reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dziewczyny, jak to jest z Usg? Jest szkodliwe czy nie, w necie nic nie moge znalezc.. usg mam co tydzien bo poronilam 3razy i lekarz chce kontrolowac wszystko.. niby jest okej, pytalam lekarza czy na pewno nie szkodzi mowi ze nie no ale i tak sie martwie..

Powodzenia Borysiatko!
Beatko zgas swiatlo, wtul w koldre i moze zdrzemnij :(
Mam podwyzszone ph i we krwi tez mi wyszly podwyzszone granulocyty czy jak to tam... Myslicie ze do poniedzialku nic sie zlego nie stanie? :(

Beata, mam tak samo jak Ty z tym NFZ. Ja musiałam lekarza wykonującego USG męczyć, żeby mi powiedział jaka jest przezierność, też mi najpierw powiedział tylko, że wszystko w porządku. Potem mu przez ramię zaglądałam, jak robił zapis wizyty. Zapomniałam sprawdzić, jaką maluszek ma długość i co z kością nosową, ale jak w porządku, to w porządku. W sumie też bym chciała mieć przy sobie te wyniki.
Magduś, zapomniałam wczoraj napisać. Ja od kilku lat mam problemy z kręgosłupem, nawet kilka lat temu robili mi rezonans magnetyczny i stwierdzili przepuklinę dysku międzykręgowego, uciskającą nerwy. Lekarz powiedział, że kiedyś grozi mi operacja, ale mogę próbować wzmocnić mięśnie wokół kręgosłupa krzyżowego, to może uniknę tego. Ja np. w czasie okresu zawsze miałam bóle związane z kręgosłupem, ale tak na co dzień dobrze funkcjonuję. Warto robić takie brzuszki niepełne (do spięcia), bez podnoszenia części krzyżowej i spać na boku, a nie na plecach. Ostatnio też stosuję ciepły prysznic zakończony lodowatym, w tym przez kilka sekund polewam lodowatą wodą odcinek krzyżowy kręgosłupa no i mogę powiedzieć, że póki co w ciąży jest dobrze, nie mam bóli. Już gorzej bywało, kiedy zbyt intensywnie jeździłam na rowerze no i obawiam się, co będzie jak brzuch urośnie.
Jeszcze zastanawiam się, jak z tym szpitalem. Czy Wy się jakoś wcześniej zapisujecie, czy po prostu się przyjeżdża na poród? Koleżanka mnie straszyła, że u nas w dobrym szpitalu mogą odesłać z braku miejsc. Od siostry wiem, że ona po prostu tam przyjechała, bez umawiania, ale była w takiej fazie porodu, że nie było mowy o odesłaniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Wlasnie ja unikam lezenia na plecach, tylko na bokach ale o dziwo wczoraj bol sie zmniejszal jak kladlam sie na plecach... Mam skolioze ale teraz sama juz nie wiem czy to byl kregoslup czy nerka.
Wiesz z porodem to chyba jest tak ze jak juz Cie dopadnie to nie beda mieli jak Cie wygonic hehe. Cale szczescie nie mam takich problemow, u nas jest tylko jeden szpital do ktorego moglabym sie udac :D

Do góry