reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

A to co fajnie no [emoji3]. Szparagiiiiii my juz jemy od 3tyhodni [emoji39][emoji39][emoji39]
Dzis zrobiliśmy tajski ramen na kaczuszce mniam mniam [emoji14] i znów sie obżerałam, ale zaraz idę ćwiczyć moje opadłe dupsko [emoji36]

W środę mam usg Szyji i loli :) nie mogę sie doczekać.

reklama
Haha, Anney ja to pisalam wciagajac caly peczek i juz myslalam o kolejnym. Ale nie nie, to nie zachcianki ciazowe, ja co roku maj i czerwiec nie jem nic innego. W tym roku lekki falstart, przez ten wyjazd do tesciow. Zdziwilam sie, bo spodziewalam sie, ze w Hiszpanii beda wczesniej a tymczasem nic na straganie nie bylo tylko biale w sloikach...

Hmmm, ramen, przeslij troche :-) Najlepszy ramen do tej pory w Paryzu jadlam (w Azji nie bylam), ale to kwestia nie tylko smaku, ale tez calej sytyacji.

Ha to marze o hiszpanskim jedzeniu. Squid mniam! Jęzor do pasa mam! Tylko w Hiszpanii w Grecji w tolo jadłam tak dobrego squida!

Lunera. Ja tez tak planuję do lipca bo szkoda mi macierzyńskiego. A 14 lipca szew mi ściągają więc juz na pewno w domku potem.
Planowaliśmy lecieć na poludnie Francji. Ale dzieki bardzo za namiary moze chociaz samochodem faktycznie gdzies blizej. Zobaczymy w czwartek. A chlopcy juz ciagle dopytuja:D
Ulzylo mi ze to nie tylko ja tak w tyle z przygotowaniami.
Zabiorę sie od czerwca - musze!

Ostatnia edycja:
Spokojnie zdarzysz, to jeszcze 3 mce mamy. W pierwszej ciazy na tym etapie nie mialam nic, przymierzalam sie do wozka, bo kupowalismy nowy i do 6 tyg trwala dostawa...
Ta zatoka biskajska to jedno z gl kierunkow wakacyjych francuzow, wiec baza turystyczna bardzo dobra ale tez drogo, jak to we Francji zreszta

Narobilyscie mi ochoty na szparagi :p chodzi wam o fasolkę czy o te zielone zielone szparagi?

Jeju przedtem napisałam cos i mi skasowało i juz nie pamietam co tam było :/
Byłam dzis na pysznym gyrosie yummy yummy bo normalnie mnie skręcało :D

Little me zdążysz :) mi tez jeszcze wiele rzeczy brakuje a zabieram sie za to ........

Ostatnia edycja:
Ja się wczoraj w lidl obkupilam ;) kupiłam body z krótkim rękawkiem i spodenki w dwupakach do kompletu. Ja z jakości lidlow uch ubranek jestem bardzo zadowolona, dlatego jak jest coś interesującego to jestem juz po 8 i poluje ;) ciuszków używałam juz przy pierwszej córce, do tej pory zresztą jej tam ubrania kupuje. Z ciążowych, to jestem mile zaskoczona jakością stanika i dzisiaj polecę zobaczyć czy jeszcze coś zostało. Bo jest fajny miękki, nawet rozmiar trafiony (a z tym zawsze największy problem), kupiłam tez leginsy, ale to bardziej takie rajstopowe są i ta koszulkę. Zwykła na ramiączkach, ale przynajmniej długa.

Paczek? 8) jak ja bym zjadła poczta i napila się coca-coli ;) ale na 8.30 mam diabetologa... dietę mam na pewno do końca ciazy, wiec na porodowka będę paczki wcinac ;) z tej całej diety nic nie przytyłam znowu i wczoraj przymierzylam sukienkę, w której byłam rok temu na weselu i pasuje... wiec nie musze nic kupować na niedzielna komunie ;) w ogóle jakoś taka się szczuplejsza niż przed ciążą sobie wydaje. No ale przy mojej wadze, to jest dalej klasa wielorybia ;)

reklama
Dziewczyny w UK jeszcze pracujące dobrym pomysłem jest wykorzystanie całego urlopu przed macierzyńskim aby nie przepadł.. Ja w pierwszej ciąży poszłam na 2/3 tygodnie urlopu i wtedy odrazu przeszłam sobie na macierzyński. :)

Do góry