reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

cześć Dziewczyny :-)

Dziecko już dawno wyspane, nawet w sobotę nie da pospać, ech ;)

Co do kupy, to nie pomogę, Wojtek najdłużej 2 dni nie robił, ale nie wyglądało, jakby mu to dokuczało...

Taka j. fajnie, że udało Ci się wyrwać na jakieś spotkanie z ludźmi, mi też bardzo brakuje kontaktu z dorosłymi. Na codzień mam kontakt tylko z mężem, bo rodzina daleko... Więc cieszę się, że już w lutym wracam do pracy:-) Ciężko będzie zostawić Wojtusia, ale w końcu to i tak musi nastąpić...

Wojtek jutro kończy 4 miesiące, ale dziś dostanie pierwszy raz marchewkę, tzn. będzie to próba podania ;) Wczoraj kupiłam mu łyżeczkę i tak mu się podobała, do buzi chciał ją pchać (jak wszystko zresztą ;-)).

Małemu bardzo przypadłą do gustu mata, myślę, że spędza na niej większość czasu i co chwilę zauważam, że uczy się czegoś nowego:-) Oprócz zawieszek ma na niej porozkładane swoje zabawki: grzechotki i pluszaki i się bawi nimi, chwyta w rączki, potrząsa, gryzie ;) Jak go położę na brzuszek, to niemal od razu przekręca się na plecki, przekręcanie na boki też ćwiczy - chcąc się przytulić do misia, hehe ;)

Miłego dnia :-)

reklama
hej.

wczoraj pozno wrocilam z miasta, wiec nie probowalam juz z miesem, ale dzisiaj sprobuje.

moje dziecko dzisiaj spalo od 22 do 7:szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D jeszcze nigdy tak nie miala, ale od kilku dni na noc potrafi zjesc praiwe 300 mleka, a w dzien po 30-50, teraz zjadla prawie caly duzy sloiczek banana z jablkiem, zapila mlekiem i spi, a ja za sprzatanie sie biore.

basia, Milena tez czasem budzi sie z placzem, oczy ma zamkniete i placze, musze ja wtedy rozbudzic i przestaje, odplamiaczy nie uzywam, staram siezakladac sliniak do jedzenie, ale ona wtedy taktuje go jak zabawke i ciagnie do gory, zeby zerwac, ale niektore rzeczy juz ma ufajdane

All-me sprobuj z termometrem, moze pomoze. Milka na cycu tylko miesiac byla, a kupy robila po kilka dziennie, wiec nie pomoge, teraz u nas sa codziennie, chociaz dzisiaj jakies zatwardzenie ma, nie wiem co jej tesciowa daje jesc jak mnie nie ma:nerd:

kulkaPrzytulka kciuki za marchewke:tak::tak: fajnie ze lubi mate, moja mala lubi lezec na piankowych puzzlach i przekreca sie zbierajac wszytskie zabawki do siebie:-D

taka.j fajnie sie tak na chwile oderwac od tej codziennosci nie?:-)

ide ogarniac pokoj, bo niedlugo nie bedzie mozna wejsc do niego:szok::-D:-D

milego dnia:rofl2:

Witajcie
all-me mysle ze z kupkami to tak może byc moja starsza robiła co4-5 dni ale za to Lena 5-6 na dzień prawie jak noworodek.
Ja dzisiaj już szykuję na wigilie pierogi powiem szczerze że ja zrobiłam farszi ciasto a samo sklejanie to moja stasza już ogarneła już duzo pomoże.
Moja lena w domu w ciągu dnia to spi po 15 min kiedy ja wyprowadze do altanki to dziś spała 3 godzinki nie wiem co zrobie jak zacznie siadac w wózku bede bałasię ją zostawić. Lena tez lubi mate bardzo ja to zajmuje :-)

dziewczyny moj maluch chyba ma biegunke, robi kupke co kilka godzin bardzo wodnista, czy to moze byc po jablku?? fajnie jakby robil codziennie ale kilka razy dziennie i nawet w nocy o 3 sie rozbudzil i 2 razy zrobil, moze jeszcze sie wstrzymac z dawaniem czegokolwiek? co myslicie?

Hej ! ;)
Ale mam dzisiaj leniwy dzionek.. muszę odreagować przez ten tydzień sprzątania.. ;P

Jagoda, ale super z tym spaniem ! my mamy jeszcze o 3 pobudki..

Ewelinka, a ile tego jabłuszka podałaś? może faktycznie tak na niego podziałało..

Dziewczyny, a jak tam wasze włosy ? ja jestem załamana :( dalej wychodzą w takich ilościach, że jeszcze trochę i chyba łysa zostanę ;( a takie miałam piękne, gęste włosy...:-(

Kulka myślę, że nawet powrót do pracy może być taką odskocznią, na pewno, wiadomo, że ciężko dziecko zostawiać ale prędzej czy później i tak to nastąpi jak piszesz. Ja pierwszego zostawiałam jak miał 5 miesięcy niecałe bo wtedy macierzyńskiego było 16 tygodni tylko.

Jagoda super się oderwać aż mi się chce więcej :) Ale pospała!!! Rewelacja, też tak chcę, aby jedną noc w miesiącu!

Basai na razie z włosami ... nie zapeszam ale pewnie mnie to czeka.

basia u mnie takze katastrofa wlosy wychodza garsciami jesli tak dalej bedzie to bede miała place;-) a w dodatku maja zeby takze podupadły na zdrowiu.
moja starsza dziś wypatrzyła u nas zajecia dla niemowlaków na basenie i namawia mnie aby lena poszła ale ja teraz w zime jakoś sie obawiam. Moze któraś z was była już ze swoja pociechą na basenie.Z tego też powodu Lena była kąpana dziś w dużej wannie ale miała radoche ta starsza namawia mnie do takich eksperymentów.

O rany chyba was nie nadrobię:)
taka j. mój starszak też okropny niejadek się zrobił , najchętniej by jadł tylko serki albo płatki, a kiedyś jadł wszytko, nie było z tym nigdy problemów, jadł przepięknie. Teraz tylko się denerwuję, też myślę aby badania mu zrobić.
Jagoda, ale się Milenka rozhulała z tym jedzeniem mleka :) Super że tak śpi
Ewelinka może to jabłko tak podziałało, u mnie Lenka akurat normalnie tak się załatwia, no w nocy nie robi kupek, także dla mnie tyle kup to normalka
Agulec mnie też strasznie wychodzą, po pierwszej ciąży tak mi nie wychodziły a teraz to jest jakaś masakra , garściami. Chociaż przy Maksie miałam dużo krótsze , bo obcięta byłam na boba i może dlatego nie wychodziły, a teraz mam długie włosy
My Lene kąpiemy w dużej wannie , uwielbia te kąpiele. Ja planuję basen z Lenką ale chyba na wiosnę , zimę sobie odpuścimy. Moja siostra będzie chodzić ze swoją córcią a ja ze swoją :-)

reklama
Agaulec ja chętnie bym poszła ale po pierwsze czekam na ciepłe dni a po drugie na koniec szczepienia.

Do góry