reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

taka j. to ten wzrost wagi pewnie wynika z zaparć. Tak mi się jeszcze przypomniało, że zielona herbata też pomaga przy zaparciach :-)

Aaa zapomniałam Wam powiedzieć, że jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa :-) Całe szczęście rano, bo bym nie wytrzymała całego dnia. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w końcu zobaczę moją fasolinkę :-)

reklama
Panno Migotko, trzymam kciuki za powodzenie misji 'gin'! ;-) Na pewno wszystko ok u Twojego maluszka!

Taka.J - ważne, żebyś nie jadła zbyt dużo tej mikstury - otręby mają właściwości przeczyszczające, jak się je stosuje w nadmiarze. Staraj się jeść ok 2-3 łyżki dziennie, nie więcej. Dla mnie idealną dawką są 2 łyżki stołowe, przy trzech miewałam biegunki. Zacznij może od mniejszej porcji i w razie czego dorzucisz sobie jeszcze szczyptę to dziennej dawki.

Panno migotko trzymam kciuki za wizytę, na pewno zobaczysz już maluszka na tym etapie :)

Agata może zacznę od jednej żyłki dla pewności i jakby co to dołożę pół łyżki i zobaczymy jak będzie. Męczy mnie to bo potem się czuję jakbym była taka napchana watą, niby mam ochotę coś zjeść a nie wiem gdzie to zmieścić.

A jeszcze dzisiaj jest rosół a taki tłusty rosołek też dobrze działa. Zobaczymy.

U mnie słońce świeci i wieje okropnie, za to śniegu wcale.

Pytałam o odkładanie wody, bo ja też mam taką skłonność, widzę to rano np po obrączce, robi się ciasna, pomocą są całe masy wody mineralnej, faktycznie otręby są super na zaparcia, można też jeść wymieszane z jogurtem, dodać cynamon czy inne przysmaki które lubisz.

Jeśli chodzi o zachcianki to ja mam ochotę na kwaśne, ale od niczego mnie specjalnie nie odrzuca. Fanką słodyczy nie jestem więc po prostu nie jem.
U mnie niestety też się woda zatrzymuje + dopadły mnie mdłości, więc chyba jednak coś się tam rozwija.

Kurcze kazałam mężowi kupić mi otręby bo jedzie teraz do sklepu ale on jest blady z tego i na bank nie znajdzie jak go znam, powiedziałam, żeby chociaż kupił suszone śliwki tymczasem a w środę po pracy sobie te otręby sama kupię. Ale fakt, zapomniałam, że mogę to zjeść z jogurtem to nawet posiłek mi z tego wyjdzie! Super pomysł :) A ten cynamon to ma też podobne właściwości czy tylko dla smaku? Kiedyś jako dziecko tego nienawidziłam a teraz przyznam, że mam chęć. Ja nie noszę biżuterii żadnej więc nie moge poznać czy mi się ta woda odkłada.

Aha, jak to jest z tym picie wody? Bo jeśli odkłada się woda w organizmie to dlaczego picie jej w większych ilościach ma temu zapobiec? No i czy chodzi tylko o wodę czy w ogóle o płyny, np. niecukrowana herbata z cytryną może być czy jest "za ciężka"?

Ja już dzisiaj wypiłam szklankę maślanki, zjadłam kilka oliwek (podobno też pomagają) i wypiłam kilka łyków kawy i nic.

reklama
Witam:-)

Chciałamsię przywitać jako nowa:-). Termin mam przewidziany na koniec sierpnia, jeśli tym razem wszystko pujdzie dobrze;-)

Do góry