reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
25_pixels, a dlaczego Ignacy Cię rozwalił? Piękne imię. A jakie popularne teraz w Polsce :tak:

Bo ja w Polsce nie mieszkam. A przeciętny Amerykanin prędzej sobie polską wersją język połamie niż powie Ignacy [emoji23][emoji23][emoji23] a już jak przeczytają ajdżnasi... chce coś co można swobodnie wymówić w obu językach bez cudów jak moje imię
No i jedna z jej propozycji była Kryspin. A jak by wziąć pod uwagę wymowę po angielsku to za bardzo przypomina crispy czyli taki jakby kruchy czy chrupiący [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskaweczka, dla mnie była straszna :-p. Bo 5-6 posiłków dziennie, dla mnie to nie było normalne. I i tak jadłam 4, maks 5. Niewykonalne dla mnie. Cały dzień o żarciu się myśli. No i jest rozpiska, co można na śniadanie, co na obiad, trzeba się nauczyć co z czym łączyć, jak są wymienniki pokarmowe, czym "neutralizować" grzeszki (np. jak koniecznie chcesz zjeść pierogi na obiad, to zacząć od surówki z kiszonej kapusty, bo ona ma niski indeks glikemiczny i sprawia, że "blokuje" takie nagłe uderzenie cukru z pierogów w organizm). W poradni diabetologicznej wszystko tłumaczą, materiały dają.

reklama
Aaaa, 25_pixels, takie buty :-p. No to logiczne jest. Myślałam, że po prostu ot tak paskudne imię dla Ciebie. A naprawdę ładne. Ale wiadomo, musi być coś bardziej "międzynarodowego", za wskazaniem na anglojęzyczne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry