reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lunera wczoraj się wpatrywałam w oczka i hmm zależy z której strony się patrzy i jakie światło jest ale wydaje mi się że zaczynają robić się zielone...

Odpukać od trzech dni mała tak od rana do 15 zasypia sama ( karmie ją i wychodzę a ona po chwili zasypia) także chociaż w tych godzinach mój kręgosłup odpoczywa.

reklama
Lunera mi się wydaje że robią mu się niebieskie oczka.
My od początku podajemy mu Floractin w kroplach bo dostał że szpitala takie zalecenie po tym leczeniu antybiotykiem

Ja bylam dzisiaj u gina.
Wszystko ok[emoji3] pobral wymaz na cytologie. I przepisal minipigulki[emoji3] enek juz sie cieszy hehe

Teraz usypiam dzieci i mam badzieje bede miala chwile spokoju

Kruszka to rzeczywiscie drobny twoj Franus. Moj trzylatek wazy 16,5! i ma 101 cm jak go z miesiac temu mierzylam. Za to Radzia jeszcze nie chodzilam ani razu wazyc wiec nie wiem jak mocno urosl ale ubranka co chwile odkladam i wyciagam nowe

Cinamona ten espumisan ma ta sama substancje czynna co sab simplex wiec w teorii powinno dzialac tak samo. Tylko wg ulotek espumisan ma dozwolona znacznie mniejsza dawke dzienna. Wiec nie wiem czy warto zamieniac a na pewno nie mozna laczyc

Jaki tygrysek[emoji7]

Marand dobrze wiedziec ze ma to samo w skladzie wiec chyba nie ma sensu stosowac skoro mam sabsimplex.
Na wieczor mu dam i w nocy tez. Moze bedzie spokojniejszy

Dziewczęta sorki ze tak sie wtrącę i nie ustosunkuje sie do waszych postów ale mam pytanie. Ile śpią wasze sieci bo ja sie zaczynam martwic. Od kilku dni Lidka budzi sie przed 7 gadamy sobie śmiejemy i juz tak po godzinie robi sie marudna a po następnej godzinie przysypia. No i dzien wygląda tak ze od 9 do 18 głównie spi i je. Potem do 21 czuwanie i marudzenie na przemian z zabawa i po 21 zasypia na noc z pobudkami ok 2 i 5. W sumie to te 19 godzin na dobę spi. Czy mam sie niepokoić i roić jej jakues badania np moczu i morfologię. Czy tak może być, bo w sumie nie pamięta ile mi Igor spal mając 7 tygodni

reklama
Marand,
Mój 6 latek wazy z 17kg :-)

Fioleczka,
To pięknie ci zasypia, oby tak dalej!

Mnie strasznie głowa bolała po tabletkach. Musiałam zaraz odstawić... Zobaczymy jak teraz bedzie, za 2 tyg wizyta.

Pytanie do mam używających bephanten - macie maść baby czy baby extra? I czytała któraś z was może co Sroka na to pisze?

Kopfer,
A ile juz ma? U nas tez raczej nie ma dłuższych przerw ma aktywności, średnio 30-60 min po wystaniu juz zasypia. Także karmienia nam wypadają co 2-3h w ciagu dnia zależnie jak spi i co 3-4h w nocy. W nocy of course staram sie, zeby nie było aktywności w ogóle :-) Najdłużej to czuwał może ze 3h w jakiś wyjątkowy dzien. Generalnie jak ziewa to staram sie go juz nie męczyć tylko położyć. Chyba, ze tuż przed myciem jest.
Doczytalam, ze 7. No jeszcze może tak być, zwłaszcza, ze te przerwy dluzsze ma chyba, prawda? U nas tez najdłuższa aktywność przed snem, kiedy wszyscy jesteśmy w domu i jest gwarno i ciekawie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry