reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej ja po ciezkiej nocy... Emil od kad nie je z cycusia zaczal wpychac mi rece w dekolt.. no i normapnie mi to nie przeszkadza bo robi tak jak zasypia i jak sie przebudzi w nocy.. czasem w dzien jak jest marudny... no i dzis w nocy obudzil sie i ponad godzine sie wiercil i co chwile te rece... mnie az nerwy od srodka zzeraly ;(
Zasnal przed 6.. od 4.30 nie spalam.. no i jak usnelam to Viki sie obudzil.. i mowie by byl cicho bo Emis nie spal i dopiero usnal... no i on chce bajke.. mowie ok ale nie mam Ci jak wlaczyc bo Emil spal plytko.. no wiec musi czekac az wstanie Alex... wzial sobie korale jakies i halasowal jak nie wiem.. szurajacac nimi po panelach.. po czym obudzil sie Alex i instruuje Victora jak wlaczyc tv i dekoder... eh wiec wstalam ze maja byc ciszej.. wchodze do sypialni a emil juz siedzi. .. poplakalam sie ..autentycznie sie poplakalam.. mam dosc nocy.. mala kopie albo sie wierci i ja spac nie moge..a jak juz usne to zawsze jedno z 3 mnie obudzi.. a jak nie oni to wtedy zgaga albo dusznosci mi spac nie daja.. jak ja mam wypoczac troche?
M wrocil po 1 do domu i zanim usnal itd.. i tez malo spal.. ale wstal rano i mowi zebym poszla sie przespac a on sprobuje zasnac jak emil bedzie spal.. no wiec zanim poszlam to posprzatalam bo mi glupio bylo bo zostawilam syf w kuchni wieczorem. . I zmierzylam emilowi temp. Bo cos mi sie cieply wydawal i 38.1 ... nie wiem z czego bo katar mu już minal..ma tylko jak placze.. jeszcze przed poslak choroba mi pptrzebna...
Poszlam spac ape ne spalam..nie potrafie ;( dzieci za glosne byly... m ich uspokaja i tlumaczy a tu jak grochem o sciane ;( jedno drugiego nakreca ..eh

M w pracy my juz po obiedzie.. i teraz zlleze na kanapie i modle sie o wzgledny spokoj.

Sorki dziewczyny ale musialam sie wygadac..wyzalic.
Meczy mnie juz wszystko a jeszcze tyle przed nami...

Chciqlam cos wam poodpisywac ale moj mozg ma mniejsza pojemnosc pamieci chyba.. moze pozniej mi sie uda

reklama
Dziewczyny mnie tez ciągnie no ale co zrobić .. Raz lepiej raz gorzej.. Czasami o mi tak napnie brzuch ze o matko ledwo chodzić mogę.. Zwłaszcza jak mam wzdęcie i jakieś gazy to brzuch mi chce wybuchnąć i ledwo iść mogę taki napiety sie robi..

Pupui juz coraz bliżej końca :) i wtedy będziesz odpoczywać i sobie wynagrodzisz ta latanine i zapiernicz..

Loveboiled chociaż tyle ze najbliższa rodzina jest.. Moj tez ma tu rodzine a właściwie juz prawie nie, bo matka wyjechała w tamtym roku na stałe do polski bo juz emerytura, brat dostał od niej dom wiec siedzi tam od września z przerwa na miesiąc i remonty remonty, a jego siostra ma tak debilnego męża ze ostatnio tak sie pokłócili i nawet ich nie widuje a mieszkają 5-6 domów od nas na sąsiedniej ulicy.. Nawet mama jak pomoże to zawsze cos daje :) albo jak przylecieć moze na chwile to tez jakis spokoj wewnętrzny ze nie tylko maz ale ktos inny moze byc, pomoc itd..

Anney oby synek wyzdrowiał jak najszybciej trzymam kciuki.. Jak Olka mówi no dzieci to wogole nie powinny cierpieć i chorować bo niczym na to nie zasłużyły...

