• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona,
moja mała tak miała gdy opila sie za dużo. A często dawałam jej cyca uspokajacza. Pomaga gdy odbijasz podczas karmienia w nie dajesz mleka na full. Moj Bobik czasami jak dwie piersi opróżni to jeszcze języczkiem macha i pokazuje ze chce więcej, ale ja mądra matka wiem ze go brzuszek boli do odbicia... Odbijam i smoczka daje. Gdyby wypił więcej by zwymiotował i znow by miał pusty brzuszek i tak w koło.

Dziewczyny wiadomo ze każde dziecko kocha sie tak samo. I ja moja córeczkę kocham nad zycie.... Ale oszalałam na punkcie mojego synusia. Czy to normalne? Oczywiście nie pokazuje moich zachwytów przy starszej bo nie chce by była zazdrosna ale Moj M. już stwierdził, ze ja go nawet przewijam z uśmiechem na buzi.... Mi sie wydaje, ze to przez to, ze z córeczka było mnóstwo problemów. Brak snu, ulewanie, kołki itd itp s mały jak narazie daje mi po prostu radość z bycia mama.

Nasz w szpitalu niestety ostatnio dostał takiej czerwonej pupy od tych pampersow :/ nawet jedna rankę miał.. Jak my jesteśmy to go co chwile przebieramy a pielęgniarka wiadomo, jest jedna na dwoje dzieci i pilnują bardzo nie powiem ze nie bo sa super, ale takiemu maluchowi duzo nie trzeba.. Widziałam dzis ze juz lepiej..
Dzis myślałam ze wkoncu udało sie pierwszy raz nakarmić z cyca.. Tak naprawde od początku do końca.. Lewego pociumkal a z prawego ciągnął dobrze i co i moj głodomor przy drugim usypiał juz to myśleliśmy ze sie najadł a za chyba pol godziny zjadł cała butle mojego mleka prawie jeszcze to z 50ml no dajcie spokoj.. Ja juz sie martwię ze on sporo je, z butelki to widac ile tego mleka faktycznie zjadł.. Moze dlatego ze na początku był na mm i tez ja miałam mało pokarmu a on na sztucznym jechał nie wiem sama juz..
Dziewczyny karmiące butelka lub mm ile wasze dzieciaczki zjadają? Bo z piersi ciezko ml liczyć :) a ja widzę ile mojego mleka pije ostatnio pielęgniarka mówiła ze prawie 2x70 wciągnął ze 110 ml to sporo przecież jak na takiego maluszka jak on ma przecież ten zoladeczek taki malutki..

Cina lacze sie z toba w bólu. Moja Lidka strasznie dużo marudzi i wszystko działa tylko na chwile. Do tego mamy duże problemy ze spaniem i zasypianiem :/
I u nas brzuszkowe problemy okazują sie coraz gorsze. Przedwczoraj mala wieczorem wpadala w straszna histerie i uspokoił sie dopiero po cieplej kąpieli. Kropelki na brzuszek srednio dzialaja i chyba będę miała powtórkę z rozrywki jak z Igim.
Wczoraj bylam z Igorem u naszego super gastroenterologa bo młody ciągle narzeka ze go brzuszek boli i okazalo sie ze ma jakiś nawis wysoko w jelicie i mu się tam gromadź stolec którego nie może sie pozbyć. Mamy wiec leki na dwa miesiące i specjalistyczne usg jelit i zobaczymy co dalej. Przy okazji zbadal tez lidke i nie jest ciekawie. Jelita tak pracują ze doktor pokazali mi jak po brzuszku widac gdzie akurat robi się wybrzuszenie i jak jelita sie przesuwają. Nietolerancja laktozy jest bardzo duza i wg niego to nie wszystko bo wysypka ktora mala miała na buzi raczej nie jest tradzikiem niemowlęcym tylko alergia. No wiec mam dwa karmienia piersią zastąpić mkekiem enfamil bez laktoz. Jak się w ciagu 4 dni poprawi z brzuszkiem i kupkami to tylko czysta nietolerancja, a jak nie to alergia na bialko do tego dochodzi i chyba czeka nas wtedy nutramigen :/

Bunia trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wszyscy byli w domku!!!

Cinamona dobrze, że masz wizytę u pediatry, bo szkoda młodego i Ciebie, żebyście się męczyli.

Amor Ty jesteś wypoczęta i szczęśliwa to i podejście do dziecka jest takie, fajnie:-)

A ja po ktg, nic się nie dzieje oczywiście :) akurat trafiłam na lekarza ze szpitala w którym chcę rodzić, który odczytywał mi ktg, mówi żeby przyjechać na początku tygodnia jak nic się nie zadzieje, to zbadają i sprawdzą co i jak. Nadal w oczekiwaniu :)

Staram sie trzymac do duzo e pionie. Nawet teraz karmie tak zeby mial glowke wysoko w pionie.
Do tego zrobil teraz bardzo rzadka kupke[emoji19] jest zlota ale bardzo rzadka ze od razu z pieluchy zaczela wyplywac.
Ale zjadl jakis 30 min temu duzo, ladnie i w miare spokojnie i odbil, troszke mu sie ulalo ale nie za duzo. Teraz lezy mi na klacie i przysypia.

KurcE oby to nie byl ten refluks bo tak czytam na necie i nieciekawie to wyglada.

Mgdus wlasnie polozylam wszystkie materacyki tak aby byly po lekkim skosem. Ten w koszu, w wozku i w lozeczku.

Blerka tez ma takie bardzo rzadke, zlote ale bez tych ziarenek?
moj wczoraj wieczorem przed zasnieciem na nic taka zrobil az sie przestraszylam i pomyslalm ze ma jakies rozwolnienie czy jelitowke skoro tak chlustal wczoraj. I dzisiaj znowu taka kupa rzadka, ech...

Nie pamietam juz jak to bylo z Maja. Ona duzo plakala ale takich przebojow z ulewaniem i gazami nie bylo... Czasem czuje sie jak bym byla matka po raz pierwszy, wszystko nowe mi sie wydaje...

ooo chyba bak sie budzi...

reklama
Cina, tak taka bardzo rzadka, musztardowa :P bez ziarenek. Wczoraj jak wystrzelił w trakcie przewijania to całość wylądowała na mojej koszulce. Jakby ktoś kran odkręcił.

Odłożyłam. Biegnę umyć zęby!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry