reklama
A mam jeszcze problem nie mogę sobie poradzić od dwóch tygodni - nabawiłam się potwornych otarć/odparzeń w okolicach odbytu - noszę pampersy prawie 24h na dobę - położna kazała stosować sudocrem ale niestety lepiej nie jest - czy ktoś ma jakiś super sposób na odparzenia pieluszkowe

anney
Fanka BB :)
EVELINKA
myj sie woda tylko, albo z mydlem (ja polecam organiczne oczywiscie) kilka razy dziennie, wycieraj do absolutnego sucha i wtedy ewentualnie maka ziemniaczana podsypac pupe.
wspolczuje ci bardvo, ale moj syn mial po bardzo zracych biegunkach i to byla jedyna rzecz, ktora na prawde pomogla.
sudocrem nie zrobil absolutnie nic dobrego. (co si eu ciebie potwierdza)
rana musi byc co chwile myta, dobrze osuszana i wietrzona (moze zamiast pampersow dobrym rozwiazaniem bylyby np. majtki porodowe ze szpitalnymi wkladami? i poporstu wymieniane bardzo czesto? (masz totalnie mimowolne oproznianie pecher
a, czy czujesz parcie? ) i wtedy masv przewiew, w domu staraj sie chodzic w spodniczkach.
nic innego nie przychodzi mi do glowy.
co do slabosci, to mam jak akuku, rak utrzymac nie moge, choc werwy mam sporo i takiej swiezosci.
my tez zmieniamy dom, w sobote.... burdel na kolkach!
myj sie woda tylko, albo z mydlem (ja polecam organiczne oczywiscie) kilka razy dziennie, wycieraj do absolutnego sucha i wtedy ewentualnie maka ziemniaczana podsypac pupe.
wspolczuje ci bardvo, ale moj syn mial po bardzo zracych biegunkach i to byla jedyna rzecz, ktora na prawde pomogla.
sudocrem nie zrobil absolutnie nic dobrego. (co si eu ciebie potwierdza)
rana musi byc co chwile myta, dobrze osuszana i wietrzona (moze zamiast pampersow dobrym rozwiazaniem bylyby np. majtki porodowe ze szpitalnymi wkladami? i poporstu wymieniane bardzo czesto? (masz totalnie mimowolne oproznianie pecher
nic innego nie przychodzi mi do glowy.
co do slabosci, to mam jak akuku, rak utrzymac nie moge, choc werwy mam sporo i takiej swiezosci.
my tez zmieniamy dom, w sobote.... burdel na kolkach!
Ostatnia edycja:
anciikowa
Fanka BB :)
Evelinkua, bardzo dobra jest maść Tormentiol, stosowałam u synka, później lekarz mi ją polecił kiedy miałam takie otarcia przy wejściu do pochwy. W PL do kupienia w aptece bez recepty, jeśli u Was nie ma, a chciałabyś to mogę Ci kupić i wysłać
groszowa sprawa ta maść a działa cuda!
reklama
Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że jakoś damy radę. Ja jeszcze w poprzedni weekend byłam na wyścigu, ale już wszyscy się o mnie martwią, nawet mój mż, jak jadę, więc staram się to ograniczać. Kruszka - tak, o to chodzi, szkolę ludzi na patent żeglarza jachtowego. Mam papiery instruktorskie już 11 lat, kiedyś sporo szkoliłam, ale jak zaczęłam się ścigać na rowerze, to przestałam, bo jedno i drugie w weekendy. Teraz w sumie miło wrócić no i fajnie, że trochę pieniędzy wpadnie dodatkowo.
Ja na razie czuję się silna. Nawet wczoraj do pracy rowerem pojechałam (30 km poza miasto), ale już wróciłam większą część autobusem, dopiero w Warszawie wsiadłam na rower i przejechałam ostatnie 10 km. Na razie jest dobrze, ale oczywiście trochę muszę uważać.Dobrze, że jednak rodzina i znajomi są blisko, bo teraz już tym bardziej żadne z nas nie będzie mogło robić rzeczy wymagających noszenia ciężarów, albo dużego wysiłku.
Ja na razie czuję się silna. Nawet wczoraj do pracy rowerem pojechałam (30 km poza miasto), ale już wróciłam większą część autobusem, dopiero w Warszawie wsiadłam na rower i przejechałam ostatnie 10 km. Na razie jest dobrze, ale oczywiście trochę muszę uważać.Dobrze, że jednak rodzina i znajomi są blisko, bo teraz już tym bardziej żadne z nas nie będzie mogło robić rzeczy wymagających noszenia ciężarów, albo dużego wysiłku.