reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

aneczka...
pokrzywa szkodzi? od kiedy? ...

Pokrzywa jest super. ja mam sok z pokrzywy na miodzie (okropnie słodkie) i to piję zamiast zażywania dodatkowego żelaza.
Na pewno to sumarycznie zdrowsze niż inne suplementacje...

A co daje sama herbatka z pokrzywy? Czy po prostu Ci smakuje i masz ochotę ją pić?

reklama
Aneczka pij śmiało, na pewno dwa razy w tygodniu nie zaszkodzi! Ja pijam jeden kubek dziennie i lekarz nie miał nic orzeciwko.

Ogólnie przed zajściem w ciąże piłam skrzyp + pokrzywe i u mnie swietnie dzialalo na wlosy i paznokcie ogólnie na cere ale potem tak sie przyzyczailam ze codziennie dla smaczku pilam:) teraz jak jest tak upalnie to oprocz wody i herbatek owocoych mam ochote na jakies ziolka i tak dzis siedzialam i przypomnialam sobie o niej:)

Zuzzi,
Ja takie plamy plynem do mycia naczyni traktuje przed wlozeniem do pralki. Czasem zostawiam na troche. Sprawdza sie swietnie na bluzkach chlopcow, od dluzszego czasu zbuntowali sie na fartuszki przy jedzeniu i codziennie mamy obiad na ubraniach :-(

Do prania nietlustych plam uzywam mydelka dr Beckmann's z rossmana. Zostawiam na noc namydlone i w wiekszosci daje rade.

Na pokrzywach sie nie znam :-( Na wlosy i cere czy ma jeszcze jakies wlasciwosci?

Akuku, I gdzie Emis finalnie wyladuje?
Ja ze sprzataniem czekam do lipca, mam nadzieje, ze wlaczy mi sie instynkt wicia gniazda wtedy. Bo ostatnio nie za bardzo mam wene, zeby ogarnac takie ciekawe miejsca niektorych szaf, od 4 lat tam nie zagladalam.

Anney, a wiesz, ze magnolia to moj ulubiony kwiat?

Dzięki Lunera. Niestety bluzka była już prana, a ja nie zauważyłam wcześniej plamy. Mam nadzieję, że uda się ją odratować...

Sann, to witaj w klubie. Ja tez pare dni temu stuknelam setke i juz czuje uroki 3go trymestru. U tesciowej non stop chodzilam ze zgaga, a jeszcze strasznie mnie wszystko irytowalo wiec tylko powstrzymywalam sie od komentarzy. Dobrze, ze tylko raz w roku sie widujemy.

Lucalew, oby infekcja szybko sie skonczyla. No I super, ze wszystko dobrze.

Kasietta, to ile razy bedziecie obracac? :-)

To nie powinno miec znaczenia, ze ja pralas. Ja czasem nie zauwazam tych tlustych plam I po upraniu daje kolejnym raz. Nie wiem czy plyn moze miec znaczenie, ale jak z naczyn zmywa tluszcz to z bluzka tez sobie powinien poradzic

Kasietta, ale to lozko to zlozone, prawda? Na stronie ikei powinny byc wymiary paczki. Ja tak cos u nich pare lat temu kupilam, ze nie weszlo nam do samochodu, wiec teraz sobie sprawdzam

reklama
Do góry