reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Pupui ja to w ogóle Cię podziwiam. Praca, remont, małe dziecko.

Evelinkua ja już powoli przestaje jeździć bo po prostu nie mieszczę się z brzuchem. W dodatki dzieciaki w takiej pozycji wsadzają mi nogi pod żebra i nie mogę oddychać. Ja to Cię w ogóle kobieto podziwiam, że Ty jeszcze podróże planujesz. Który to tydzień ciąży u Ciebie?

Mnie też podbrzusze boli. W dodatku kość łonowa dostaje ostro bo jedna mała leży główkowo, a druga miednicowo wiec na dole mam głowę ręce i nogi :D Mówię Wam jest wesoło jak obie się budzą, a brzuch po prostu faluje i wykrzywia się na boki. Muszę to nagrać normalnie. Ale moge powiedzieć, że zaczęły się bolesne kopniaki. W koncu po 1200g mają to już nie przelewki.

Blerka dawaj przepis :-D bo mnie słodyczomania doprowadzi do zguby :D

Anney Kochana trzymam kciuki żeby u synka nic poważnego nie wykryto. Dzieci w ogóle nie powinny cierpieć i chorować :no:

reklama
Eh te bóle, wczoraj zrobiłam sobie spacerek nordic walking i trochę przecholowałam... jestem raczej nieruszająca się, a zrobiłam 8 km:p brzuch dał mi do wiwatu. Na szczęście dzisiaj jest w miarę ok, ale już w nocy miewam problem żeby się ułożyć, bez poduchy ciążowej nie ogarnęłabym.

Pupui, współczuję, ale i zazdroszczę... u nas się zacznie remont pewnie od początku czerwca... Oby córa grzecznie siedziała do sierpnia, bo pewnie dopiero w lipcu jej rzeczy będę mogła ogarniać. A chciałabym już...

Hey! u mnie wszystko ok - bylam wczoraj na USG mala rosnie ksiazkowo wrecz bo na poczatku 27 tyg ma ok 940 gram wiec lekarka bardzo zadowolona :-) widziałam tez, że mała ma zadarty nosek i duze usta - niesamowite, ze tak mocno widac juz rysy twarzy :-)

my w przyszlym tygodniu ruszamy ze skladaniem komody i praniem rzeczy Poli - wole miec to zrobione juz teraz niz na ostatnich nogach sleczec :p

Ktoras z Was pytała się co z brzuchem czy ciągnie - ja mam ciagle takie uczucie jakbym brzuch miala na kolanach, hahah :) ciagnie w dol niesamowicie!

Co do Mężów - my jesteśmy razem 9 lat, od 2 lat po slubie. Mój Mąż zawsze był ultra kochany i pomagający ale w ciązy to już w ogóle stał się przekochany - tuli, wspiera, chodzi ze mna na szkołę rodzenia i warsztaty, jak coś mi spadnie to podnosi bo wydał mi zakaz schylania się :) brzuszek całuje, tuli i mówi do niego codziennie - także jestem przeszęśliwa. Ostatnio miał iść spać ale miałam jakiegoś doła i godzinę mu płakałam w pierś to cierpliwie mnie wysłuchiwał i odpowiadał mimo, że widziałam, że już przysypia :p

Ostatnia edycja:
Ola u mnie dopiero 21 tydzień (nie wiem dlaczego nie mogę wstawić suwaczka) więc jeszcze czuje że dużo mogę... Do pl lecę choć trochę się boję jak to zniosę ... to dla mnie ostatni moment póżniej długo nie pojawie się w domu ... Ja jestem w uk dopiero od lutego trochę jeszcze nie do konca się przyzwyczaiłam ze mam tu tylko meza, chce też zrobic w pl usg, kupić kilka rzeczy, zobaczyć dalszą rodzinkę.

Ja bardzo boję się ze w pewnym momencie przestan jexdzic bo dla mnie to jedyny sposób zebym dawala rade ze wszystkim, teoretycznie jest dosc sprawna komunikacja ale brzuszek robi sie coraz wiekszy jakos teraz nie wyobrażam sobie zycia bez samochodu

a oto i moje ciastka!
11123587_580121822131035_858111097_n.jpg smakują dużo lepiej niż wygladają :tak:

Załączniki

• 11123587_580121822131035_858111097_n.jpg
    11123587_580121822131035_858111097_n.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 64
Jezusicku!!! Bolerka, piękne! Jakie orzechy dałaś????
Ja kooooocham granolowe ciastka i właśnie z orzechami, mniam mniam. U nas granola schodzi migiem (choć muszę robić dwie wersje, dla jozia i dla reszty).

Anney, no weź :zawstydzona/y:;-)
Dałam laskowe, włoskie i prażone ziarna słonecznika... do tego żurawina i reszta składników :)

reklama
Do góry