reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej,
To zależy jaka przyczyna bólu brzuszka. Jeśli nie trawi laktozy dobrze to delikol a jak powietrze połknięte przeszkadza to espumisan.

U nas nocka w miarę ale dziś mieliśmy pobranie krwi wiec musieliśmy wcześnie wystartować. Także juz jesteśmy po zakupach i spacerze :-) a wieczorem sie okaże czy żółtaczka minęła.

Miłego dnia!

Cinamona u nas noc podobna. Ciągle machał nogami i rękami i pojękiwał. Raz chciał cyca raz wypluwał i się odpychał. Przez to całą noc był z nami w łóżku i tylko się budziłam to mu wciskałam pierś a on chwilę ssał i bunt. Mało przez to zjadł więc teraz dokarmiam Espumisan jest na gazy, ale postanowiłam go odstawić i sprawdzić czy Aleksowi te nerwy przejdą jak wrócimy do poprzedniego leku.

a ja tej nocy trochę się przeraziłam, jak się obudziłam o 4 rano, po 7 godzinach snu Kaji (o północy nie chciałam jej jeszcze budzić). Nawet się o tej 4tej nie obudziła całkiem, tylko stęknęła i by dalej spała, ale stwierdziłam, że może jej jednak zmienię pieluszkę i nakarmię. Zjadła z apetytem i nad ranem już standardowo - pobudka o 6 i potem już co chwilę, tak że do 10 właściwie nie dało się od niej oderwać. Teraz zjadła i chyba pójdziemy na spacer do Rossmana, bo moja siostra polecała mi tamtejsze chusteczki wilgotne.

Jinx u nas jest podobnie tzn Michas zasypia po jedzeniu o północy i dopiero ok 4-5 i rano 7 i później mniej więcej co 3h. I też polecam chusteczki z Rossmanna my kupujemy babydream extra sensitive :-)

Jinx,
Ja mam chusteczki z rossmana, polecam! W zeszłym tyg była nawet jakaś promocja.
To ci dziewczyna pospala. Pewnie nie widziałaś gdzie jesteś od tylu nadprogramowych godzin snu, hahaha!
Mój średniak tak spał do 3go mca, ale budzilam go na karmienie tak po 5-6h maks. I tak był szczuplutki...

Zuzzi,
Myślisz ze to po espumisanie? Ja sie sama zastanawiam czy nie odstawić, bo juz powinno być widać efekt biogai po tyg...

O tyle sprawdziłam wczoraj, ze to prezenie i wiercenie nie na jedzenie jest, bo przystawilam do drugiej i po 5 przelknieciach to samo było. A jak odstawilam to zaraz zasnął. I w nocy ostatnio mi słabiej i krócej ssie, jakby nie był głodny tak jak wcześniej. Wiec pewnie budzi sie bardziej z brzucha niz głodu... Może delikol wyprobuje.

Żółtaczki mam nadzieje juz nie ma, po skórze nie wyglada a pediatra tłumaczyła mi ze ze skory sie dłużej wypłukuje niz z krwi...

Zauważyłam dziś tez ze oczka jakby ciemniejsze sie robią i odcień zaczyna w brąz wpadać. U was tez juz cos widać jakie bedą?

reklama
Lunera - kciuki żeby nie było żółtaczki!
Wiesz, mnie też się wydaje, że Leon krócej i słabiej ssie. Czasami mi się wydaje, że O jakby zapomniał jak się ssie. No i na początku jadł z dwóch piersi przy jednym karmieniu, a teraz z jednej tylko.

Leon dziś nieodkładalny..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry