reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
Madziorrek ja byłam w rozpoczętym już 7 tygodniu i dzidzia była tylko 3,3 mm więc w 5 tygodniu mogło być, że jeszcze nie było widać. & stycznia na pewno zobaczysz!

Madziorrek zgadzam się, 5tc to raczej za wcześnie, nie martw się :-)

Ja mam jutro 7t4d według OM, ale przy moich cyklach 34-dniowych to na pewno ciąża jest młodsza. Bardzo bym chciała zobaczyć serducho, ale jakby jeszcze nie było, to nie będę się denerwować.

Agata ja też uwielbiam cynamon. Nawet jak jem jabłko w ciągu dnia to je posypuję cynamonem. Pycha :-)

Maciejka, Madziorek - witam :-) Życzę, żeby nam reszta ciąż szybko zleciała i miłego klikania :-)

Widzę, że temat zaparć w dalszym ciągu. Hehe! Na tych forach dzieciowych to strasznie fizjologiczne tematy - jak nie rzyganko, to zaparcia, a potem to już będziemy jechać po całości: ulewanie, podcieranie tyłków, sraczki i inne takie ;-)

Ja generalnie radzę się przestawić na pełnoziarniste pieczywko. Śliwko - ok. Jakiś owoc rano, przed śniadaniem tez dobrze. No i raczej jogurt, niż maślanka. Jogurt ma te super regulujące bakterie, a maślanka nie. Najlepszy jest w sumie chyba kefir z grzybków tybetańskich, bo to 100% pewności, że prawdziwy kefir, a nie jakieś sklepowe zagęszczone mleko.

No i w ogóle o niezdrowym żarciu było i przez Was mi się fryktów zachciało. Grr!

Jakie ciepłe przywitanie i przyjęcie. Jesteście kochane aż miło tu być :-) Panna.Migotka nasza ciąża jest taka sama. Też jutro będę w 7t i 4d :-)

Co do zaparć to też mnie męczą, aczkolwiek tragedii nie ma. Moje objawy sa wręcz książkowe. Jestem senna, mam mdłości ale delikatne i rzadko, bez przytulania kibelka hehe, bolą mnie piersi a szczególności sutki , siusiu robię częściej i czasem mam zgage.
W sprawie zachcianek to wciąż chce mi się coli. Wiem ze to swinstwo ale mnie ciągnie. Poza tym to chęć mam na słodkie i nabiał, szczególnie biały ser.

Przy pierwszej ciąży było podobnie, też delikatne tylko mdłości i ochota na słodkie :)

Cześć Dziewczyny! Fajnie się Was czyta, więc postanowiłam dołączyć. Ja niestety leżę - lekarz określił moją ciążę jako zagrożoną. Na pierwszym USG 6 grudnia (5 tydz 5 dz. wg ostatniej OM) widoczny był nieregularny pęcherzyk i krwiak. Dostałam nakaz leżenia + 3 x Luteina i 3x Utrogestan. Na drugim USG (7 tydz 1dz wg OM) był już 7 mm zarodek i bijące serduszko - lekarz był, jak to określił, pozytywnie zaskoczony. Dodatkowo krwiak zaczął się wchłaniać. Niestety kosmówka jest podobno lekko nieregularna - ale nie mam pojęcia co to oznacza. Nadal leżę i faszeruję się lekami. Staram się myśleć pozytywnie, ale różnie to wychodzi. 3 stycznia mam kolejną wizytę. To moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe :)
A na zaparcia pomagają mi jabłka i moczone suszone śliwki.
Pozdrawiam Was serdecznie!!

reklama
Oj dziewczyny wynika z tego co jemy że w będzie dużo chłopczyków ale tak naprawde co będzie to się okaże. Jak dla mnie chłopak bosko zawsze pierwsze dziecko chciałam żeby był chłopak ale co będzie to będzie ważne by wszystko było ok i zdrowe

Do góry