Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ewelinka, my w Uk jesteśmy. Tutaj ubranka i wszystko
Co związane z dzieckiem maja rodzice (oprócz typowo medycznych kwestii, ale ingerencja medyczna jest żadna praktycznie, o ile coś sie z dzieckiem nie dzieje)
Podobna liste mam. Z tym ze ja w szpitalu pewnie bede pajacyki ubierac. Dodatkowo biore body z długim i krótkim bo nie wiem co mala bedzie lubiala haha.
Na wyjscie sukienka obowiazkowow! Jak bedzie zimno to pod spod leginsiki lub rajstopki hahaha.
Ja bede prosic by moc zostac w szputalu 3 dni vhociaz hahah. Bo wiem co mnie czeka w domu a chce troszke poznac mala zanim wsoczy na mnie Emil. Wiem xe bed musiala sie bardziej skupiac na nim niz na malej dla tego vhociaz pjerwsze dni chce byc w 100% dla niej. No u ja tez sobie odpoczne po porodzie a nie odrazu w gary itd haha.
Cazki tez biore oczywiscie. Kosmetykow nie biore bo ja nie bere kapac przynajmniej 3 dni tak jak Ty. Emilka chyba w 5 dobie wykapalismy bo byl tak pieknie nawilzony z brzuszka i cudownie pachnial.
Czapeczkr wezme bawelniana w razie w jakby wialo mocno.
A wlasnie ten swaddle to taki zakladany przez glowe a ja myslalam ze taki co sie dziecko w niego zawija.. tak wiec kupuje jeszcze w mother care taki bawelniany
Do fotelika kupie taki kocyk co ma na szelki dziurki
Jejku juz na dniach sie spakuje i bede spokojnie czekac
Ja myślałam pierw o dywanie - takim dużym, przynajmniej 2,5m na 2 żeby położyć na nim mate edukacyjną żeby się nie slizgała. A te puzzle to mojej mamy pomysł bo mój kuzyn dla swojego syna ma i jej się to strasznie podobało.
Jak dobrze, że moja wyprawka szpitalna nie jest długa znaczy dla dziecka, Bo wszystko dają szpitalne oprócz pampersów i chusteczek do pupci
dziewczyny. u mnie druga ciaza i ani jednego skurczu przepowiadajacego? czy to normalne? bylam na wizycie i mala wazy 2200, jest nadzieja ze nie bedzie duza
ewelinka ja nie pamiętam zupełnie w poprzedniej ciąży żebym miała skurcze przepowiadające. Zresztą nie miałam też aż do porodu siary, teraz to samo. Trochę się martwię, bo zeszłym razem nie miałam pokarmu i mam nadzieję, że teraz będzie, bo bardzo bym chciała karmić.
Panikara ja tez nie mam siary mimo ze karmilam do 3-4 miesiaca. Pokarm wytwarza sie automatycznie kiedy rodzimy lozysko. Trzeba wierzyc. Ja ostatnio pokarm dostalam w 5 dobie tylko trzeba dostawiac dziecko.
Akuku, rzeczywiscie mamy prawie Taka sama torbę.
Ja czapki nie biorę bo mam bluzę z kapturem.
Swaddle do szpitala to taka 1.2m kwadratowa duża pieluchę tetrowa bawełniana.
W domu mam bambusowy i dla mojego m ten minky.
Akuku trzymam Cię za słowo ostatnio miałam cesarkę i zastanawiam się czy nie było to też dodatkowo związane z późniejszym brakiem pokarmu, a teraz też szykuje się cc. No nic poczekamy zobaczymy
Dokładnie jak mowi Akuku.
Ja w poprzednich ciążach nie miałam siary do 3doby. Teraz mam.
Dziecko potrzebuje naprawdę niewiele w pierwszych dniach. Gdzieś wstawiałam dobowa ilośc pokarmu dobrze zobrazowana. (Potem odszukam)
Nic sie nie martwcie! Urodzi sie dziecko, bedzie i mleczko tylko dostawiać i pozytywnie myślec.