reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

U nas też bida ze schodami. Pięknie sama Córencja po nich biegała dopóki nie spadła :baffled: Teraz się boi. Na szczęście na dwór jedziemy windą, ale w mieszkaniu są schody i kilka razy dziennie trzeba Smroda znieść - do wchodzenia jakoś się udaje przekonać.

Zaczarowana - to ciekawe, jak sie teraz bracia z taką malutką siostrzyczką (;-) ) będą dogadywać.

reklama
Też się tego obawiam, bo taka różnica wieku to przepaść... Ostatnio starszy powiedział, mamo, jak dzidzia będzie miała 4 lata, to ja będę dorosły!, trochę mnie to zastanowiło... To znowu trochę tak jakbym znowu miała pierwsze dziecko. Tym bardziej że tak jak wy dziewczyny macie maluszki w domu, ja od kilku lat już o tym zapomniałam, i przyznam że już się trochę rozleniwiłam. Moje chłopaki już się same sobą zajmują. A tu taka niespodzianka... Muszę wszystko od nowa zaczynać, nawet wózki są teraz inne i pieluchy, KOSMOS!!! Dlatego trochę mnie to przeraża.:-) Loleczka, to faktycznie problmem z tym twoim maluszkiem... Ale może teraz z każdym dniem będzie lepiej, przecież On też będzie coraz starszy. Głowa do góry.

Ostatnia edycja:
Kasia B pewnie masz rację :-) Co do tego nadmiaru to nie wiem, wcześniej piłam w ciągu dnia i z 10 takich herbat, to myślę że to raczej za dużo było :-p Teraz się ograniczam do 2-3 w ciągu dnia, więc to nie jest tak że całkiem rezygnuję, bo jakby co będę sobie wypominać :-) Wszystko w granicach rozsądku. Serów pleśniowych i tak nie lubię, ale surowego łososia to już się boję teraz.

Ja Was dziewczyny to w ogóle podziwiam. To moja pierwsza dzidzia, a że nie pracuję to mam mega dużo wolnego czasu. Teraz jesteśmy jeszcze u rodziny to już całkiem nic robić nie muszę. W ciągu dnia to jak mnie muli to się kładę po prostu :-) No ale planujemy więcej niż jedno dziecko, więc pewnie jeszcze tego doświadczę :-) Od stycznia bym chciała na jakiś staż się załapać, szybciej by czas upłynął...

Zaczarowana Eeeee tam:-Dciąża odmładza, to żywy zastrzyk estrogenów, a jak będzie dziewczynka to będzie mała księżniczka dla chłopaków:-) no i same nowości to też plus, myślę, że będziesz zadowolona:tak:buziaczki!

Zaczarowana - spoko, szybko się ogarniesz z wszystkimi nowościami. Z resztą w kwestii wózków i innych takich dupereli służymy radą :-D

Migotka - powiem Ci, że Ty to dopiero jesteś w kiepskiej sytuacji ;-) Ciąża, jak się nie ma nic do roboty jest zdecydowanie trudniejsza :-D Człowiek tylko siedzi i szuka w necie - co może być nie tak :-D A staż to świetny pomysł - przynajmniej się troszkę rozruszasz. A w jakiej dziedzinie? Jeśli to nie sekret :-)

Witam wszystkie nowe ciężaróweczki :)
Ja zupełnie na świeżo, jeszcze przed pierwszą wizytą u lekarza :)
Jak na razie oglądam dwie kreseczki na teście ciążowym od tygodnia, a najbliższa wizyta u lekarza 7go stycznia :)

Ale chyba nadszedł czas by przestać myśleć o mierzeniu temperatury i testach owulacyjnych, a zacząć o tym jak zadbać o fasolkę :)
Jak na razie zupełnie zielona w tym temacie rozpoczynam moją edukację :)

pozdrawiam :)

Witaj vinverde ! Gratulacje, ciesz się ciążą, spokojnych następnych miesięcy i w razie czego służymy radą, my już trochę bardziej doświadczone:-). Termin masz na koniec sierpnia?

zaczarowana
dzięki :)
Dziś mam 38dc, owulacja była w 20dc
Więc zależnie ok kalkulatorów to pokazuje mi koniec sierpnia lub początek września.
Podejrzewam, że jak pójdę do lekarza to mi dokładniej określi kiedy, co i jak :)

edit:
Może tez pokrótce napiszę, że mam 32 lata i to moje pierwsze dziecko :)

Ostatnia edycja:
Witam u mnie bez zmian małe klucia w poniedziałek ide do lekarza zobaczymy co i jak :tak: Witam nowe mamuśki:-) dopadły mnie senności koszmar a moja Zosia tylko bawić sie chce a ja ledwie zyje , mam nadzieje że minie mi spanie:-)

reklama
Hej:) byłam dzisiaj odebrać wyniki z badań krwi i moczu. Z tego co tu widzę(aczkolwiek się nie znam) chyba są dobre, tylko zastanawia mnie wynik na toxo, bo igg mam 417, a igm 0,452.(mam w domu kota i chociaż gin nie zaznaczył mi tych badań , zrobiłam je sama) oczywiście już naczytałam się na różnych forach, z czego nic nie wywnioskowałam. gina mam dopiero za tydzień i nie wiem co myśleć o tych wynikach. Miała już któraś z Was robione badania na toxoplazmozę?

Do góry