reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
A mam jeszcze problem nie mogę sobie poradzić od dwóch tygodni - nabawiłam się potwornych otarć/odparzeń w okolicach odbytu - noszę pampersy prawie 24h na dobę - położna kazała stosować sudocrem ale niestety lepiej nie jest - czy ktoś ma jakiś super sposób na odparzenia pieluszkowe:zawstydzona/y:

EVELINKA

myj sie woda tylko, albo z mydlem (ja polecam organiczne oczywiscie) kilka razy dziennie, wycieraj do absolutnego sucha i wtedy ewentualnie maka ziemniaczana podsypac pupe.

wspolc
zuje ci bardvo, ale moj syn mial po bardzo zracych biegunkach i to byla jedyna rzecz, ktora na prawde pomogla.
sudocrem nie
zrobil absolutnie nic dobrego. (co si eu ciebie potwierdza)

rana musi byc co chwile myta, dobr
ze osuszana i wietrzona (moze zamiast pampersow dobrym rozwiazaniem bylyby np. majtki porodowe ze szpitalnymi wkladami? i poporstu wymieniane bardzo czesto? (masz totalnie mimowolne oproznianie pecher
image.tiff
a, czy czujesz parcie? ) i wtedy masv przewiew, w domu staraj sie chodzic w spodniczkach.
nic innego nie pr
zychodzi mi do glowy.

co do slabosci, to mam jak akuku, rak utr
zymac nie moge, choc werwy mam sporo i takiej swiezosci.
my te
z zmieniamy dom, w sobote.... burdel na kolkach!

Ostatnia edycja:
Evelinka u nas na mocne idparzenia pomaga krem metanium..uzywam zadko ale po 2 dniach sladu po odparzenuach nie ma.

Evelinkua, bardzo dobra jest maść Tormentiol, stosowałam u synka, później lekarz mi ją polecił kiedy miałam takie otarcia przy wejściu do pochwy. W PL do kupienia w aptece bez recepty, jeśli u Was nie ma, a chciałabyś to mogę Ci kupić i wysłać :) groszowa sprawa ta maść a działa cuda!

reklama
Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że jakoś damy radę. Ja jeszcze w poprzedni weekend byłam na wyścigu, ale już wszyscy się o mnie martwią, nawet mój mż, jak jadę, więc staram się to ograniczać. Kruszka - tak, o to chodzi, szkolę ludzi na patent żeglarza jachtowego. Mam papiery instruktorskie już 11 lat, kiedyś sporo szkoliłam, ale jak zaczęłam się ścigać na rowerze, to przestałam, bo jedno i drugie w weekendy. Teraz w sumie miło wrócić no i fajnie, że trochę pieniędzy wpadnie dodatkowo.
Ja na razie czuję się silna. Nawet wczoraj do pracy rowerem pojechałam (30 km poza miasto), ale już wróciłam większą część autobusem, dopiero w Warszawie wsiadłam na rower i przejechałam ostatnie 10 km. Na razie jest dobrze, ale oczywiście trochę muszę uważać.Dobrze, że jednak rodzina i znajomi są blisko, bo teraz już tym bardziej żadne z nas nie będzie mogło robić rzeczy wymagających noszenia ciężarów, albo dużego wysiłku.

Do góry