reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Ze strony internetowej:
"
[h=2]ze strony układu pokarmowego[/h]Często przed samym porodem masz wilczy apetyt lub nagle nie chce Ci się nic jeść. W ostatnich tygodniach ciąży przyrost masy ciała zatrzymuje się, a u niektórych kobiet waga nawet spada o kilogram lub półtora.

Na kilka dni przed porodem Twoje ciało może zacząć się oczyszczać. Biegunka to naturalne dążenie organizmu kobiety aby nic nie przeszkadzało główce dziecka w przechodzeniu przez kanał rodny.
Często biegunce towarzyszą bóle, podobne do menstruacyjnych. Przed samym porodem niektóre kobiety oprócz biegunki reaguja wymiotami, to również sposób na oczyszczenie organizmu.

Czytaj wiecej: Poród – najczęstsze objawy zbliżającego się porodu - Dzidziusiowo.pl "

A ja zaczynam właśnie 37 tydzień!

reklama
Madziasek - a Ty znowu w kuchni i znowu pichcisz potrawę do której ja nie mam serca, a za to mój żołądek ją uwielbia :) Znowu zazdroszczę!

Basia - to prawda, żebyś się nie odwodniła czasem - pij dużo. A Kamu ma rację z tymi jagodami. Borówka czernica suszona - można dostać w zielarskim lub lepszych aptekach - działa powstrzymująco. Jeszcze ewentualnie jak Cię bardzo czyści a może to jeszcze nie poród, to można spróbować lek nifuroksazyd (ja już go brałam, jak leciałam tyłem i przodem bez opamiętania w 4mcu, w ciąży w razie potrzeby można), bardzo skuteczny, niweluje cosie co robią zamęt w brzuchu.

Taka j. - ja Ci serdecznie współczuję takiej przykrej sytuacji z Rodzicami. Żeby to jeszcze Teściowie... ale rodzice... Musisz może być jednak bardziej asertywna, do tego samego przekonać męża i nie dajcie się!!

Ciekawe co u Quincy.... ?

Mysiolek trzeba się dobrych rzeczy najeść :)
właście wciągnęłam dwa kawałki pysznego ciacha i popijam kawkę oczywiście u znajomej która prawie 4 miesiące temu urodziła synka :) ona to dopiero w kuchni lubi siedzieć :-D

Rozwarcie bez postepu...
Szyjka w zaleznosci od tego kto bada raz miekka raz twarda raz zgladzona raz na centymetr dluga...
I dogadaj sie tu z lekarzami...
Jeden stwierdzil ze nie urodze wiec mnie wypuszcza do domu. Oczywiscie sie nie zgodzilam.
Skurcze z brzucha mam konkretne, nawet sie dobrze wysikac nie moge, bo czuje ucisk na pecherz ciagle a zostawiam trzy kropelki...
W dodatku mala hiperaktywna.
Co do braku postepu rozwarcia lekarze twierdza ze widocznie natura i opatrznosc taki porod dla nas zaplanowaly i nikt mi nie skroci cierpien dopuki nie przenosze...

Marzycielka, Taka j. gratuluję suwaczków:-)

Ewelinka dobrze, że chociaż jakaś poprawa jest.

Taka j. a czy to tak nie jest, że przed podróżą zagraniczną musisz wyrazić zgodę pisemnie, żeby dziecko z kimś innym jechało? Ja słyszałam o przypadku gdzie dziewczyna ma inne nazwisko niż jej dziecko i nie chcieli ich do samolotu wpuścić.

Kamu przyjemności na działce.

MadziaSek ale masz przekichane z mężem, znaczy on ma przekichane z pracą, a ty z taką sytuacją. A czym się zajmuje że tak musi po całej Polsce jeździć?

Basia nic nie lepiej niż wczoraj? Tak samo cię czyści?

Quincy trzymaj się!

Ja po wczorajszej wizycie u położnej jestem bardzo zadowolona. Była inna niż ostatnio. Ona zaczęła prowadzenie mojej ciąży, ale potem, ze względu na to że rodziła UWAGA piąte dziecko:szok:, byłam pod opieką innej położnej. Ta pani wg mnie ma dużo większe doświadczenie i rozumie moje obawy. Sama mówi, że w Holandii nie najlepiej jest z opieką prenatalną i z rozmowy wynikało, że nie ma gdzieś swoich pacjentek, zależy jej żeby te ciąże były donoszone, i to nie tylko do 37 tyg, ale najlepiej do 40, a to nie standard u holenderskich położnych, zazwyczaj mówią, że natura i co ma być to będzie, a potem kobiety rodzą w 30tyg. Za tydz mam kolejną wizytę z usg też u niej.
Mój mały też szaleje, w nocy to było apogeum:-)
Mam dziś 35tydz:-D jeszcze 2 i będę bezpieczna

Doriq fajnie ze jestes zadowolona z poloznej i ze stara sie dbac o Ciebie ;-)
cos ciekawego mowila?
maz zajmuje sie instalacja i naprawa maszyn wielofunkcyjnych, ktore elektronicznie dokonuja obrotu dokumentow w firmach wojewodztw otaczajacych woj lubelskie (to tak w skrocie)
Moj Babelek nie szaleje w nocy, czasami sie rozpycha :-D

Quincy moze jeszcze za wczesnie na porod?
Czy cos jeszcze beda robic by rozwarcie sie ruszylo?

MadziaSek przy takiej pracy to rzeczywiście musi jeździć, szkoda, ze nie można z poziomu internetu tych maszyn naprawiać,ale z drugiej strony jak chłep w dumu siedzi to marudny się staje. Niech jeździ byle nie za daleko;-)
A co do położnej to tak ogólnie pogadałyśmy, ona to za dużo zrobić nie może bo ma takie, a nie inne procedury. Mówiła, że dobrze, że w Polsce tego gbsa zrobiłam, bo tutaj to nie jest standard. Pomacała brzuszek i dała mi wyczuć główkę, super uczucie:-)
Włączyłam zupkę i chyba pójdę poprasować ciuszki dla dzidzi

Dziewczyny za dużo piszecie!!;-)

quincy - współczuję tych skurczy i bólu.. że też nic Cię nie rusza:no: tak jak któraś pisała, gdyby Ci wody odeszły, to musieliby coś zrobić.. a oxy Ci podawali?

basia - a to po tej herbacie??? bo ja właśnie wypiłam pierwszą szklankę, ale póki co nic się nie dzieje..

A mój maluch jak szalał wcześniej, to teraz muszę się coli napić, albo zjeść coś albo brodawki pomasować - to dopiero się odezwie!!!!

Taka j., gratuluje 37tygodnia i dzięki za artykuł ;)

Mysiolek, dzięki za radę ;) mam jagody ale już zamrożone.. odmrożę kilka i zjem ;) Nie jest tragicznie i nie czuję się źle także mam nadzieję,że przejdzie ;)

Doriq, nie jest gorzej niż wczoraj :) nie latam co chwilkę tylko jak już idę to że tak powiem jest luźno ;P na razie od 4 godzin mam spokój :)
Fajnie, że trafiłaś na dobrą położną !

Modlicha, wczoraj myślałam, że od herbaty bo już w nocy po wypiciu miałam dziwne bulgotki w brzuchu ale później już nie piłam, a dalej coś nie halo także możliwe że czymś się zatrułam..

Quincy, może faktycznie jeszcze to nie to.. dziwne, że tyle Cię trzymają a nie chcą podać oxy..

reklama
Do góry