reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

tak dziewczyny 5 dni !
Ale ja chyba do tego czasue się z domu musze wyprowadzić bo chodze nerwowa! krzycze i wkurzam się.. tak przezywam :(

Jeszcze z pracy mi napisali zebym przyszla na psotkanie dogadać się ..jak maga mi pomoc (zmienić dzial pracy) zebym mogla wrocic do pracy jeszcze w ciąży... ale ja wcale nie chce !
I jeszcze ze jak ja nie mogę przyjść to oni do mnie przyjdą ! no niedoczekanie ze ich do domu wpuszcze ! w zyciu!
no wiec zaraz jade odebrać zwolnienie i zawiozę im i mam nadzieje ze się odczepia!

reklama
Akuku z Tobą przynajmniej się kontaktują żeby omówić powrót. Jak ja wróciłam po pierwszym trymestrze ze zwolnienia to dostałam opieprz że nie przyjechałem najpierw tego skonsultować. Do tego miałam zaświadczenie z badań kontrolnych robionych po długiej nieobecności, mówiące że muszę mieć zmienione stanowisko pracy. Na co usłyszałam że skoro jestem niezdolna do pracy to to jest podstawa do zwolnienia itd. Podziękowałam więc serdecznie, odwróciłam się na pięcie i wróciłam na zwolnienie jeszcze tego samego dnia.

zuzzi ale widzisz ja mam zwolnienie i oni chcą zebym wrocila! a ja nie chce ;/;/;/
ja tez jak wracam ze zwolnienia to mam zadzwonić ze wracam a nie tak o przyjść... no ale wiesz oni niby chcą dla mnie zebym mogla pracować dac mnie na inny dzial... walczyłam z nimi o to kilka lat i nie dalo rady mimo ze po 7 operacjach na biodra jestem..a tearz nagle oni mogą mi inny dzial dac..

Ale mnie nikt nie poinformował że mają takie wymagania. Dopiero jak wróciłam to zebrałam opierdziel. Chciałam wrócić żeby wesprzeć zespół (mimo że mam zwolnienie na życzenie i na dodatek większą wypłatę na L4choć nie ma takiej konieczności zdrowotnej). A tu taka reakcja. W takim razie niech sobie radzą sami.
Akuku taka nagła zmiana faktycznie musi być wkurzająca.

Dziewczyny, a dlaczego się nie głaszcze brzucha?? Pierwsze słyszę

Byłam u dentystki- kocham tą kobietę :D (tak poza tematem...) ;)

ps. informacyjnie jest promocja w H&M i Reserved 20 i 25 % na kolekcje dziecięce

Ostatnia edycja:
Lili bo to powoduje skurcze macicy i może po tym się brzuch zacząć stawiać. Mi się stawia nawet bez glaskania ale to juz widac u mnie tak jest. Lepiej dmuchac na zimne.

Akuku ty pamiętam że nie zbyt mialas tam atmosfere w pracy.. ja tez ich bym cmoknela w tylek.. natomiast gdyby atmosfera byla ok i bym się dobrze czula to bym przemyslala. Ale ja to ja.. mi bardzo brakuje zajęcia i kontaktu z ludźmi..

Zuzzi jeszcze cie opierdzielili no ladnie :-/ widzisz tak to jest człowiek chce dobrze a tu jeszcze po dupie dostaje

Bo głaskanie wywołuje skurcze macicy a tym samym mogą wywołać poród. Mi też lekarz o tym nie powiedział tylko lata temu mama mi opowiadała że jak mnie rodziła to lekarz masował jej brzuch i wywoływało to okropnie bolesne skurcze.

Beata ja też mam złą atmosferę. Do niedawna byłam w totalnej rozsypce bo byłam mobbingowana przez 1,5 roku.
Teraz jest już lepiej, ale to nadal chore miejsce. Przykładem jest chociażby to że pracodawca grozi ciężarnej zwolnieniem z pracy... Właśnie przez atmosferę postanowiłam pierwszy trymestr przesiedzieć spokojnie i bezpiecznie w domu. Ale zachowali się tak że do końca zostanę na zwolnieniu. Zapisałam się dzięki temu na angielski żeby łatwiej było mi znaleźć lepszą pracę po macierzyńskim bo nie planuję tam wracać.

reklama
Do góry