reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lucalew nie mam.

Lunera dzieki. Mozliwe ze to zwiastun przed porodowy :)
Z tego co kojarze to ja przed kazdhm porodem mialam cos podobnego.. z tym ze to bylo w momencie kiedy bylam pewna ze rodze i ppd wplywem emocji tak mna telepalo.. tak sobie teraz mysle ze js moze przez emocje wczoraj tych drgawek dostalam.. bo obudzily mnie skurcze i jeszcze rozwolnienie .. nie wiem. Ale juz myslalam ze bede jecgala na szpital tak wiec moze to emocje :)

Dzis sie poloze szybko spac bo padnieta jestem. Noc niebprzespana ..w dzien bez drzemki..padam ryjem na pysk.

Jak mala wyskoczy w sierpniu to u nas urodziny falowo beda ;) lipiec Alex sierpien Ala wrzesien Ja.
Styczen Emil luty Viki marzec M haha ;)

Możliwe że to też emocje. Odpoczywaj. Nabierają sił. Ja postaram w dzien bo też pół nocy nie przespane.

reklama
No i co z tą pełnią? Która dzisiaj urodzi? a nie, to jutro, to czekamy :)

Dziewczyny, mam takie pytanie: czy pozwalacie facetom teraz pójść na piwo? Mój dzisiaj zadzwonił, że chce po pracy z kolegą na piwo nad Wisłę się wybrać, objawów porodu nie mam, więc zgodziłam się na jedno, bo jednak jakby coś się zaczęło to musi przyjechać i mnie zawieźć. Jutro też chce iść na piwo do innego kolegi, a przy okazji pożyczy dla mnie chustę. Tylko właśnie trochę się boję, co będzie, jakby coś się zaczęło.

U mnie dzisiaj nic ciekawego, poza tym, że mam wanienkę - też używaną, dochodzę do wniosku, że nie ma co kupować nowych rzeczy dla dziecka, jak da się dobre używane. Jeszcze tylko nianię chcę kupić. Czy może któraś z Was korzystała z "Baby Monitor"?

Ostatnia edycja:
Anney - trzymamy kciuki, trzymaj się

Akuku - drgawki są faktycznie objawem stanu przedrzucawkowego potem też rzucawki ale są to powtarzające się napady z częściowyą lub całkowitą utratą świadomości (na pierwszy rzut oka podobne do epilepsji) najczęściej przy szybkich zmianach ciśnienia - jak tam Twoje ciśnienie i jak często masz te drgawki - &&&&

buziaczki ja nie mogę się ruszać - spojenie dziś nie pozwala więc leże sobie i staram się nie marudzić

Jlnx, pozwalałam bez problemu, nawet na zawody w bieganiu może jeździć jak chce, ale on sam ostatnio zastanawia się 10 razy zanim gdzieś pójdzie, coś wypije. Odłożył zawody do drugiej połowy sierpnia, liczymy,że już mały będzie na świecie. Piwa dużo nie pił nigdy, a teraz wypije może mała Warkę owocową.

Jlnx ja jestem w 37tc i nie mam żadnych objawów jak mają dziewczyny więc na razie u nas nie widzę przeciwwskazań. Poza tym to mój jest taki, że żadne zabranianie nic by nie dało. Gdybym miała jakieś skurcze czy bóle to bym poprosiła żeby nie pił, ale co by z tego było to nie wiem. Po prostu uparciuch z niego straszny. A to niby ja jestem spod znaku barana...[emoji12]

Anney, Beata, Akuku, Pupui - jak sytuacja na froncie?

Jinx, u Ciebie to może w sumie ruszyć w każdej chwili, to bym była ostrozna z piwkowaniem męża... żebyś nie musiała rowerem na porodówkę gnać ;)

Gdzies widzialam, ze to ma byc jutro 'niebieska' pelnia, ale nie doczytalam co to znaczy. Myslicie, ze powiekszy sie nasza lista synkow?

Evelinkua, trzymaj sie kochana, ostatnie 2 tygodnie, ostatnia prosta!!!

Niebieska pełnia to inaczej trzynasta pełnia. Z reguły pełnia jest raz w miesiącu, zdarza sie jednak własnie 13 pełnia i wypada własnie na lipiec w tym roku, czyli w lipcu były dwie. Księżyc ma normalny kolor nie jest niebieski

reklama
Jinx - ja korzystałam z baby monitor i wcześniej jeszcze z innej podobnej aplikacji i było ok. My na tyle rzadko korzystaliśmy że nie było sensu kupować. Raz nas zawiodła jak się okazało że nie było zasięgu - byliśmy w podziemiach i po prostu tel nie dzwonił. Ale jak się weźmie to pod uwagę to polecam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry