reklama

Sierpniowe mamy 2015

ciekawy temat z tym spaniem :P pozwolę się wtrącić.. ja własciwie też spie na takim półbrzuchu :P bo mały siedzy calutki po lewej stronie więc spie na prawym boku brzucha własciwie na brzuchu..:P

reklama
Nigdy nie potrafiłam spać na brzuchu, za to uwielbiam spać w pozycji embrionalnej ;) i walczę z samą sobą, aby nie przewracać się z lewego boku, bo zawsze spałam przede wszystkim na prawym.
Mój M był zazdrosny o rogala póki nie przyszedł pocztą , teraz okazuje się, że korzystam z niego najmniej z całej rodziny - po pracy mój M się na nim wykłada, a na noc nasz Kubuś go kradnie, bo nie wiedzieć czemu uwielbia z nim spać :)
mam natomiast inny "problem" - M często molestuje mnie, żebym odwróciła się do niego (na prawy bok), a ja żeby nie uciskać tej żyły, robię szybki myk na prawy boczek na 2minutki, po czym znowu się do niego tyłkiem odwracam. On niezadowolony, a ja tylko ciągle powtarzam "idę dotleniać dziecko przecież"! Wcześniej go to bawiło, teraz żarty się już skończyły, a gdzie tam do końca! :D

Natka to dobrze, że z malutką wszystko ok! I jednak miałaś rację z tym jej odwróceniem się! :)

Skąd Wy w ogóle bierzecie tych ginekologów? Ja choćby nie wiem co się działo do swojego lekarza się nie dodzwonię :/ zresztą powiedział mi kiedyś że on telefonu nie odbiera, mogę wyłącznie pisać sms, ale powiem Wam, że nigdy nie zdarzyło mi się uzyskać odpowiedzi :(

Ostatnia edycja:
No to jak mu tak przedstawiłaś sprawę to nie ma wyboru :-D my z mężem zawsze odwracamy się do siebie tyłkami, z której strony byśmy nie spali więc problem z głowy :-) teraz tylko muszę go przegonić na drugą stronę łóżka bo coraz ciężej będzie mi przeskakiwać przez niego na nocne siusianie i trochę się stawia bo to on później chodzi spać ale zapewne w sierpniu sam poprosi o zamianę :-D

A ja nie do końca przestrzegam zasady spania na lewym boku. Dość często przewracam się z boku na bok, rzadko na plecy. Myślicie że to na prawdę może zaszkodzić znacząco Fasolce?

No z tymi spacerami w foteliku to ja tez gdzieś słyszałam kiedyś albo czytałam.. Ale ogólnie wózek ma taka regulacje ze przychodzi od spacerówki ( jakby na prosto) w pozycje pol leżąca i leżąca.. Eh mysle i mysle ciagle :D
A co do spania i rogala.. Ja czasami lubiłam na brzuchu ale teraz to bok albo na pleckach śpię.. Dzisiaj w nocy nie spałam prawie wcale, wczoraj tez.. Noe mogłam sobie pozycji znaleźć i leżałam tak z zamkniętymi oczami, nad ran dopiero zasypiam bo nie słyszę budzika jak mój do pracy wstaje.. S z tym rogalem Hm zastanawiam sie ale jak go kupie to nie wiem jak sie w łożku pomieścimy bo oboje lubimy sie rozpychać a jezzcze jak poducha dojdzie ohoho..

Aaa zapomniałam.. Oglądaliście na tvn style leciało historie porodowe? Powiem wam ze sie wkręciłam i chyba to zdjęli od tygodnia :( ale wczoraj zauważyłam ze dają cos mm noworodki walka o zycie "chyba"?;) oglądałam wczoraj pierwsze dwa odcinki, w pierwszym były dwie kobiety z cukrzyca, łzy mi leciały cały odcinek :( w sumie drugi tez..

reklama
co wy mowicie o tym lewym boku! mi jest na lewym wygodniej i w kazdej ciazy spalam. spijcie jak wam wygodnie i tyle! bez stresu girls :p
i no wlasnie to taki polbr
zuch ;-)

aknytsuj, hello, ja was podgladuje te
z :-D regularnie i trzymam kciuki za twoj rozpakunek, oby jak najszybciej :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry