reklama

Sierpniowe mamy 2015

To poczucie opuszczenia i niezrozumienia przez cały świat [emoji30][emoji16][emoji16][emoji16]
Trzeba o tym mowić.
Płaczesz, bo dziecko sie najadlo.
Płaczesz, bo dziecko głodne.
Płaczesz, bo dziecko kupę zrobiło
Płaczesz, bo tej kupy zrobić nie może
Placzesz, bo długo nienplakalas
Płaczesz, bo ktoś sie na ciebie krzywo przyjrzał (a nie przyjrzał ;) ) albo nie zwrócił uwagi ;)
Płaczesz ze zmęczenia, z tego ze na pewno coś dzieckiem nie tak, ze pozwoliło ci spać [emoji12]
A na końcu płaczesz, bo coś z nami nie tak, ze płaczemy [emoji12][emoji12]
w tym stanie absolutnie mazdy powód jest dobry.
I ten stan jest normalny. Nie ma co go ukrywać.

reklama
Ja sie boje baby blues... Bo ja jestem strasznie uczuciowa i naprawde nie chciałabym wpasc w depresje :no: na szczescie mama i maz zapowiedzieli juz warty przy mnie po porodzie :P

o baby blues sie mowi i tak calkiem sporo - nikt nie mowi o depresji ciazowej za to... ja mialam prawie miesiac z zycia wyjety w 5 miesiacu ciazy... Zastanawialam sie czemu ja chcialam w ogole dziecka, po co mi ona, jak sobie poradze, ze tyle moglam jeszcze zrobic w zyciu bez dziecka etc. Jak teraz na to patrze na spokojnie to widze, ze były to naprawde bezensowne mysli ;-) ale wtedy byl koniec swiata... Dobrze, ze z pomoca mamy i meza sobie z tym poradzilam!

Akuku wspolczuje... najbardziej ludzie lubia wkurwiac jak widza ze jestes bezbronna bo w ciazy.

Dziewczyny juz kiedys o to pytalam ale nie daje mi to spokoju... juz ostatnio nawet byl spokoj a dzis masakra.... woda ze mnie wycieka. Nie jest tego niewiadomo ile ale no na tyle zeby mnie to zastanowilo. Jak leze to nie leci, dopiero jak polaze czy cos. Moze to mala na pecherz glowa naciska? Uspokojcie mnie plis. Dzis juz brzuch mi twardnial dosc regularnie i lekko pobolewal wredy ale uspokoilo zie...

Magdus. Mi tak leci.... Mocz.

Warto kupić testy na obecność wod płodowych, w niektórych aptekach sa, wtedy nie ma watpliwości.
Poza tym, jak szyjka sie rozmiękcza, to mamy bardzo wodnisty śluz, co jest normalne.
Ale
Żeby stwierdzić co jest czym, tylko testy na pH.

Jeśli leci ci mocz, witaj w klubie tym niechlubnym ;) ja bez wkładek/podpasek nie robie juz kroku, bo to totalnie bezwiedne i leci sobie jak chce i kiedy chce.

No wlasnie jest niby bezbarwne ale ja wypijam ogromne ilosci wody... kurde i wlasnie dlatego nodle sie zeby mi chlusnely te wody bo inaczej sie nie zorientuje :D dzieki Anney mam nadzieje ze to naprawde to :*

U mnie przy pierwszym synu tez deprecha była spora. W sumie sama sie z nia meczylam bo sie nie przyznalam. Ale i na związku z moim m sie to odbiło tez. To byl najciezszy dla nas czas ! Dziwne to strasznie bo człowiek tak czeka te 9 mies i pragnie dzieciatka a potem nic go w sumie nie cieszy, tylko rozpacz. Niestety 3 miesiace kolek mlodego tez w tym nie pomagały. Przy drugim juz mnie to nie dopadło ale tez i rozmawiać o problemach( nawet tych które dla innych z boku wydają sie glupie) juz potrafilam.

Ja mam to samo od co najmniej dwóch miesięcy. Rano jak wstaję z łóżka to po udzie leci. Takie przezroczyste o delikatnym zabarwieniu na biało. Mówiłam ginekologowi ale jak zwykle zostałam olana.

reklama
I jeszcze jedna ważna rzecz dziewczyny - prosić o pomoc i angażować w opiekę jesli jej potrzebujecie czy to męża czy rodzinkę. Ja udawałam ze jestem samowystarczalna i ze ja wiem najlepiej jak dbac o synka i jak sie nim zajmować. A to nie tak... bylam masakrycznie przemeczona az mnie ta dzidzia moja nie cieszyła

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry