reklama
beata88
Fanka BB :)
Zuzzi bo to na tym etapie normalnie ale u niektórych kobiet powoduje to problemy z szyjka np u mnie. Nie martw się po prostu na wizycie powiedz o tym lekarzowi i niech Ci szyjke zbada
maartuszkaa89
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące :-)
ja miałam wczoraj wizytę ale w sumie lekarz sprawdził wyniki, przeprowadził dokładny wywiad i tyle, za to w piątek moje pierwsze usg 3d
pytałam o kwas foliowy i dowiedziłam się że moge już odstawić, jeśli przyjmuję witaminy dla ciężarnych.
Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to mam kontrolować jak często się one pojawiają, takie skurcze kilka razy dziennie to norma i mam się nie przejmować, ale jak nasilą się do takich co 5-10 minut bezzwłocznie trzeba jechać na izbę przyjęć bo to niebezpieczne.
U mnie skurcze nasilają się szczególnie podczas siedzenia, dlatego mam się nie przesilać i leżeć jak najwięcej, co znaczy że nie wrócę już do pracy przy komputerze do rozwiązania.
ja miałam wczoraj wizytę ale w sumie lekarz sprawdził wyniki, przeprowadził dokładny wywiad i tyle, za to w piątek moje pierwsze usg 3d

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha to mam kontrolować jak często się one pojawiają, takie skurcze kilka razy dziennie to norma i mam się nie przejmować, ale jak nasilą się do takich co 5-10 minut bezzwłocznie trzeba jechać na izbę przyjęć bo to niebezpieczne.
U mnie skurcze nasilają się szczególnie podczas siedzenia, dlatego mam się nie przesilać i leżeć jak najwięcej, co znaczy że nie wrócę już do pracy przy komputerze do rozwiązania.
beata88
Strasznie dużo u nas ciaz leżących
anciikowa
Lilija dobrze prawi, polać jej
ja nadal borykam się ze stawianiem macicy, dzięki lekom jest trochę lepiej i trochę rzadziej występują te skurcze, ale i tak nadal zbyt często
więc leżę plackiem i tyłka z łóżka nie ruszam jeśli nie muszę, bo niestety każda choć najdrobniejsza pierdoła wywołuje u mnie twardnienie 
W temacie wagi - nie zdążyłam jeszcze przytyć w tej ciąży, wydawało mi się że przybrałam ok. 1kg, ale ostatnio podczas wizyty okazało się że stoję z wagą w miejscu, co oznacza że chudnę wprost proporcjonalnie do "tyjącej" macicy, łożyska i dzidziusia. Nadal odczuwam brak łaknienia, jem ale maluśko. Nie chciałabym się zmuszać, mam więc nadzieję, że dzidziusiowi nie będzie to przeszkadzać że matka chodzi niedożywiona. No i mam nadzieję, że własnego organizmu nie wykończę? :/
Kciuki za wizytujące!!! Czekamy na wieści! Może w końcu wszystkie wstydnisie pokażą co tam mają
Lilija, uwierz że jak będziesz miała zgagę to od razu będziesz wiedziała że to ona i nie pomylisz z niczym innym
a jak podbrzusze zrobi się twarde jak kamień to też będzie wszystko jasne
ja w pierwszej ciąży miałam tylko raz, kiedy zaczynałam rodzić. To często pierwsza oznaka że zaczyna się poród (kiedy jesteśmy w terminie), a na tym etapie to tylko skurcze przepowiadające. Choć jeśli występują zbyt często to może to być niebezpieczne jak już niejedna się przekonała 
W temacie wagi - nie zdążyłam jeszcze przytyć w tej ciąży, wydawało mi się że przybrałam ok. 1kg, ale ostatnio podczas wizyty okazało się że stoję z wagą w miejscu, co oznacza że chudnę wprost proporcjonalnie do "tyjącej" macicy, łożyska i dzidziusia. Nadal odczuwam brak łaknienia, jem ale maluśko. Nie chciałabym się zmuszać, mam więc nadzieję, że dzidziusiowi nie będzie to przeszkadzać że matka chodzi niedożywiona. No i mam nadzieję, że własnego organizmu nie wykończę? :/
Kciuki za wizytujące!!! Czekamy na wieści! Może w końcu wszystkie wstydnisie pokażą co tam mają
Lilija, uwierz że jak będziesz miała zgagę to od razu będziesz wiedziała że to ona i nie pomylisz z niczym innym
anciikowa
Maartuszkaa tak Ci powiedziano?
kurcze co lekarz to inaczej gada, mnie nikt nie wysłał do szpitala mimo skurczów co 3-5 minut (tak naprawdę między jednym a drugim brzuch był miękki może z minutę), tylko dostałam tę luteinę, magnez i no spę i nakaz odpoczywania przez najbliższe dwa tygodnie (no chyba że nie przejdzie po lekach to do szpitala mam się położyć), później mogę wrócić do pracy za biurkiem. Kurcze i któremu tu wierzyć, a który głupoty gada?
ewelinka12
ancikowa pozostaje ufac sobie tylko, bo u jednej pojedyncze skurcze spowoduja skracanie a u innej osoby nie, albo skraca sie a w ogole sie nic nie odczuwa, jak tylko nas cos niepokoi to prosic trzeba o zmierzenie szyjki i bedziemy spokojniejsze
reklama