reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzien dobry poniedziałkowo.

U nas jakieś przesilenie energetyczne. Na początek A. spadł telefon i się szybka strzaskała że na dotyk nie reagowała i stracił całą jego zawartość. Później prawie stracił prawie wszystkie dane z kompa (ale udało się odzyskać) a na koniec jeszcze mnie telefon siadł ( na szczęście na gwarancji wiec dostałam jakieś zastępcze szajs two).

Sprawy z domem idą do przodu na szczęście. Może już w ten piątek będzie gotowa umowa do podpisania, ale byłoby super. Na Wielkanoc może już się udałoby wprowadzić.

A ja im mam mniej do roboty tym jeszcze mniej robię. Leń śmierdzący jak nic.
Nadal wgrywam zdjęcia żeby wywołać. Chyba z 500 ich wyjdzie.

Co do zmartwień to jak bardziej naturalne. Każdemu w głowie siedzi, bo każdej z nas zależy. No ale lepiej się wypisać, wygadać bo zawsze to na duszy lżej, i nie kotłuje sie to w glowie.
Ja w tej ciąży boje się o wiele bardziej, nie wiem czemu ale z joschka tak nie miałam, nie pamiętam przynajmniej.
Ja mam schize na punkcje jedzenia dziecka, i to siedzi w głowie, z Jocha mam do tej pory ogromny problem.

Do tego trochę mi się przykro zrobiło bo zawiodłam się po raz kolejny ma mojej mamie. ∂lugo by pisać. Po raz kolejny moja rodzina uświadomiła mi ze oni maja własne ważniejsze sprawy. Ach trudno.

Jeszcze z godzinę postukam w klawiaturę przebieram się i idę na siłownie.

reklama
Lilija ja nie rozumiem osób które w taki sposób wyrażają się o innej osobie. .no bo i czemu taki komentarz miał służyć. . To co masz się dla nich odchudzać teraz czy mniej jeść bo za dużo tyjesz? No kurde niektórzy to mają tupet! Przytyj nawet 40kg i nic im do tego

dokładnie Beata.

Ludziom czasem ciężko zrozumieć że jedni tyja inni nie i nic im do tego!! Ja też marzyłam o sylwetce z "żurnalu" a tu niestety. Ja mam tak że przestając się pilnować i intensywnie ćwiczyć wszystko wraca, czy chce tego czy nie.

Lilija to jest 9 pieknych miesięcy w Twoim życiu I czy będziesz rosła wzdłuż czy w szerz to nikomu nic do tego, a tekie komentarze powinni dla siebie zatrzymać jeśli już nie mogą się opamietać. Niektórzy nie mają wyczucia i już. Olać ich!!

Beata nie odebrałam tego w ten sposób, ale przykro mi sie zrobiło, nie dlatego,że tak powiedziały, ale dlatego,że maja rację... widziałysmy sie ostatnio 2 lata temu na weselu, byłam szczuplejsza, przez te 2 lata przytyłam trochę, ale tragedii nie było, teraz w ciązy mam duzy apetyt i przytyłam znów.

Pupui a jaki ten dom kupujecie? Stan deweloperski tak?

Edit. ps. Pupui moja mama też nie jest wymarzona, wymaga sporo, a sama z siebie daje niewiele... no ale cóż, nie zawsze rodziny sa jak z reklamy płatków śniadaniowych ;)

Ostatnia edycja:
Cinamona problem w tym, że to najlepszy lekarz w okolicy, dzięki niemu w ogóle zaszłam w ciążę...od kilku lat miałam poważne problemy hormonalne, zaczęłam tyć choć prawie nic nie jadłam, zaczęłam łysieć na czubku głowy jak mężczyźni itd i choć byłam u kilku lekarzy (w tym u "super" pani doktor ze znanej katowickiej kliniki leczenia niepłodności, u której za jedną wizytę zostawiłam prawie 400złotych!!!) i każdy z lekarzy błędnie mnie zdiagnozował, uznając że to zespół policystycznych jajników. A później poszłam do mojego dr, który uznał że nic nie wskazuje na PCOS, zrobił badania, przeprowadził ze mną długi wywiad i okazało się, że to przysadka mózgowa, która przestała funkcjonować, przez co jajniki się uśpiły, owulacji nie było od dawna, a przez testosteron który z tego wszystkiego zaczął się w moim organizmie wydzielać - zaczęłam m.in. łysieć. Także choć mam mu coś do zarzucenia to pozostaję również bardzo wdzięczna za zdiagnozowanie i danie mi dziecka :) powiem więcej! Pierwsza owulacja i pach! Jest ciąża! Haha a sam dr mówił, że to musiałby być cud. No i rośnie sobie teraz nasz mały cudzik w brzuszku u mamusi :)

