaj Kochana przepisa na tego sosa, bo właśnie dziś u mnie ma być gulasz, wczoraj kupiłam wołowinkę dobrą. Na kluski śląskie od dawna mam ochotę, więc może też zrobie, a jak nie to kasza. Ale tym sosem mnie zaintrygowałaś. Uwielbiam pieczarki. Daj daj daaaaaj przepisa :)))

Ewcik- ja też miałam najpierw miałam "leżące", a teraz jak jest lepiej mam już "chodzone". A kontrola moze przyjść i wtedy i wtedy- znajomej jak miała "leżące" kazali pokazać gdzie leży....
Cwietka- no to coś dla mnie:-D ale dziś bym się nie skusiła bo u mnie serek pleśniowy panierowany i frytki:-D

aaa z tymi grupami zawodowymi do chyba nie do końca tak, szwagierka ma skończone liceum i nie obronionego technika farmacji- więc jakby same liceum i też dostała wezwanie na wku, a że w szoku była i nie chce do woja to zadzwoniła do nich dlaczego ona i dowiedziała się że w gminie było losowanie wśród pań w wieku "odpowiednim" i akurat padło na nią:-D

Ostatnia edycja:
Przyszły po 13:00 i o nic nie pytały.. poprosiły mnie o dowód osobisty, sprawdziły dane i kazały się podpisać na liście, że zastały mnie w domu. Po podpisie od razu wyszły ..:baffled:

Ja rano porałam krew. Naczekałam się w kolejce, system im się wieszał i pobranie bolało (nadal boli) więc miły poranek. W nocy strasznie mnie bolał brzuch i dziś od rana jest to samo. Teraz staram się walczyć ze sobą i leżeć a nie sprzątać:tak: jeszcze mam wyrzuty sumienia bo wysłałam córkę z kaszlem do przedszkola... Ale chyba nie dałabym rady sie nią zająć dziś no i badania byłoby mi cięzko zrobić w jej asyście.
Ewcik miłą masz szefową. Nie wiem czemu kobiety się do siebie w ten sposób odnoszą..

Cześć dziewczyny, u mnie tez biało ale tylko troszkę i temperatura na plusie więc spoko:)
w domu sytuacja trochę lepsza, tzn. bez zgrzytów większych, poszłam za waszą radą i siedze sobie u siebie :)

AleksandraMaria
- Wojskowa Komisja Uzupełnień. Musiałam sie stawić i wyrobili mi książeczkę wojskową! nawet namawiali na roczną podyplomówkę! ja oczywiscie zacofana i nie wiedziałam ze po prostu wszystkie pielęgniarki muszą sie stawić w WKU :p hahah cała rodzina miała ubaw że dowojska idę :p

Kasiarj
- mnie też brzuch boli, nie wiem jaki to u Ciebie ból,a le mnie złap[ie dość mocny i zaraz puszcza, przestraszyłam sie i dzwoniłam do lekarza, a on mi na to że rzadko ale czasami już w tym tygodniu mogą się zdarzać te pierwsze skurcze... i ze jeżeli nie jest to regularne to mam sie niczym nie martwić. W poniedziałek zresztą już wizyta :)

Witam się i ja !

Dziś urlopuję, tylko trochę pod mailem jestem. Rano byłam na pobraniu krwi i skleroza ciążowa dała się we znaki. Docieram pod drzwi laboratorium i…sklerowanie leży na szafce w przedpokoju. Więc z powrotem do domciu. W poprzedniej przychodni wszystko mieli w systemie, a tu niestety papierologia. Teraz jesteśmy z Mężusiem po śniadanku – on tez dziś pracuje z domu – naleśniczki w wersji z makrelą i warzywami i na słodko z własnej roboty pieczonymi jabłuszkami <mniam>.
Dziś oglądamy Jasia o 13:20 . Mężuś powiedział, że zapracowany, ale jeśli się będę czuła choć trochę lepiej jak ze mną pójdzie to pójdzie. Więc idziemy razem.
CO dziś planujecie na obiadek ? Cwietka – oczywiście podzielisz się przepisem na sosik?
U nas dziś łosoś w sosie koperkowym i pulpety z soczewicy i kaszy jaglanej – jak już mam urlop robię więcej, to pulpeciki zamrożę :)
CO do zakupów ja ostatnio mam jakąś manię sukienkowo – tunikową. Linka wrzucę na odpowiedni wątek.
Miłego dnia!

reklama
Franek - ja jestem fanem jak gra Polska, ale tylko jakieś ważne mecze. Dzisiaj już M piszczał, że jest jakiś w tv, więc pewnie będzie leciał gdzieś w tle sprzątania...

U mnie dzisiaj słonko niby świeci ale śnieg jak leżał tak leży a wczoraj wieczorem napadał nowy :wściekła/y:
Przed chwilą zjadłam miseczkę płatków z mlekiem i jestem mega zdziwiona, bo się tak zmęczyłam przy tym jakbym posprzątała pół domu :-D
A jeszcze wcześniej wstawiłam chlebek :D Co prawda z mieszanki, ale za to mój pierwszy w życiu :D zobaczymy jak wyjdzie :) Cwietka - Ty na prawdę inspirujesz ludzi :-)

Do góry