reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

dziewczyny, prosze sprawdvzis swoj dostep do kacika zamknietego, sprawdzam czy wszystkie nicki sa zaktywowane.
Lucere, ju
z zapisalam i wysylam do admina, wyglada na to,ze nie masz zielonego swiatla, ale zaraz to naprawimy (tzn. dzis)

reklama
Magdus podwyzszone ph to ponoc standard u kobiet w ciazy. Mi lekarz powiedzial zebym wtedy lactovaginal profilaktycznie co 2 dzien brala. Ja dodatkowo uzywam lacalid plyn do higeny intymnej dla kobiet w ciazy ktory obniza ph.
Co do drugiego wyniku to o ile masz podwyzszone?

USG mozna wykonywać bez limitu, kiedyś lekarze nie byli pewnie, niektórzy nawet uważali,że to szkodliwe, najnowsze badania mówią,że to nie ma wpływu na ciążę. Teraz to wszystko zalezy od lekarza.
Do szpitala idzie się gdzie Tobie wygodnie, nie słyszałam o przypadku kiedy jakąs kobietę nie przyjeto, aczkolwiek nie wykluczam. Najlepiej chyba zadzwonic do szpitala w którym chcesz rodzic i zapytać. :)

Envelop dziś w PL jest 967 hektopaskali, więc wierzę :D

Lilija aż tak malo, no to tym bardziej się nie dziwie :p
Jeszcze teraz tak zaczął padać śnieg, a płatki ogromne.

Ostatnia edycja:
Lucynko dziekuje za odpowiedz, mozesz wierzyc lub nie ale wiedzialam ze to wlasnie ty mnie poinstruujesz :D wiem ze jestem wielka panikara i histeryczka :( to drugie granica to 70 a ja mam 70,3 . Tylko sie nie smiej! No i jeszcze brudze wkladki na zolto, tzn bardziej jasno zolto. A przez te ciala ketonowe chyba naprawde zaczne sluchac organizmu i zaczne zrec o 12 w nocy

Jeszcze zastanawiam się, jak z tym szpitalem. Czy Wy się jakoś wcześniej zapisujecie, czy po prostu się przyjeżdża na poród? Koleżanka mnie straszyła, że u nas w dobrym szpitalu mogą odesłać z braku miejsc. Od siostry wiem, że ona po prostu tam przyjechała, bez umawiania, ale była w takiej fazie porodu, że nie było mowy o odesłaniu.

Moze chodzi o to ze moga odsylac do domu jesli za wczesnie przyjechalas? I nie ma sensu zostawania w szpitalu i zajmowania lozka.

Magdus heheh no dzieki :-) Troche przeszlam juz z lekarzami wiec moge probowac cos pomoc czy doradzic aczkolwiek nie jestem ekspertem zeby nie bylo :-) Troche po wyzej normy to nic Magdus. Moje ostatnie wyniki tez byly lekko powyzej normy a lekarz ze to nic ze wyniki bardzo dobre a ja mu wierze akurat jemu. Do poniedzialku wytrzymasz. Zeby zmniejszyc ph to tez duzo witaminy c potrzeba. Wiec woda z cytryna, kapusta i ogorki kiszone, zurawina, no zreszta wiesz :-)
Jesli chodzi o ketony to ile ich masz? Jaka ilosc?

reklama
Wiem ze czasem odsylaja jak nie maja miejsc do innego szpitala. 2 szpitale, do ktorych moge byc przyjeta i rodzic sa niedaleko od siebie wiec sie tym mocno nie stresuje. Czas pokaze jak bedzie.

Do góry