Blerka ciasteczka wyglądają smakowicie :) ja kiedyś piekłam podobne i miały wlasnie płatki owsiane, siemie i juz nawet nie pamietam co jeszcze.. Chyba musze ten przepis znaleźć bo przecież samo zdrowie a ty mi tu jeszcze smaka narobiłas :p Oo i słonecznik tez był i chyba migdały Hm ......

Oj akuku zmęczenie każdemu daje znać a u ciebie to juz wogole duzo ciężej ze nie ma porównania.. Najgorsze to ze w nocy człowiek chce pospać i siły jakoś zregenerować to albo dzidzius sie wierci albo ci sie mały wybudza..mam nadzieje ze dzisiaj dasz radę trochę pospać chociaż :) i tak cie podziwiam kochana ze dajesz sobie jakoś rade to wszystko ogarniać. Sa lepsze i gorsze dni ale jesteś mama jak super hero normalnie !

Eh dziewczyny nie ma co podziwiac.. ostatnio zla ze mnie mama co dobija mnie calkowicie..
Dzis moje dzieci ogladaja caly dzien bajki ;/ a ja leze na kanapie.. jedyne co to kuchnie ogarnelam...
Ja chyba w jakas depresje popadam bo wszystko jest nie takie jakbym chciala.. i czuje sie okropnie.. jestem mega nerwowa i placzliwa ;(
Dziewczyny ja chce sierpien ! Szkoda ze nie ma opcji przyspieszenia czasu ;(
Za tydz. Do polski tzn 9 dni.. i mam ochote zostawic dzieci mojej mamie na dwa dni a z m pojsc do hotelu.. polezec w lozku caly dzien i pojsc do kina wieczorem.. nie wiem .. ale i tak tego nie zrobie.. Emis budzi sie w nocy i mamusia musi byc. Jedziemy tylko na tydzien wiec raczej nie odpoczniemy...
Ahh jak ja marudze ;( jeszcze ta pogoda taka ze checi zyc brak... ahh

Musze sie zebrac w sobie ..musze.

Akuku ja też ostatnio najchętniej bym gdzieś sama uciekła.. Ostatnie kilka dni tez bym najchętniej tylko leżała i odpoczywała.. No ale się nie da.. Bo odrazu w domu bałagan i tak jak piszesz dziecko cały dzień przed telewizorem.
Ja tez się już nie mogę doczekać porodu bo co raz gorzej się czuję i mam już dość :D

Love no i ten syf w domu ;(
Jutro mam ambitny plan wysprzatania naszej sypialni.. tak dokladnie.. i moze przemeblowanie zrobimy tak by bylo juz miejsce dla malej.
No i tez kupimy niedlugo lozka dla chlopcow. Takie z biurkiem i szafa pod lozkiem. No i vhce zajrzej w kazdy kat by pozbyc sie zbędnych gratow.
No i wlasnie ciezko mi sie juz schylac itd.. a wiem ze po porodzie tez bedzie ciezko.. ale jiz nie bedzie mi tak ciezko.. ha tylko ciezej :p nie no mam nadzieje ze mala nie bedzie miala wielkich przebojów brzuszkowych itd...

A i ostatnio czesto mysle czy na usg sie nie pomylili :p bo juz jestem tak nastawiona ze nie wyobrazam sobie przedtawiac sobie tego w glowie.
Niedlugo zrobie usg w pl i wszystko bedzie jasne alr chyba sie obawiam troszkę.

Dobra ide po mlotek walnac sobie w glowe bo nie skoncze marudzic.. a bardzo tego nie lubie.

reklama
Loveboiled ja sie staram co tydzień sprzątać ale czasami mam takiego lenia ... :D musze śpię rozpisać na rożne dni zeby było lżej bo wszystko za jednym razem to jak ostatnia sobota pokazała, za ciężkie dla moich nóg ..

Do góry