reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ja horoskopy traktuje z przymrużeniem oka, ale poczytać można co nas "czeka" :-D

Małe Lwiątko od samego początku jest ulubieńcem całej rodziny, wszystkich cioć, babć i rodziców, więc i potem oczekuje, że będzie znajdować się w centrum uwagi otoczenia.
Zwykle uważa się za pępek świata i chce, żeby wszystko kręciło się wokół niego. Nie lubi się przepracowywać i z łatwością przychodzi mu przerzucanie obowiązków na młodsze lub starsze rodzeństwo, a w jego braku na babcię, mamę lub pomoc domową. Rodzice małego Lwa mogą mieć trudności, żeby nauczyć go robienia po sobie porządku, sprzątania własnego pokoju, nie mówiąc o pomocy w domu.

Młody Lew lubi publiczne występy, począwszy od przedstawień domowego teatrzyku przed oddaną publicznością w postaci mamy i taty, a skończywszy na szkolnych akademiach ku czci. Ma zamiłowania artystyczne, najbardziej lubi aktorstwo i muzykę, bo dają możliwość występowania przed szeroką publicznością.

Wysoki poziom ambicji sprawia, że w szkole chce być najlepszy z każdego przedmiotu i potrafi bardzo ciężko pracować, żeby to osiągnąć. Natomiast niektóre Lwiątka mają tak wysoką samoocenę, że uważają najlepsze stopnie za coś, co im się należy za samo to, że chodzą do szkoły, a słabe stopnie kładą na karb złośliwości nauczycieli. Jednak pod wpływem rozsądnej dyscypliny potrafią odnaleźć w sobie tę odrobinę niezbędnej pokory.

Zwykle wiedzie prym wśród kolegów i koleżanek, może się zdarzać, że wyraźnie dominuje nad innymi i to on decyduje kto z kim i w co ma się bawić. I tak zostaje mu aż do dorosłości. Zawsze uważa, że jest predestynowany do wyższych celów, do wysokich stanowisk i jeśli nie zostanie prezesem, dyrektorem czy przywódcą, to jego ambicja może ucierpieć, dlatego tak dba o solidne wykształcenie. Natomiast, jeśli nie może być prezesem czy gwiazdą ekranu, to dobrze, by zajmował się czymś szlachetnym, na przykład jubilerstwem.

reklama
Cześć Babeczki

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)))

Plamienia ustąpiły, wczoraj przeleżałam cały dzień w łóżku strasznie źle się czułam na szczęście jest dużo lepiej :) Dzisiaj jeszcze będę się oszczędzać bo niektóre części ciała nadal mnie bolą po badaniu :(

kasiarj - gratuluje córeczki :)

MadziaSek
- w Warszawie jeszcze nie pada śnieg ale jest -0,5 stopnia i całe niebo zachmurzone a jeszcze dwa dni temu było tak pięknie :(

Loleczka - ale Ci zazdroszczę ruchów też chce czuć moją kluseczkę :) Po wizycie odezwij się koniecznie :)

Madziula no to nieźle Cię musiała kretynka przebadać skoro cię dalej boli :crazy:

Loleczka mamy nadzieję, że wrzuci zdjęcia 4D :tak:

Dzieńdoberek! Pogoda się popsuła, niestety, ale miejmy nadzieję, że to ostatni raz w tym sezonie :)

MadziaSek - ćwiczenia są znośne i całekim fajnie wieczorkiem jest się poruszać. Czuję się po nich dobrze. Patrząc na tę babkę,która neiźle motywuje od razu chce się ćwiczyć.
(...)

Eweli, a gdzie chodzisz na te ćwiczenia i ile płacisz? Może dołączę :) myślałam też o jodze dla kobiet w ciąży...

Wszystkim Dziewczynim, które obchodzą dzisiejsze święto składam życzenia spełnienia marzeń z okazji Dnia Kobiet :)))

Dzień dobry :)

Chrobek z tego co napisałaś o ćwiczeniach to bardzo mi się spodobały :) Chyba się kilka razy przejdę :)

Eweli gdzie chodzisz na ćwiczenia?

Madziula dobrze, że wszystkie nieprzyjemności z grubsza ustąpiły. Oszczędzaj się i odpoczywaj :*

Nie lubię Dnia Kobiet :/

Miłego dnia wszystkim życzę, zapuszczam pawia i lecę do pracy :*

zenia.mi - nigdy nie miałam takiego badania :( Nienawidzę kobiet ginekologów i uważam, że mężczyźni są o wiele bardziej delikatni. Na USG poszłam do kobiety bo pomyślałam w końcu to tylko USG więc co może mi zrobić :( Porażka!!! Ciekawe jest to co napisałaś o małych Lwiątkach :))

pandora83 weeeejź zobacz co właśnie kupiłam USG Piersi lub USG Ciąży 4D :-D za tyle to można iść na 4D :-D:-D:-D

Madziula na trafilaś na daremną lekarkę :/, ale nie ma co uogólniać bo ja chodze do babki i jest delikatna i najlepiej oceniana z ginów w moim mieście (chodze na NFZ) a i ja bym na Twoim miejscu ją od razu odpowiednio oceniła na tej stronie z lekarzami :)

Zenia ja mam jakieś obawy do robienia ćwiczeń sama w domu bez nadzoru fachowego oka. To są zapewne zupełnie nieuzasadnione obawy, ale jakoś się boję, że coś sobie zrobię :/

reklama
Margo25 rozumiem, że możesz mieć obawy :-( to może poszukaj w twojej okolicy takich ćwiczen? Na pewno gdzieś są w pobliżu. W Wawie to pewnie każdy fitness club ma takie zajęcia :-) Ja jeszcze właśnie ćwicze znalezioną na youtubie lekcje pokazową z zajęć dla ciężarnych z piłką i te to już w ogóle wg mnie całkiem lajtowe są

Ostatnia edycja:
Do góry