reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Jeja ja się boję rowery w ciąży. Jednak stawy się rozluzniaja, no i w ogóle. Dlatego swój oddaje siostrze, a po porodzie kupie lepszy :]
Masz bardzo fajne hobby. Jak mój M będzie jeszcze kiedyś o żeglarstwie wspominał to Go do Ciebie wyśle :-D

Ewelinka ja polecam tanno-hermal i zabiegi opisane przez Anney

reklama
Dzisiaj się spełniłam. Wyciągnęłam letnie ciuchy, sprawdziłam w co się mieszczę, sprawdziłam resztę, tj t-shirty i inne czy pasują, powybierałam, co oddać, co zatrzymać, a co wyrzucić. Pochowałam do kartonów, żeby nam się później łatwiej przeprowadzało. Muszę jeszcze tylko poukładać dobre rzeczy do szafy. Ale plecy to już mnie nawalają.

Teraz obiadek dla męża tworzę, a na 19 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia:)

Kruszka - zapraszam :) a tym jeżdżeniem na rowerze, to zależy, ile się jeździło przed. Ja w zeszłym roku ścigałam się na najdłuższych dystansach, mało która kobieta je wybierała - 70-80 km po górach. Tu jest ciekawy artykuł: Dunkom, o ile nie mają ciąży zagrożonej, lekarze zalecają jazdę na rowerze: Copenhagenize.com - Bicycle Culture by Design: Cycling with Contractions to the Hospital

Głównym problemem jest to, że nie wolno nam się przewrócić na brzuch, ale tu znów jak się ma spore doświadczenie, to ryzyko jest małe.

Hej

Mnie dzisiaj boli w dole brzucha[emoji20] chce isc pozniej z mloda na plaze na troche ale nie wiem jak sie bede czula...

Biedna te wasze chlopiska. Co za pech ale w sumie lepiej ze teraz niz przed samym porodem.

Tez slyszalam ze jazda na rowerze jest zalecana jesli z ciaza wszystko ok.

Bylam dzisiaj w koncu na zakupach ciuchowych dla mnie. Ale sie obkupilam[emoji1] kupilam sobie 3 sukienki i napewno jedna z nich zaloze na komunie. Zadna nie jest ciazowa ale brzuch narazie sie miesci[emoji1] Do tego dwie pary legginsow i dwie pary lekkich spodni w hm tez nie ciazowych ale spoko moge je nosic. I dwie pary szortow ciazowych[emoji1] jak juz bedzie pogoda letnia ustabilizowana to kupie sobie kilka tanich sukienek takich zeby brzuch sie zmiescil i moze kilka letnich tshirtow i bede miala w czym chodzic az do porodu.

Kruszka - zapraszam :) a tym jeżdżeniem na rowerze, to zależy, ile się jeździło przed. Ja w zeszłym roku ścigałam się na najdłuższych dystansach, mało która kobieta je wybierała - 70-80 km po górach. Tu jest ciekawy artykuł: Dunkom, o ile nie mają ciąży zagrożonej, lekarze zalecają jazdę na rowerze: Copenhagenize.com - Bicycle Culture by Design: Cycling with Contractions to the Hospital

Głównym problemem jest to, że nie wolno nam się przewrócić na brzuch, ale tu znów jak się ma spore doświadczenie, to ryzyko jest małe.

Skoro tak to ok. Ja bym nie umiała tak upadać :-) Widzisz mi gin zabronił nawet truchtac, mimo, że biegałam przed ciaża. Myślę, ze przesadza, bo truchtalam tak, by nie było-jak On to określił-ubijania. No ale mąż się ucieszył, bo też chciał bym zrezygnowała z tego sportu na czas ciąży. No i ok. Odbije sobie po. Kupię wózek biegowy i wiosna półmaraton warszawski jest mój ;-)

To nie tak,że "wymagam" odpisywania na posty - co to to nie! Chodziło o to, że naprawdę się martwiłam i chciałam waszej pomocy, bo tak- nie chce wypaść na panikarę , ale nie chce też zlekceważyć czegoś co może być poważne. Taki kurcze urok pierwszej ciąży - kobieta nie wie czy już dramatyzuje czy lekceważy... Dziękuje za odp :*

Wydawało mi się,że rowerem jeżdzić nie wolno w ciązy, a ostatnio czytałam na innej grupie,że multum mamuś jeżdzi, nawet do 38 tygodnia.