Lilija mój synek też jest na etapie "nie", "nie chce mi się" i "nie zrobię tego", tylko że mnie to doprowadza do szału, bo mały ma 7,5roku i sposób, w jaki to mówi powoduje, że zaczyna się we mnie gotować. No ale co zrobić, ja też najgrzeczniejsza nie byłam ;)

Ostatnia edycja:
kciuki mocno trzymam i musi być dobrze!!!

lilija ten dom jeste tzw repossession. Czyli kiedys ktos w nim mieszkał i nie płacił i bank/firma skupująca dłużników go przejęła. Dlatego na wymianę kontraktów wg przepisów jest 28 dni. Wypadałoby to w ten piątek.
Sytuacje wydłużyło czekanie na referencje od mojego pracodawcy. Teraz tylko bank ma wysłac ofertę/ostatnią aplikacje kredytu do prawników i oni mają do mnie dzwonić.

Załątwiania troche ale więcej nerwów i komplikacji bo ja kredyt tylko na siebie biore, do tego dowód wkładu własnego trzeba mieć i ubezpieczenia na zycie i dom.

Hej mordeczki . Wszystko dobrze no i lekarz dzis pewnym tonem powiedzial 'corka' . Moj mi sie z radosci zaczal smiac do telefonu chociaz wiem ze chcial synka :p najwazniejsze zeby zdrowe... ostatnio mi babcia mojego tak nagadala ze ile to teraz smierci tych dzieci w 9 miesiacu i to co ta kobitka tez umarla... no nic tylko skakac z radosci buahaha :D
Bardzo bym juz chciala kupowac ciuszki ale mama moja mowi ze za wczesnie wiec pewnie by mnie udusila jakbym zaczela kupywac :D nastepna wizyta 23ego lutego.
I ja wam musze powiedziec ze foch, obrazam sie na jedzenie. W miesiac 2kg, tak byc nie bedzie !! :D
Dziekuje kochane za wsparcie i za anielska cierpliwosc do mojej osoby :D

Magdus gratuluję dziewczynki!!! :)
U mnie też wszyscy mówią, żeby się wstrzymać, że nie wolno itd., a najbardziej moja mama! Po czym chyba w 10tc przychodzi i mówi "ja wiem że jeszcze nie wolno, że za wcześnie, ale nie mogłam się powstrzymać" i wyciąga reklamówkę słodkich różowiutkich (bo wierzy że to dziewczynka ;) ) ciuszków haha! I cały plan dał w łeb hihi
A ja wczoraj miałam chwilkę wieczorem i zrobiłam pierwsze zakupy przez internet. Kupiłam rogal do karmienia, który przyda mi się przede wszystkim do spania, gaziki, pierwsze pampersy, oilatum, pieluchy tetrowe i inne głupotki, które postanowiłam zacząć kolekcjonować już teraz, co by na miesiąc przed rozwiązaniem nie wyłożyć pokaźnej sumki na wszystko na raz ;)
Przy okazji polecam piękne pieluchy tetrowe jednokolorowe z allegro, które wczoraj znalazłam! Kolory mają niesamowite! Jutro będą u mnie to dam znać jakie w dotyku, czy nie czuć ich barwnikiem etc ;) tutaj link: allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-jednokolorowe-12-kol-i5060186901.html

No to czekamy na wieści od reszty wizytujących się dzisiaj mam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry