Czesc dziewczyny!
Swieta, Swieta i po Swietach, wczoraj jeszcze jako tako ale dzisiaj opadla mi juz energia w pracy, na duzo nie starczylo, hahaha :-)
Aneczka, gratulacje!!!!! Na pewno wszystko wyjdzie swietne.
Borysiatko, nie mam pojecia w czym problem z badaniami. Rozumiem, ze bylo jakies skierowanie I cos tam lekarz wpisal, co mieli zbadac?
Magdus, wyglada na to, ze mloda bedzie miala piekna talie :-) A serio, to z mlodszym mialam podobny case, po 30 tygodniu latalismy chyba co 2 tyg na usg zeby monitorowac then 'przyrost' cm brzuszka, tendencja byla dobra. Finalnie mam po prostu szczuplego synka, po porodzie bylo chyba 2 cm roznicy miedzy brzuszkiem a glowka. Takze badz dobrej mysli!
Jesli chodzi o skurcze, to ja miewam stosunkowo czesto cos jakby skurcze w dole brzucha (takie cisnienie na pecherz), ale szczerze mowiac, ze nie zastanawialam sie nad tym do tej pory... W szpitalu lekarz mnie pytal o skurcze i polecal wlasnie magnez gdyby zaczely sie czesciej zdarzac, o nospie w ogole nie wspominal. A moj gin ma w ogole inna szkole, swego czasu stwierdzil, ze jego zdaniem dla 'przypadlosci' ciazowych to nie ma znaczenia/dzialania i czesciej po prostu pacjentki czuja sie uspokojone samym faktem, ze cos biora niz zeby lek akurat tutaj cos specjalnie poprawial sytuacje. Ciekawe podejscie, ja nie sprawdzalam jeszcze ani jednego ani drugiego.
Anney, a poza kakao, kt mi niestety nie wchodzi, polecasz cos jeszcze na suplementacje magnezu? Marzy mi sie cos slodkiego-witaminowego :-)
Akuku, sliczne ubranka, szalej poki maz nie widzi :-)
Wiecie, ja poza lozeczkiem nic jeszcze nie mam, moze jakies reczniczki sie ostaly... Rok temu oddalam wszystkie ubranka i in sprzety typu wozek etc z mysla, ze kupowanie dla coreczki bedzie czysta przyjemnoscia :-) a tu druzyna pilkarska nam sie szykuje, w rodzinie mojej i meza na 9 wnukow jest tylko 1 dziewczynka :-)
Gratulacje pozostalych wizyt i zdrowych maluszkow, oby tak dalej !!!!