Cinamona, też polowałam na sukienkę w tym tygodniu, kupiłam dwie ciete pod biustem, ale musiałam się nachodzić, bo ten krój wcale nie jest tak powszechny jak mi sie wydawało. Nie byłam w sklepach dla kobiet w ciąży, bo zapłaciłabym za jedną tyle, ile zapłaciłam za 3.

Poryczalam się... wygladam jak wieloryb, rozmiar o 2-3 większy... buty tak samo. Mż mówi,że jestem piękna, ale ja na siebie ostatnio patrzeć nie mogę. Mam jakis kryzys- marudzę buuuuuu

Dzięki wielkie dziewczyny za rady - mam nadzieje że wreszcie sobie poradze marzy mi się depilacja a w takim stanie nie ma mowy o wosku

Lilija - nie smutaj... wiem o czym mówisz. Ja też się strasznie czuje. Stan całkiem niebłogosławiony;).. ale buty większe bo tak Ci stopy puchną?

Lilija taki urok ciazy. Dla jednych cudowny okres, w ktorym wygladaja i czuja sie cudownie. A dla mnie 9 miesiecy katorgi np. Nie czuje sie ladna ani kobieca. Czekam tylko na greenpeace, ktore zgarnie mnie z koca przed domem jako wieloryba.

Na szczescie to sie kiedys konczy i bedzie motywacja zeby dla dzieciakow wygladac bombowo i zeby sie matki nie wstydzily pozniej :-D

A ja nie odpowiadam na pytania o bole bo nie pamietam jak bylo z corka, a ta ciaza rzadzi sie swoimi prawami i to co u mnie jest juz zagrozeniem u Was jest normalne i na odwrot :-D

A u mnie troche smutne wiesci bo moja babcia lezy w szpitalu i tylko czekamy na telefon od lekarza. Niestety juz od dawna babcia choruje, teraz wysiadly nerki, zatruly caly organizm. A ja mam dylemat bo uwazam, ze powinnam byc na pogrzebie a rozsadek mowi, ze nie powinnam isc. Tak zle i tak niedobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Jinx, aktywna mamusiu!!! Dla mnie to brzmi mega mega, 30km...
Szkoda meza, ale z taka mocarna kobitka to jeszcze jego bedziesz wozic :-) Dlugo bedzie unieruchomiony?

Evelinkua, tormentiolu tez uzywalismy, byl ok. A na ranki to jeszcze napar z kory debu, 10 min pogotowac, ostudzic i mozesz gazikiem przemywac. Nam chirurg zalecal swego czasu po operacji na ropien odbytu u starszego, szybko sie zagoilo. No I wlasnie suchosc I wietrzenie przespieszaja gojenie.

Lilija, nie martw sie, wszystko wroci do normy. Chociaz z butami mam smieszna historie - mojej szwagierce po pierwszej ciazy zostal ten 'wiekszy' numer. A ja dostalam w spadku wszystkie jej zdobycze z letniej wyprzedazy, bo szykowala sie juz na rozmiar sprzed ciazy.

Cinamona, narobilas mi ochoty na zakupy :-)

Kasietta, podziwiam za porzadki. Mnie czekaja takie historie po remoncie, ciekawe czy sie wyrobie do sierpnia :-)

Akuku, trzymam kciuki za poszukiwania! Na pewno gdzies czeka na was nowy domek (a w nim pokoik ksiezniczki!!!)

Lucalew - jak palec dzisiaj?

Duzo sil dziewczyny, jeszcze troche przed nami! Moze Jinx podzieli sie skad tyle sily bierze :-)

Do góry