reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2013

A ja myślę, że jeżeli niektóre dziewczyny będą przez to spokojniejsze to niech mają usg na każdej wizycie;-) To chyba lepsze niż zestresowana mama, która wariuje, bo boi się, że z dzieckiem mogłoby być coś nie tak. A fale, które emituje usg nawet, jeśli nie są dla dziecka przyjemne to nie szkodzą mu. I żeby nie było - ja jestem z tych, które robią usg tylko w obowiązkowych terminach, bo mój lekarz go nie wykonuje ;-)

reklama
Usg nie jest szkodliwe. Obraz uzyskuje się dzięki odbiciu fal a to nic groźnego dla płodu.

Ja mam usg co 2 tygodnie :)
w poprzedniej ciąży miałam co miesiąc :)

Echhh...byłam u fryza i niby ładnie, ale jakoś się nie poczuwam w tej fryzurze. W międzyczasie zaliczyłam kolejnego pawia i weź tu człowieku się ogarnij. Do tego moi sąsiedzi każdego dnia gotują identycznie śmierdzący obiad :/ Mój mąż tego nie czuje a ja tak i to z podwojoną siłą. Już jedną kratkę wentylacyjną zatkałam workiem, bo nie wyrobiłam :/ Dobra, nie marudzę. Biorę Ptasie Mleczko, wiadro stawiam przy łóżku, telefon wyciszam i odpalam jakiegoś odmóżdżacza na kompie.
Fajnie, że jesteście :)

hej dziewczyny :-)

ja już po pracy, zmęczona jestem:confused2: M zrobił dobrą zupkę, zjadłam ze smakiem.. a teraz mam ochotę na drożdżówkę z serem:-D

Usg nie jest szkodliwe. Obraz uzyskuje się dzięki odbiciu fal a to nic groźnego dla płodu.

Ja mam usg co 2 tygodnie :)
w poprzedniej ciąży miałam co miesiąc :)

ale ci fajnie z tym usg :) kurcze tak troche teraz zaluje ze moj M nie jest ginekologiem hehe albo ze w rodzinie/najblizszym otoczeniu zadnego nie mam

Margo25 naprawdę współczuję :( kiedy ci się to wreszcie skończy ;/

wg mnie usg powinno być przy każdej wizycie a nie tylko raz na kilka m-cy ja tam mam przy każdej no ale to ciąża wysokiego ryzyka

dziewczyny Agatę_K to już całkiem wcięło?

IzaNo uspokaja mnie nie powiem. Lubię widzieć dzidzie bo przyznam ze już nawet 2tyg to dla mnie długo i mam dziwne myśli. Na szczęście jutro Wizyta :laugh2:

wiesz moja ciocia bardzo chciala miec core, ale zanim sie jej doczekala, miala 6ciu chlopakow :)

Aż tak zdesperowana nie jestem:-D
trzech synów w zupełności mi wystarczy:tak::-)

Z tym podglądaniem to tez nie ma co przesadzać - bo sa to fale radiowe i dziecko słyszy to tak jak my przejeżdżające całe metro - nie jest to zbyt przyjemne, więc nie ma co dzieciątka narażać na hałasy póki co jesli nei ma takiej konieczności :)

To chyba nie do końca prawda:sorry:
nigdzie nie udowodniono, że usg szkodzi.
Mój lekarz ma usg w gabinecie i robi mi na każdej wizycie, dodatkowo te trzy najważniejsze robię u lekarza, który specjalizuje się w usg.

ale ci fajnie z tym usg :) kurcze tak troche teraz zaluje ze moj M nie jest ginekologiem hehe albo ze w rodzinie/najblizszym otoczeniu zadnego nie mam

:-D:-D:-D
To chyba Tom Cruise kupił aparat usg, żeby córkę codziennie oglądać. Może zainwestujecie?;-):-D

Margo trzymaj się, już niedługo to minie, najpóźniej w sierpniu;-):-D

A ja poczułam zapotrzebowanie na magnez i zjadłam dwa czekoladowe muffinki:-p ( to tak a propos mojej manii zdrowego odżywiania:-D)

Dziewczyny,

uważam że i tak było ostatnio dobrze, nawet na wadze delikatnie coś się wprzód ruszyło się więc chyba postępy mimo wszystko są. Grunt, że już nie chudnę :) Tylko jak już minie łapie to z całych sił. Zostaję dziś w łóżku ze swoim odmóżdżającym filmem. Czuję, ze tego mi trzeba.

reklama
margo trzymam kciuki, żeby z końcem 1 trymestru wszystkie niefajne doleglwości ciążowe minęły. Jak sama piszesz, jest coraz lepiej, więc są duże szanse, że przyjdzie dzień, a nawet cały tydzień bez pawia:tak:
Miłego oglądania:-)

A ja właśnie wypełniam wniosek do szkoły, mój mały synek od września będzie uczniem:szok:

Ale ten czas leci .... Jeszcze niedawno ważył 3030, mierzył 54 cm i wyglądał jak ET a mi wydawał się najpiękniejszym dzieckiem na świecie:-)

Do góry