reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Suwina,
Gratulacje!!!

Sann,
Biogaja to probiotyk na brzuszek. Lepsze trawienie, lepsze kupy :-)

Kopfer,
I nas podobne objawy. Leży, leży i nagle płacze jakby go ktoś ze skory obdzieral. Ja diagnozuje ból brzucha i problemy trawienne, od pon daje biogaje i espumisan i jest trochę lepiej.

Cinamona,
U nas czasem tak jest. Słyszę, ze ulewa jakby w gardle a nie zawsze wylatuje. Martwi mnie to trochę bo może sie zakrztusic.

Little.me,
Oby to był skok i szybko minął!!!
Ja tez mam wrażenie ze jak przestaje tak szybko mleko wypływac to mu sie już nie chce ssac i wtedy sie denerwuje, wypluwa i znowu szuka.
Myśle tez, ze on teraz nauczył sie tak wyrażać siebie, dlatego pokrzykuje i mruczy i wypluwa. Wcześniej był mniej kumaty to tego nie robił.

Czy w takim razie mogę podać je Lence? od jakiegoś czasu mała nie płacze tylko " ciśnie " bardzo mocno dosłownie jak stary chłop...
Czy to jej pomoże zrobić kupke bez wysiłku? I jeśli tak to ile podawać

Sann - możesz podawać, to probiotyk na pewno nie zaszkodzi. 5 kropelek dziennie
Kopfer - mój też się wkurza jak wolniej leci i musi się spić. Wyrywa, wyje, drapie i za chwile szuka... pomaga trochę jak Go wtedy biorę do odbicia. Strasznie mnie to wkurza bo nie wiem o co chodzi, a pojawi sie to często jak już prawie odpływa.
Fiołeczka - ja ściągam trochę żeby młodemu nie strzelać w gardło.
Suwina - gratulacje!
Cina - jak to zrobiłaś, że zasnął sam? u nas jeszcze się tak nie udało...

u nas noc taka sobie... padł na Ojcu o 21...o 23 karmienie, o 2 karmienie, od 5 karmienie i od 6 ból brzuszka... byłam tak padnięta, że musiałam obudzić męża bo ja już nie dawałam rady nosić.

Teraz śpi... ale bardzo niespokojnie i widać, że go boli.

Nie mam pojęcia jak Leona ubrać na spacer..jest 13 stopni, świeci słońce i On jest tłusty. Jak założę body, spodnie i bluzę to będzie ok?

Dzwoniła Babcia m. żebym przepajała Młodego miętą, bo to może pomóc na kolki "a na pewno od tego nie umrze"...
Nie mam sił już komentować dobrych rad.
Wszyscy są specjalistami od kolek.

Blerka nie wiem, po prostu wsadzilam go jak byl juz zmeczony, wcisnelam smoka. Troche pomarudzil ale zasnal. Ale to sie bardzo rzadko zdarza ze sam zasnie. I nigdy jeszcze nie zdarzylo sie to wieczorem, na spanie na noc.
Ale bede probowac.
Mloda tak nauczylam ze od ok 3 miesiaca na noc sama zasypiala w lozeczku, ale na drzemki juz nie.

Ooo obudzil sie krolewicz

Blerka poszukaj czy jest gdzies u was osteopata najlepiej dzieciecy. Zadzwon, powiedz mu o kolkach i moze pomoze.
Tutaj w es osteopaci dzieciecy maja bardzo dobre opinie jesli chodzi o pomoc przy kolkach.
Tanie nie jest ale ponoc 2-3 sesje i po poroblemie albo jest duuzo lepiej.

reklama
Sann spokojnie możesz podawać, nawet moja pediatra uważa że profilaktycznie można dziecku podawać biogaię bo nie zaszkodzi a normuje układ trawienny. U nas kupki o niebo lepiej idą.
Suwina gratulacje ! Wreszcie się doczekałaś a waga piękna :)
Nocka super, budził się o 23, o 3 i o 6, ale zjadł i zasypiał. Położna dziś była, zważyła go i przybrał wg jej wagi 100g w dwa dni. Pępek obejrzała i mówi że super, żółtaczka zeszła więc nie mam czym się martwić. Aaa jedynie katar się lekki pojawił, ale nie wypływa na zew tylko jak fridą odsysam to takie zielone mu ściągam. Kazała mi nie majstrować za wiele fridą, ewentualnie na noc zrobić bo gmeranie w nosku go podrażnia i może więcej katarku być. Jak będzie wylatywać to mam nasivin kupić i psikać ale mam nadzieję że nie będziemy musieli sięgać po takie leki. Dziś delegacja z pracy przychodzi bąbla zobaczyć więc się za pieczenie wzięłam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry