reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Witam się i ja :)

franekkimono - zainspirowałaś mnie pasta jajeczną - chyba zrobię n ajutro, akurat piątkowo

Akata_K - GRATULACJE awansu i podwyżki!! ( ja ze strachu, że w trakcie ciąży nie będzie o czym rozmawiać wynegocjowała cash w grudniu - super, że u Ciebie problemów nie było!!)

maghdalena - ja mam podobnie z pęcherzem i wcale mnie to teraz nie martwi :)

madziula 27 - super, że pozytywne wieści po wizycie i najwazniejsze, że z dzidzią wszystko ok.

Dziewczyny czy macie sprawdzony przepis na cannelloni ze szpinakiem i fetą? Planuję na jutro zrobić z inspiracją stąd : Raspberries. Wszystko co zdrowe i smaczne.: Cannelloni ze szpinakiem i fetą, czyli doskonały początek tygodnia

MIłego dnia!

reklama
Madziula27 dobrze, że lekarz Cię uspokoił. Współczuję bolesnego badania, też mam cały czas usg dopochwowe i jakoś lekarz potrafi je przeprowadzić delikatnie. Też mnie ciągnie do jakiejkolwiek aktywności - rownież od grudnia moja głowna pozycja to pozycja horyzontalna na sofie :) No cóż pewnie niedługo nie będzie czasu na leżakowanie :)

Dzień dobry:-)

Starszak się rozchorował i siedzimy w domu:-(

Madziula super, że wizyta ok, a to plamienie to napewno od badania.

Margo też się uśmiałam z tekstu o pawiu zabrzmiał tak naturalnie jakbyś pisała, że idziesz umyć zęby:-D co do bólu, jak tylko chwilowy i przeszedł o raczej nic poważnego.

Zenia, ja moich chłopaków nie oliwkowałam po kąpaniu, mieli ładną skórę i nie było potrzeby, raz w tygodniu kąpałam ich w oilatum lub jak ćwietka pisze dodawałam oliwki lub parafiny do wanienki.

Agata gratuluję awansu.

Franek​ miłej pracy

Ok, idę na kawę. Gdzie ta piękna wczorajsza pogoda:confused:

Ostatnia edycja:
(...)
Maghdalena - na czym byłaś wczoraj w kinie??? Poleć coś fajnego :)

Chodzimy zawsze w środy, bo w cinema city bilety są po 14 zł :) tydzień temu byliśmy na "Poradniku pozytywnego myślenia" - polecam, fajny, optymistyczny, pozytywny, nie głupi. Wczoraj "Szklana pułapka 5" - trzyma poziom poprzednich, Bruce starszy pan, ale pełen uroku :)

Madziula, strasznie Ci współczuję tej wstrętnej baby co nie umie robić badania i zasłania się, że tak "musi", no i dobrze, że gin potwierdził, że to brudzenie to nic strasznego, a Ty leż, odpoczywaj, nie narzekaj, jeszcze za tym zatęsknisz jak Dzidzia będzie Cię gonić do roboty ;)

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w kwestii siusiania nocnego oraz wędrówki macicy z lokatorem do góry. Normalnie czasem czuję motylki prawie w okolicy pępka, to duuuużo wyżej niż na początku. A generalnie wszyscy się dziwią że tak wcześnie czuję ruchy, więc zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakieś moje halucynacje :confused:

Cześć ;)

Maghdalena - Normalne, dzidzia jest coraz wyżej, coraz większa i ruchy też będziesz czuć coraz wyżej - pod koniec to nawet pod żebrami :baffled: I zazdroszczę niechodzenia w nocy do łazienki, ja nadal latam :-D

Loleczka
- to trzymam kciuki żeby dzidziol jutro ujawnił co ma między nogami :-)

Madziula - cieszę się, że z dzidzią wszystko ok i że torbiel się zmniejsza :tak: Ale jak piszesz o tych kolejnych nieludzkich lekarzach na Inflanckiej to jestem w szoku....W poprzedniej ciąży miałam tam z nimi kontakt trochę razy i zazwyczaj było ok, czyżby aż tak się pozmieniało....:confused:

Margo - a ten ból to tak sam z siebie czy na przykład przy jakimś gwałtownym ruchu albo wysiłku? Bo ja jak za szybko coś zrobię to łapie mnie czasem mocny ból brzucha. Ale jeśli bez powodu to jakby się powtórzyło może skonsultuj to z lekarzem, ja bym tak zrobiła:tak:

