reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Beata, na razie może warto wykorzystać ten czas, a może będzie go więcej, niż lekarze mówią.
U nas w pracy był przypadek, że w tym samym miesiącu koleżanka urodziła córeczkę Marysię i pewna pani z pracy zmarła na raka, ale teraz to imię i ta dziewczynka jest takim miłym wspomnieniem.

Byłam na wizycie i nadal widzę, że dobrze wybrałam lekarza i miejsce. U mnie jest tak, że mogłabym wcześniej odebrać wyniki, tylko, że to wynika odstania w kolejce do rejestracji, żeby je odebrać. W każdym razie już mam zdjęcia i wynik badania krwi. Niestety znów mi spadła Hemoglobina i mam teraz 10.8. Lekarz powiedział, że to jeszcze nie jest źle i kazał brać więcej żelaza. Poza tym wszystko jest OK. Okazało się, że lekarz ma czujnik tętna, więc mogłam posłuchać - ok. 150 i dzięki temu jestem spokojna, że wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na USG, tylko u nas jakoś inaczej, niż myślałam, bo dopiero 21-26 tydzień. Myślę, że zapiszę się na 25 marca, czyli 21 tydzień, żeby w końcu poznać płeć.

Imiona Leon i Apolonia bardzo fajne.

reklama
Te przesady są okrutne dla matek. Jak byłam w ciąży umarł mój dziadek. Stało się to w sobotę i wszyscy mówili, że jak ciało przeleży niedzielę to zabiera że sobą kogoś z rodziny. Parę dni po pogrzebie okazało się, że umarło moje dziecko. Oczywiście wszystkie zabobonne ciotki powiedziały, że dziadek zabrał je że sobą .

Beata przykro mi bo śmierć kogoś bliskiego, szczególnie jak jest się w ciąży, jest bolesna i stresujaca.

Moim zdaniem to tylko okropny zbieg okoliczności. U mnie w rodzinie spodziewamy się teraz 4 dzieci i czy za każde miałby ktoś umrzeć?

Beata u mnie podobnie było niestety i choć nie wierze w żadne przesądy to jak byłam w poprzedniej ciąży w 3 miesiącu zmarł brat mojej mamy. A tym razem moja babcia zmarła tez dokładnie jak byłam w 3 miesiącu. Na dodatek w dniu mojego zabiegu zakładania szwu :( Smutne ale u mnie tak się to dzieje...

Hej Bączki!
Dzięki za opinie... jakoś mi ulżyło... :)

Byłam dziś na wizycie.Wszystko ok... Widziałam piękne stopy :) ale oczywiście Uparciuch się nie ujawnił i do połówkowego się nie dowiemy kto tam mieszka. Następna wizyta 25 marca - w międzyczasie mam zrobić badania krwi i USG połówkowe.

Beata - to u mnie jest tak, że jak się ktoś rodzi to też umiera. a u moich znajomych - są w 7 tygodniu ciąży - zmarły już dwie osoby. No ale chyba nie wszędzie tak jest. Uszy do góry!

blerka ciesze się ze wszystko ok :) masz jakies zdjeia ? pochwal się ! :D

jutro ide do kina wieczorem :D:D yuppi :D

Dziewczyny mam problem, codziennie od 4 dni snia mi sie koszmary i to straszne, praktycznie w kazdym snie umieram i wtedy budze sie zlana potem, przestraszona, nigdy nie mialam takich snow, mozecie cos na to poradzic?:(

A jesli juz rozmowa o smierci, u mnie w rodzinie nie ma malych dzieci tzn najmlodszy ma 6 lat, w ciagu poltora roku zmarly 3 osoby z rodziny i ciagle powtarza sie ze kazdego zastapi dziecko, pierwszy bobas u mnie w brzuszku:D

Ostatnia edycja:
Akuku pewnie na greya?:-) ja nie chodzę teraz do kina bo pewnie i tak dużo bym nie obejrzała tylko co chwila do wc pedzila:-)
Aneczka w ciąży zazwyczaj sny są porabane..albo przed snem masz za dużo wrażeń, oglądasz jakieś horrory albo coś

reklama
Hej
Ja w koncu wracam do zywych. Dwa dni wyjete z zyciorysu. Wstretna jelitowka...
Schudlam 2 kg ale zaraz nadrobie [emoji1]
Ide dzisiaj na wizyte na 12[emoji1] juz nie moge sie doczekac...

Do góry