reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hahahaaha wiedzialam ze tak to zabrzmi :D :D
Nieee chodzilo mi o to ze ksiazka jest lekka i przyjemna ale powiedzialam to po swojemu i wyszlo jak zwykle hahahahaha :D

Beatko padam na kolana ! Jesli Cie urazilam to wiedz ze nie bylo to moim zamiarem! :D aoe glupio wyszlo fakt :D
Polecilam Ci ksiazke bo wiem ze tez lubisz czytac a obrazaja c Ciebie obrazilam tez siebie haha :D i przy okazji kazda na forum bo przeciez wiecie jak to jest z mysleniem w ciazy hahahahha :D

Hej dziewczyny

Jestem bo wizytach i z dobrych wiadomosci to ze z dzieckiem wszystko ok i ze bedzie synek. Nic, M nie bedzie robil kiteczkow :-)
Niestety dostalam skierowanie do szpitala jedno od diabetologa i drugie od ginekologa ale niestety nie ma miejsc wolnych i musze czekac tydzien. Po badaniu okazalo sie ze szyjka sie bardzo skrocila i jest 22 mm i beda mi najprawdopodobniej zakladac szew. Oczywiscie jak bedzie sie cos dzialo np plamienie to mam odrazu jechac na IP takze dziewczyny leze dalej, biore leki i prosze o kciuki zeby sie nic nie dzialo. Teraz ide Was poczytac.

Magdus nie obrazilam się ja się znam na zartach;-) no moj mąż twierdzi że się nie znam ale to jego zdanie:-)

Lucalew jednak się skrocila? A badali cie dopochwowo? Szew ci teraz założą czy jeszcze obserwuja? Gratuluje wam synka!

Czesc dziewczyny!
Swieta, Swieta i po Swietach, wczoraj jeszcze jako tako ale dzisiaj opadla mi juz energia w pracy, na duzo nie starczylo, hahaha :-)

Aneczka, gratulacje!!!!! Na pewno wszystko wyjdzie swietne.

Borysiatko, nie mam pojecia w czym problem z badaniami. Rozumiem, ze bylo jakies skierowanie I cos tam lekarz wpisal, co mieli zbadac?

Magdus, wyglada na to, ze mloda bedzie miala piekna talie :-) A serio, to z mlodszym mialam podobny case, po 30 tygodniu latalismy chyba co 2 tyg na usg zeby monitorowac then 'przyrost' cm brzuszka, tendencja byla dobra. Finalnie mam po prostu szczuplego synka, po porodzie bylo chyba 2 cm roznicy miedzy brzuszkiem a glowka. Takze badz dobrej mysli!

Jesli chodzi o skurcze, to ja miewam stosunkowo czesto cos jakby skurcze w dole brzucha (takie cisnienie na pecherz), ale szczerze mowiac, ze nie zastanawialam sie nad tym do tej pory... W szpitalu lekarz mnie pytal o skurcze i polecal wlasnie magnez gdyby zaczely sie czesciej zdarzac, o nospie w ogole nie wspominal. A moj gin ma w ogole inna szkole, swego czasu stwierdzil, ze jego zdaniem dla 'przypadlosci' ciazowych to nie ma znaczenia/dzialania i czesciej po prostu pacjentki czuja sie uspokojone samym faktem, ze cos biora niz zeby lek akurat tutaj cos specjalnie poprawial sytuacje. Ciekawe podejscie, ja nie sprawdzalam jeszcze ani jednego ani drugiego.

Anney, a poza kakao, kt mi niestety nie wchodzi, polecasz cos jeszcze na suplementacje magnezu? Marzy mi sie cos slodkiego-witaminowego :-)

Akuku, sliczne ubranka, szalej poki maz nie widzi :-)
Wiecie, ja poza lozeczkiem nic jeszcze nie mam, moze jakies reczniczki sie ostaly... Rok temu oddalam wszystkie ubranka i in sprzety typu wozek etc z mysla, ze kupowanie dla coreczki bedzie czysta przyjemnoscia :-) a tu druzyna pilkarska nam sie szykuje, w rodzinie mojej i meza na 9 wnukow jest tylko 1 dziewczynka :-)

Gratulacje pozostalych wizyt i zdrowych maluszkow, oby tak dalej !!!!

reklama
Ancikowa mi sie uspokoily skurcze w tym samym dnu co zaczelam przyjmowac magnez.
Moze zadzwon do gina ?

Magdus moja tez ma brzuch o tydzien mniejszy od glowki! Podobno tak jest u dziewczynek.. i podobno dobrzy ginekolodzy patrza na wielkosc i krztalt brzuszka i glowki plus nub i sa w stanie stwierdzic plec juz w 12 tyg.
Ps widac laski od malego o linie dbaja... ale te pizze na ktore przeciez corcia ma chcec ida w moje boki buhahaha.
U niektorych dzieci sa roznice w pomiarach nawet i 3 tygodnie i tez nie ma sie co martwic.. jedne dzieci grubsze deugie chudsze.. jedne wyzsze inne nizsze itd.. a te pomiary tez nie sa idealne..

Aneczka to juz ? Jejku super.. no i kak tu nie szalec ? Hmm

Magdus bo myslenie w ciazy to faktycznie ograniczone... haha nikogo nie urazajac :p
Ja ide do kuchni po cos..po czym wracam do salonu zeby sprawdzic po co szlam do kuchni i tak trzy razy jahaha.

Lucalew a jednak synek ! Ciesz sie bo chlopcy tez kochani sa :) i nastepnym razem moze bedzie corcia..ale jednak nie to najwazniejsze. Trzymam kciuki za szyjke !

Do góry