Zenia - mi się wydaje, że to zwykły płyn do kąpieli z oliwką. Ale przejdź się do apteki, bo są inne, tańsze od Oilatum emolienty. My używaliśmy emolium i super się sprawdzało do alergicznej skóry i było tańsze ;-)

Dobra, czas chyba się umyć, a potem lecę do sklepu po obiad, którego wczoraj zapomniałam kupić :-)

Lewan - jak radzisz sobie z tym męczącym sportem tzw. leżakowaniem w pozycji horyzontalnej ??? Mi czasami nerwy puszczają, przed ciążą byłam bardzo aktywna bardzo dużo ćwiczyłam i leżenie mnie troszkę męczy - zrobię wszystko dla dzidziusia ale tak chciałabym być bardziej aktywna. U Ciebie co jest przyczyną, że musisz prowadzić spokojny tryb życia??Co do badania to nieraz miałam robione USG dopochwowe i nigdy nikt mnie tak nie badał istna sadystka od takich lekarzy z daleka!!!! Nawet przez brzuch jak mnie badała to z taką siłą, że płakać mi się chciało - ostatnio jak byłam na USG genetycznym to nawet nie czułam jak mnie badał ale to była prywatna wizyta a teraz NFZ.

Toska - niestety to przez to cholerne badanie :( Pogoda kijowa ale ja się cieszę bynajmniej nie jest mi żal, że muszę znowu w domu siedzieć hihi

maghdalena - my robimy dokłądnie tak samo - środowe seanse w cinema za 14 zł :)
w nast tygodniu wybieramy się na "Lot" - ktoś może już widział? jakieś opinie?

Hejkum kejkum.
Szacun dla Was dziewczęta! jak wy późno chodzicie spać! ja byłam o 21.30 w łóżku...znowu.... Nie wiem kto wczoraj pisał o lodach ale napatoczyła się moja mama, została z dziećmi a my z mężem poszliśmy. Mój rekord: 3 kulki:tak: Strasznie jestem podatna na sugestie jedzeniowe. Wczoraj mi tak grillem w parku pachniało... Dzisiaj idę po kiełbaskę albo karkówkę i będę smażyć!
Marzycielka na stacjonarnym rowerze można jeździć, ja bym na ulice się bała bo jestem rowerową łamagą:zawstydzona/y:
Multimama widzę, że będziesz miała taką różnice jak ja między dzieciakami. Akurat w 18 tygodniu wyprawiałam pierwsze urodziny syna:) Sto lat dla Twojego malucha.
Madziula współczuję brutalnego badania. Dlatego zawsze chodziłam do panów ginekologów, z kobiet spotkałam tylko dwie które były delikatne. Staraj się odpoczywać.
Zienia ja też polecam oilatum to kąpieli. Mój syn miał uczulenie na oliwkę, ja zresztą też trochę mam.
Co do swędzenia to mnie swędzi nie tylko brzuch ale i całe ciało! Balsam poszedł w ruch. Normalnie mam taką skórę, że tylko w sezonie opalania muszę się nawilżać a tu psikus. Jak nie nasmaruję nóg to się potem drapię jak opętana:tak:
Idę dziś do lekarza. Proszę trzymać kciuki żeby dziecko było zdrowe, najlepiej żeby było chłopcem;) i żeby lekarz ze mnie nie zdarł to od razu podjadę na szoping hahahah

reklama
dzien dobry:-)

ja podziwiam, ze wy tak ran wstajecie, poki co nikt przed 9 mnie z lozka nie wyciagnie, co do siusiu to wnocy 1-2 razy wstaje, no i rano (czyli kolo 9) mam zawsze tak pelen pecherz, ze szok, ale ja wieczorem i wnocy duuuuuzo pije

loleczka
- powodznka jutro na 4d, trzymam kciukasy:-)

madziula - fajnie, ze torbiel sie zmniejsza:tak: ale nie fajnie, ze na taka sadystke trafilas
ja to nie rozumiem, skad sie biora tacy lekarze sadysci, zwlaszcza kobiety

kasjar
- za lody odpowiadam ja, uwielbiam je, zawsze mam cos w zamrazalniku, w Biedronce jest taka trojsmakowa rolada lodowa mniam

A co do witamin to ja biore pregne plus i juz mi sie konczy i wczoraj mi sie przypomnialo, ze w mjej ububionej, bo taniej aptece mozna zlozyc zamowienie przez internet, a odebrac na miejscu. W necie nie maja wszystkiego, ale moja pregna byla i to za 33zl, a za poprzednie opakowanie, kupujac normalnie dalam 45zl

Ostatnia edycja:
Do góry