• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczynki ;)

Zazdroszczę pogody.. U mnie jakoś tak szaro, ponuro i parno. I moje samopoczucie pewnie częściowo przez to kiepskie.
Łapią mnie dziwne bole, moze ktoras z Was juz to przechodzila... Bol jak na okres, ni to skurcz, ni to ucisk, aczkolwiek nieprzyjemny. Któraś wie, czy to coś groźnego ? Wizytę mam dopiero 6.06 i nie ukrywam wolalabym unknac IP bo u nas od razu zostawiaja na oddziale..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Maciejka, dobrze słyszeć, że u Ciebie lepiej! Gratuluję wizyty!
Ja wózek kupiłam używany, ale oprócz kilku rys wygląda jak nowy. Właściwie nie miałam nigdy złych doświadczeń z używanymi rzeczami, za wyjątkiem dwóch zakupów nie związanego z dzieckiem.

To i ja sie witam ;-)

wczoraj robilismy grila, standardowo kaszanki sie najadlam :-)
przygotowalam ciacho, ktore w zamrazalniku sobie narazie siedzi, z czarna porzeczka bedzie no i kruszkona mniam
a teraz do znajomych na kawke i spacerek :-P

Quincy nie wiem co to bol miesiaczkowy bo nigdy go nie mialam, ale moze to skorcze przepowiadajace tylko inne niz u nas? Ktoras napewno odpisze bo wiem ze takie bole mialy ;-)

milego dnia

U mnie pogoda do kitu.
Zaraz jedziemy do rodzicow na obiad.
Chwilowo leze,jest mi okropnie duszno i ledwo oddycham...czuje sie jak by bylo z 35 stopni.

All me zazdroszczę obiadu u rodziców, heh mam za daleko do mamy, a teściu nie gotuje i nigdy go nie ma w domu! hmmmmm a duszności, cóż taki urok ciąży i może być jeszcze gorzej z oddychaniem....

jagoda zazdroszczę słońca ! U mnie deszcz :cool:
quincy a robi Ci sie twardy ?
allme to może lepiej leż dziś.
madziaSek nigdy nie małaś boli miesiączkowych?

Hej,

Maciejka, dobrze słyszeć, że u Ciebie lepiej! Gratuluję wizyty!
Ja wózek kupiłam używany, ale oprócz kilku rys wygląda jak nowy. Właściwie nie miałam nigdy złych doświadczeń z używanymi rzeczami, za wyjątkiem dwóch zakupów nie związanego z dzieckiem.

dzięki :*

absolutnie nie mówię ze używane jest fe ale w moim przypadku nie zdało egzaminu :happy:

Hej dziewczyny!
Widziałam, że rozmawiałyście o wyprawce. Ja też już mam niemal wszystko. Ubranka, kocyki, pościel i pieluszki (tetrowe i flanelowe) wyprane i wyprasowane. Łóżeczko, przewijak, kosmetyki, zapas pampersów, akcesoria typu butelki, szczotki, nożyczki, smoczki, wszystko czeka. Ja mam czas na cokolwiek tylko w weekendy (w tygodniu pracuję nadal), więc wolałam sobie stopniowo wszystko prać i nie żałuję, bo trafiłam na dobrą pogodę - teraz w weekendy u mnie pada i nic by z prania nie wyszło. Czekamy jeszcze na wózek, ale jest już zamówiony:
wozek.jpg

Szczerze mówiąc to torbę do szpitala też już spakowałam. Moja sąsiadka urodziła w 32 tygodniu, tego samego dnia byłam u niej na herbacie, rozmawiałyśmy o tym, że ona dopiero planuje kiedy prać i co jeszcze jej brakuje i nic nie zapowiadało, że za kilka godzin dostanę MMS'a ze zdjęciem maleństwa. Nie nastawiam się na wcześniejszy poród, ale nigdy nic nie wiadomo. Także koszule, ręcznik, bieliznę, podkłady i kosmetyki mam już w torbie :-)
modlicha83
- telefon super! Bateria co prawda 2 dni max, ale jak na razie jestem zadowolona :-)

Agata - ostatnio ja też pytałam o skurcze, czy każda powinna je czuć i wychodzi na to, że chyba nie, bo ja też nic nie czuję :-)

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 49
U mnie dzis ponuro na dworze, ale cieplo w miare, wiec ujdzie.
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi co z wozkami. Ja kompletnie nie mam pojecia na co zwrocic uwage i najlepiej patrzylabym na kolor. Czytalam wypowiedzi na roznych forach i wiele dziewczyn jest niezadowolonych z wyboru wozka, a jak mam wydac 4 kola na wozek i byc niezadowolona to sobie pomyslalam, ze lepiej 2 wydac i tez byc niezadowolona. Mniejszy bol. Wlasciwie to nastawialam sie, ze kupie nowy, ale nie mam pojecia jak sie zabrac do wybierania i na co zwrocic uwage, kompletny brak doswiadczenia z dziecmi...:-)

reklama
doriq - ja też nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi i dlatego polegałam na opinii najbliższych mam i sama też czytałam. Część rzeczy jest istotna dla wszystkich, część niekoniecznie. Przykładowo: jeśli mieszkasz w bloku bez windy - priorytetem byłaby dla mnie waga, ja mam windę więc waga nie była tak istotna. Zależało mi na tym, żeby łatwo się składał, miał pompowane koła, możliwość zmiany spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy, możliwość wpięcia fotelika no i fajny wygląd. Na X-landera byłam nastawiona od początku, bo mam kilka koleżanek, które były z niego mega zadowolone. Później pomyślałam, że może spróbuję kupić tańszy, ale wystarczyła jedna wyprawa do smyka i "wypróbowanie" kilku wózków (po prostu pojeździłam nimi po sklepie) i wiedziałam już, że nie chcę żadnego innego. Ogromna różnica w prowadzeniu wózka, niektóre to straszne klamoty i spacer czymś takim wydawał mi się koszmarem. OD tamtej pory byłam już w 100% pewna, że kupuję X-landera.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry