reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lunera u nas bylo tak ze Viki sie ucieszyl a Alex nie bo stwierdzil ze dziewczynki sa wolniejsze i nie bedzoe mogl sie z nia scigac hahaha. No ale juz sie cieszy ;)
Ja im bardzo czesto przypominalam ze nie mam na to zadnego wplywu i ze moze byc chlopiec lub dziewczynka .. na sczescie juz obydwoje sie ciesza ze bedzie siostra ;)

Ojj Twoj synus plakal biedny..a n przykro ze nie mozemy nic zmienic.. niestety nie mozna sobie wybrac.. a szkoda ze nie ma rownowagi ze raz chlopiec raz dziewczynka i po kolei ;)

Jeszcze godzina i 10 minut i pobiora mi krew.

reklama
Akuku to się wynudzisz.
Nawet zapomniałam ze to dzidzie prezenty ze soba przynoszą. Ale myślę ze teraz nie bedziemy sie w to bawić bo moja mlodziez juz za stara na takie wyglupy. Ale jak moje drugie sie rodziło to pamietam ze prezent był obowiazkowo!
Teraz poprostu na bobo czekają a czas im sie duży :)
U nas pogoda piekna- nareszcie. Az checi do działania wróciły. Zabralam sie za wyprawkę ale wolno idzie bo w pracy ciagle- jeszcze 4 -tyg!!
Od 2 dni brzusio mnie czasem pobolewa. Ciekawa jestem jak ten moj maly jest ułożony. Za 2 tyg wizyta u poloznej a za 6 tyg juz mi szew ściągają
Ale ten czas leci
Milego dnia laseczki

Sann ja mam wysypke na nadgarstku ale mnie to czasem swedzi. Wczesniej mialam jeszcze w zgjeciu w lokciu ale przeszlo jak zaczelam pic wapno. Plamek jako takich nie mam wiec nie pomoge. Moze wybierz sie do internisty albo dermatologa. Jeszcze to moze byc od slonca wiem ze takie plamki moga sie robic na twarzy, dekolcie czy dloniach.

Akuku kciuki zacisniete.

Kasietta gratuluje ze uda Wam sie wprowadzic przed porodem :-)

Borysiatko ciesze sie ze juz do domku.

Dziewczyny wiem ze juz watek o poduszkach do karmienia i wybaczcie ze pytam o to jeszcze raz ale prosze wypowiedzcie sie te ktore uzywacie lub uzywalyscie ktora lepsza ta w literke C czy ta dluzsza? Zastanawiam sie nad ta dluzsza bo nie wiem czy ta krotka nie bedzie za mala dla mnie bo ja duza baba jestem nie dosc ze wysoka to jeszcze gruba no i ktora wygodniejsza?

Luucalew ja polecam dluzsza i miekka .. mialam sztywna i jak kladlam malego to i tak musialam go trzymac a poduszka sie wysuwala. W miekk sie jakby zatapial i mialam prajtycznie obid rece wolne :) wiadomo i tak go podtrzymywalsm ale jedna moglam spokojnie zapiac bluzke po itd ;)

Beata wyniki bedza po 14..maja do mnie zadzwonic.

Bylam na sporcie ..niestty spozniona ale na szczescie m byl od poczatku ;)
Alex zajal 2 miescje w biegach wsrod rowiesnikow. Viki nie byl w czolowce ale super sobie radzi bo jest jednym z najnizszych i najmlodszych w klasie ;)

Ja po sporcie ledwo do auta doszlam tak mi slabo bylo.. cukier musial mi nagle mocno spasc ..na szczescie m mi kanapke zrobil i sobie zjadlam.

Teraz tylko te wyniki..

Po wczorajszym sprzatniu u dzieci w pokoju mam zakwasy na nogach haha a w nocy jak szlam do toalety to tak mnie biodra bolaly ze cala spieta bylam..masakra. ale co zrobic..lepiej nie bedzie.. po 7 operacjach moje biodra nadaja sie do wymiany.

Przeraża mnie to, ile z nas ma problemy z pracą, zusem, umowami - i to właśnie teraz, w końcówce ciąży. Nic tylko polityka prorodzinna. Przyznam, że ja też nie mam do końca pewnej sytuacji, chociaż na razie słyszę, że chcą mnie dalej zatrudniać. Moja umowa kończy się akurat teraz- z końcem czerwca, ale chcą mi przedłużyć, tyle, że dyrektor powiedział, że chce przedłużyć o pół roku, a w listopadzie chciałby mnie na stanowisko adiunkta przenieść. Teoretycznie to jest lepiej, bo teraz jestem na stanowisku technicznym, tylko, że najpierw muszę się wyrobić z publikacją jeszcze przed końcem ciąży. W sumie, jakby się wszystko udało, to po powrocie będę miała wyższą pensję, bo na razie warunki są prawie głodowe.

Kasietta - gratuluje mieszkania. Zabawne, bo my własnie wczoraj rozpoczęliśmy przeprowadzkę. Znaleźli się koledzy, którzy pomogli nosić pudła i i duży samochód transportowy no i teraz jesteśmy w nowym mieszkaniu, sprzątamy i rozpakowujemy się, a ja robię listę rzeczy, m.in. mebli, które trzeba będzie dokupić, żeby się pomieścić. To nie koniec, bo jak rozpakujemy te przywiezione rzeczy, to czeka nas jeszcze pakowanie kolejnych i druga tura przeprowadzki.

sann, ja mam ogólnie wrażliwą skórę i akurat nie na dłoniach, ale w innych miejscach miewam wysypkę - np. na brzuchu, na udach. Kolega, który jest lekarzem, polecił mi krem hydrokortyzon - on jest ze sterydem, ale w małym stężeniu i ponoć nie przechodzi przez łożysko. Pomaga słabiej, niż maści, których używałam wcześniej, zanim byłam w ciąży, ale jednak pomaga.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry