reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ala, Little
ja używam smoczka avent dla dzieci od 0-2 trudno mi go było znaleść... I w końcu zamówiłam na Allegro. Jest idealny dla malucha bo jest dużo mniejszy niż normalne smoczki.

Zuzzi,
nie wiem czy to prawda, ale słyszałam ze smoczki sa lepsze od paluszków bo paluszki powodują skrzywienie zgryzu. Gdzieś to czytałam, ale teraz nie pamietam gdzie.

Akuku,
jak czytam o Twojej małej to jakbym słuchała o moim małym. Tez tak lubi otulacz. Wracaj kochana do zdrowia! Trzymam kciuki by szybko przeszło i byś mogła sie bez przeszkód cieszyć Ala.

reklama
No wlasnie normalnie bym ich olala a teraz nie potrafie...2 tygodnie temu bylam na mamografi ze swoja przyjaciolka bo wyczula u siebie guzka w piersi po zakoncEniu karmienia ( ma polroczne dziecko) i niestety po biopsji wyszlo zzz ze to rak z przerzutqmi na wezly- nie moge prEstac o niej myslec jaki ten swiat niesprawiedliwy, dlaczego ona , mloda dziewczyna z malutkimi dziecmi....I jak ja wesprzec bo nie moge powstrzymac placzu jak z nia rozmawiam
Amawell i to mnie przeraża :((((((
Lech. Nie mówmy o nowotworze. Dziadostwo pieprz.one.

bardzo mi przykro :(((((

Amawell,
Strasznie mi przykro!
W takich chwilach uswiadamiamy sobie co tak naprawde w zyciu jest wazne... Trzymam kciuki za walke.

Blerka,
Glowa do gory, wszystko sie wyprostuje. Myslisz, ze malego to swedzi i dlatego taki niespokojny? Cos wam zalecili do smarowania?

Niki, to sprobujecie jeszcze raz. Ty w szpitalu juz jestes?

Dziewczyny nie wiem co jest.
Hugo obudzil sie z dlugiej drzemki, zjadl cyca i znowu ryczy...
Wsadzilam go w koncu do nosidla. Uspokoil sie, przysnal.
Teraz wyszlam z Maja do ogrodka i wsadzilam malego do bujaczka. Oczywiscie 2 min i sie obudzil, ale narazie spokojny.
Ooo juz sie krzywi... Ufff
No nie moge juz...

Zdycham ! Roszly wymioty.. tqk malo dzis pilam..tyle razy rozwolnienie a wymiotow tyle ze az strach. .

Martwie sie o Alicje.. dzia caly czas spi.. karmilam ja 3 godzjny temu i dzis je rzadziej niz wczoraj.. oby jej nie zlapalo..

A pewnie wystarczylo bym dzien/dwa dluzej w szpitalu zostala...

Jestem tak slaba ehhh..

Nie ma to jak jelitowka kilka dni po porodzie. A jeszcze dzis wiecrj krwawie znowu... zyc nie umierac.

Akuku,
Biedaku!!! Pij duzo elektrolitow, to cie troche wzmocni, male lyczki al czesto. Malej nic nie bedzie (oby!).

Cinamona,
Moze sie powietrza nalykal albo cos mu w brzuszku jezdzi... Ja wlasnie w takich syt smoczka daje, zeby zdenerwowany bardziej powietrza nie lykal. Chociaz drzemka dluzsza wczesniej byla, tyle dobrego.

reklama
Witajcie :) dawno mnie nie było i ogólnie jakos co sie zbieram was doczytać to cos innego robię.. Szczerze mówiąc czas zapierdziela mi tak ze szkoda slow..
Ja wyszłam we wtorek wieczorem do domu a mały został jeszcze na NICU..
Jak wróciliśmy do domu to jak zobaczyłam huśtawkę dla niego w salonie to dajcie spokoj :/ pokoik jego zamknięte drzwi i czeka..
Mały na początku kilka dni dostawał tlen cały czas bo miał te problemy z oddychaniem, noi z krwi mu wyszło ze ma mało płytek krwi i chyba białych krwinek i ogólnie podejrzenie jakiejs infekcji wiec dostaje antybiotyk.. We wtorek miała bym ost dawka ale potem powtórzyli badania i cały czas musza dawać.. Poki co jest order do sb wiec lekarz mowi ze moze w ndz go puszcza jak bedzie dobrze.. Tlenu juz kilka dni nie dostaje, głownie przy karmieniu miał problemy ale ostatnio daje rade :)
Miał tez sprawdzane seeduszko czy nie ma jakis zmian przez moja cukrzyce i dlatego ten oddech ma ciut szybszy czasem, ale serduszko idealne mocne jak dzwon :)
Miał robione tez z moczu wyniki bo raz siku miał różowe ale nic tam nie powyrastalo i wszystko ok wiec nie jest złe ale biedactwo tam leży dalej i sie serce kraje ze nie mozna go do domu wziąć.. :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry