Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie też najgorzej jak jest wyciągnięty z wanny i przenoszony na ręcznik, na szczęście gdy tylko go otulimy przestaje płakać.u nas z myciem wieczornym rożnieczasami płacze gdy jest niedojedzony. Najgorzej jak go wyciągamy z wanienki. Wtedy płacze jak poparzony... Pewnie mu troszkę zimno.
Czym smarujecie po kąpieli? Ja robię masaż z oliwki mustella... Która z was stosuje kokos do smarowania? Który najlepszy?? I mam jeszcze jedno pytanie; smarujecie pupę po każdej zmianie pieluchy? Ja czasem zapominam.
Ooo bym zapomniała... Dajecie witaminy??
W Oliatum, bo miał rumień noworodkowy. Jutro zrobię mu kąpiel w ostrożeniu.Ja tylko raczki brzuszek i nozki smaruje tak samo pipu i dupke bepanthenem bo polozna tak mowila. A w czym kapiecie?
Mnie w szpitalu pytali czy zrobiłam dwójkę, to okłamałam,że tak, bo by mnie może chcieli zatrzymać, ale poprosiłam o czopek, bo taka niby słaba poleciała.Ja tez sie bałam dwójki... Nie było najgorzej... Chociaż ta moja kość cały czas boli... Muszę zacząć chyba jakieś czopki na hemoroidy brać bo same nie znikną.
;(
Jak cZesto Wasze maluchy robia kupki- moj ostatnio robil w piatek- zaczynam sie martwic.....
/QUOTE]
Prawie po każdym cycu.
NUKDziewczyny a jakie smoczki się u Was sprawdzają?Choć mały dopier0 uczy się ssać smoka
Mam też Avent ale mały go nie lubi.
Blerka, ja daje czasami, ale dość rzadko. Mój czasami robi sobie z cyca smoczek, dlatego.
Magduś zwykłą tetrówką możesz też otulić. Jak jesteś zainteresowana, to Ci opiszę jak lub filmik nakręcę.
Jak ssie piąstkę to głodny jest. Mój za każdym razem tak sygnalizyje zanim zacznie ewentualnie płakać z głodu.Blerka ja jeszcze nie daję i mam w sumie dylemat bo moja mama twierdzi, że skoro ssie piąstkę lub palce to lepiej żeby jednak to był smoczek bo sobie łapki zdeformuje. Jak sądzicie?
Cinamona , u mnie tak jak u Zuzzi, mówili,że jak karmisz piersią, to nie trzeba odbijać, ale ja się z tym nie zgadzam, bo gdy mały zaczął ulewać częsciej to właśnie odbijanie dawało mu ulgę.
Jak po karmieniu mały marudzi i popłakuje biorę go na ramię i klepię lekko po pleckach. Jak nie odbije po kilku minutach kładę go na kolana czekam kilka minut i spowrotem na ramię, wtedy najczęsciej odbije i dodatkowo kupkę zrobi.
Robię tez tak,że jak mały jest po karmieniu spokojny, zasypia itp. staram się go nie ruszać. Zostawiam w pozycji w jakiej skończył jeść lub delikatnie bardzo odkładam. Musi mu sie uleżeć, wtedy nie ulewa. Nawet jak zrobi kupę w trakcie karmienia, to przebieram go dopiero po jakimś czasie, bo podniesienie pupy automatycznie powoduje ulewanie.