reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cześć dziewczyny! Chętnie próbowałabym utrzymać nasze forum przy życiu, ale niestety ostatnio co chwila mnie wywala z aplikacji [emoji19] więc udzielam się na fb. U nas wszystko dobrze. Aleks od kilku dni przesypia noce i to w swoim łóżeczku więc trochę odżyłam [emoji4] Jest wesoły o zdrowy a ja szczęśliwa [emoji4] Jedyne co nam ostatnio doskwiera to jakieś czerwone placki na buzi. Umówiłam nas już do dermatologa i pracuję nad alergologiem. Na początku stycznia mamy 3 dniowe badania kontrolne w CZD i już się martwię co to będzie. Na szczęście jest szansa, że nie będę o tym myśleć na kilka dni przed bo wyjeżdżamy ze znajomymi na sylwestra do domku na Suwalszczyznie [emoji4]
Popieram pomysł założenia konta na fb na potrzeby grupy [emoji106]

Trzy letni macierzyński to byłby ideał, no może chociaż dwu... Bo mimo, że nam teraz finansowo ciężko, to chętnie zostałabym jeszcze z małą w domu. Jak pomyślę o żłobku to mnie skręca. Więc będę mocno kombinować. Zresztą ja nie mam gdzie wracać, bo byłam na śmieciówce i już moje miejsce dawno zajęte.

Też mam Wigilijne i Sylwestrowe obawy. Mała ostatnio była strasznie marudna u teściowej i obawiam się powtórki, a tu jeszcze noc... No i boję się, że się pokłócę z teściową, matką i siostrą, bo one mają inne podejście do dzieci niż ja.... ehhh muszę myśleć pozytywnie, bo wiem, że Dobrawa czuje mój niepokój, ale to nie takie łatwe.

Ruda na zaczepki przygotuj sobie odpowiedź i powtarzaj za każdym razem ze np twoje dziecko ty wychowujesz albo pamiętam dobry pomysł któraś pisała żeby mówić że pediatra zalecila :-)

Ja niestety też bez pracy bo jak dowiedziałam się o ciąży to nie byłam nigdzie zatrudniona ale ja do pracy dopiero jak mały skończy 2 latka wcześniej go nie zostawie;)

zuzzi no mnie w pracy i tak prawie 2 lata nie bedzie bo od stycznia na zwolnieniu a wroce dopiero w pazdzierniku wiec mysle ze mojemu pracodawcy bez roznicy jakby mnie jeszcze rok nie bylo bo i tak kogos na zastepstwo musieli wziac

Ja w sumie teraz bez umowy bo szef mi nie przedłużył jak wyszło że jestem w ciąży ale zapewniał że jak będę gotowa na powrót to mnie przyjmie na 100% więc tylko ode mnie będzie zależało ile czasu posiedzę w domku

reklama
Do góry