reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Venicee wczoraj pomyłam jeszcze 3 okna a dzisiaj po 7 rano ostatnie :)

Agaulec dziekuję bardzo za życzenia, tak dzisiaj ma urodzinki, 1,5 godzinki temu skończył roczek :)

Żabila ja jeszcze jako tako mleka samego nie podałam, w sumie nie miałam okazji, ale poniekąd "zjadł" takie mleko bo jak sobie budyń robię to na normalnym mleku a mnie wtedy nie odstępuje i muszę mu też dawać trochę także wciągnął takie 3,2% w budyniu i nic nie było jak na razie.

Dziewczyny kaszel alergiczny jest mokry czy suchy?

reklama
TakaJ
dla Kubusia :D kolejnego roczniaka !
pol_pl_Zaproszenie-na-roczek-dla-chlopca-niebieskie-1st-Birthday-1-szt--4011_2.jpg

Dużo zdrówka i Usmiechu kazdego dnia !!!!!

ja nie podam krowiego..były objawy alergii...słabe bo słabe...nie bede ryzykować....
zmieszałam znowu mleka. ;/
wogole Miki mało mi je ..zup nie chce ostanio....
alergiczny raczej suchy...bo to nagły skurcz oskrzeli....

Hej !

U nas to jednak chyba trzydniówka.. przynajmniej tak lekarka twierdzi, bo małego wysypało, a gorączka już dzisiaj ustąpiła :) tylko ma biedaczek na rączkach i stopach aż takie bąble czerwone :(
Odebrałam wyniki z badań na alergię i niestety mamy IGE całkowite ponad 55 a norma to 15 :( także za tydzień musimy robić badania szczegółowe na wybrane alergeny.. na razie jajka, mleko i pszenica.. Hemoglobina ok, jedynie limfocyty poniżej normy, ale może to dlatego,że te badania robiłam nieświadoma tego, że Kubuś ma gorączkę..

Taka j., Wszystkiego dobrego dla Kubusia ! ale ten czas leci.. dopiero co czekaliśmy na informacje co w szpitalu a tutaj już roczek.. :-)

Jak ja mam alergiczny kaszel, to taki duszący

Dziewczyny mam ogromną nadzieję, że Wasze życzenia zdrowia się sprawdzą ale czuję, że będzie ciężko. Moja porąbana szwagierka wysłała do swojej matki a mojej teściowej swojego chorego syna (kaszel, katar, gorączka ..) i co zrobiła moja teściowa wiedząc, że ma chore dziecko w domu? Zaprosiła mojego synka do nich na wakacje i się zaraził. A chcieliśmy za 6 dni jechać nad morze, wykupiliśmy już wczasy. Teraz nie wiem co będzie, synek starszy rano miał ponad 38 a mały pewnie się zarazi jak znam życie. Nienawidzę szwagierki i teściowej, co za kretynki nieodpowiedzialne, jaka jestem wściekła to nie macie pojęcia. A dzisiaj urodziny robimy i nie wiem czy teściowej czegoś nie palnę, krowę bym zatłukła najchętniej. NIGDY, słowo daję, nie poślę już do nich synka.

reklama
Hej!
taka j
wszystkiego najlepszego dla Kubulka!!! Zdrowia przede wszystkim!!!
basia
współczuje alergii, ale z tego się wyrasta chyba, no nie? Oby minęło szybko i żeby mógł zajadać pyszności wszystkie.
venice
mój mały też ma teraz gorszy apetyt i częściej budzi się w nocy żeby herbatki się napić.
a my wczoraj u lekarza byliśmy bo w nocy z środy na czwartek mały spał tylko 3 godziny i płakał cały czas, nie chciał wody ani mleka, temperatury nie miał, czopki przeciwbólowe nie działały. Rano wyszła mu wysyłpka na przedramieniach. Pediatra powiedział, że wysypka to reakcja na pogodę i że to nic groźnego, a w nocy to miał prawdopodobnie kolkę, trochę się zdziwiłam, ale on mówi że to możliwe nawet u starszych dzieci, jakbym to wiedziała to dałabym espumisan i by się nie męczył, przy okazji zostaliśmy zmierzenie, zważeni i obwód główki sprawdzony też- wszystko gra. Wypytałam o kolejne szczepienie bo też się go boje, a więc agulec: lekarz mnie uspokoił, powiedział że wszystkie teorie które krążą, że niby to szczepienie wywołuje autyzm i reumatyzm itp. Są niczym nie potwierdzone, a podejrzenia że szczepionka autyzm wywołuje biorą się z tego że ta choroba ujawnia się właśnie około 13-14 miesiąca życia i stąd też szukanie winy w szczepieniu. Powiedział także że dobrze jest od razu podać szczepionkę na ospę( my tak zrobimy) . Może po tym szczepieniu wystąpić temperatura( nawet po kilku dniach) , może też być poronna postać świnki, lub Odra poszczepienna, ale ponoć rzadko i też nie ma tragedii wtedy.
Jutro o 11 przywożą nam tuje, cały dzień sadzenia , a 30 stopni ma być.
Pozdrawiam i spokojnej nocy

Do góry