reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku a nie lepiej poczekać? Z tego co słyszałam, to w PL daja glukometr jak sie okazuje,że się ma cukrzyce ciążową, ale to niech na 100% wypowiedzą sie dziewczyny z cukrzycą.

Byłam w szkole rodzenia - 2 spotkanie. Cwiczyłyśmy oddychanie w trakcie parcia itp. Dodatkowo Babeczka opowiadała o 1 etapie porodu i znieczuleniu w ich szpitalu. W sumie mówiła tylko o dolcontralu razem z gazem rozweselającym, póxniej zmieniła temat, więc nie wiem czy tylko to stosuja, czy zmieniła temat bo sobie o czyms innym przypomniała. Znacie ten dolcontral??
W każdym badz razie było jak zawsze ciekawie i oczywiście dostalismy drobiazgi jak smoczki, pieluszki, próbki proszków do prania, kremów itp

reklama
Lunera ja dostałam taki plan ile węglowodanów powinno byc w posiłkach podczas diety i do tego sie staram stosować przy śniadaniu i kolacji.. Bo do obiadu to cieżko wyliczać wiec mniejsze porcje wtedy.. I okazało sie wogole ze na śniadanie jadłam duzo ponad ta normę i pomogło mi to z cukrami

Hej dziewczyny :-) ostatnio strasznie mnie swędzi skóra na brzuchu, tak do szaleństwa.. To od rozciągania? W 1 ciąży tak nie miałam.. Któraś tez tak ma? Więcej smarować czy coś da się na to zaradzić?

Co do czkawki to tez nie czuje ostatnio..

A ja wlasnie czekam na spotkanie, gdzie bede miala szkolenie z diety, glukometru i in kwestii zw z cukrzyca. Dopiero za 1,5 tyg mam, wiec poki co na wlasna reke sobie zmiany wprowadzam, bo nie mam za bardzo jak kontrolowac efektow. Produkty tluste i z wysokim IG odstawilam zupelnie (albo tak mi sie wydaje, bo info w sieci czasem nie jest jednoznaczne). Ale juz przygotowuje liste pytan co do moich ulubionych zestawow. Mam obawy, ze sniadanie jest najslabszym ogniwem...

Ze swedzaca skora roznie jest. To moze byc swiad (jak to w ciazy), zblizajace sie rozstepy albo oznaka cholestazy... Takze zapytalabym lekarza przy najblizszej mozliwosci, jezeli tak mocno odczuwasz

Lunera - dzięki :-) póki co od dwóch dni ale to jest nie do zniesienia momentami.. Wizytę mam dopiero za miesiąc u lekarza :-\ poczekam jeszcze i zobaczę czy się nie umówić szybciej jeśli będzie taka potrzeba..

reklama
Lucere cholestaza charakteryzuje się tym,że swędzą też dłonie i stopy. Jeśli jest to sam brzuch to najprawdopodobniej rozciąga się skóra. smaruj, bo rozstępy mogą wyskoczyć. Oczywiście lekarz to podstawa wiedzy ;))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry