reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ma na bank nie wiem czy wszystko Filip po jogurt ach miał biegunkę. Odstawiamy i przeszło. Bardziej na laktozy niż białko to lepsza wersja. Ja jem już wszystko oprócz nabiału z laktozą. Zjadłam batona z orzechami to miał dużo śluzu w kupie i też zrobił dopiero po stekaniu w południe. Potem nie jadłam i się nie powtórzyło. Jem czekoladę bez orzechów i jest ok.

reklama
Kamila. Tan jest napisane że huśtawka do 9 kg. To chyba niedługo nie? Też się zastanawiam nad kupnem tzn.dziadkowie chcą kupić prezent i szukam fajnego krzesełka. Czyli do stołu można dostawić tak? Nie jest za niskie? I wogole warto jak kupię teraz?No bo z tej huśtawki to za długo nie skorzysta ...a ż tymi kupkami to teraz sobie przypominam że jadłam orzechy bo mi strasznie smakowały i miał takie żelowe kupki. To możliwe że przez to. Ale co mam jeść jak mi brakuje witamin które są w orzechach? Staś już dziś duuuuuzo spokojniejszy:))))))

Kamila. Tan jest napisane że huśtawka do 9 kg. To chyba niedługo nie? Też się zastanawiam nad kupnem tzn.dziadkowie chcą kupić prezent i szukam fajnego krzesełka. Czyli do stołu można dostawić tak? Nie jest za niskie? I wogole warto jak kupię teraz?No bo z tej huśtawki to za długo nie skorzysta ...a ż tymi kupkami to teraz sobie przypominam że jadłam orzechy bo mi strasznie smakowały i miał takie żelowe kupki. To możliwe że przez to. Ale co mam jeść jak mi brakuje witamin które są w orzechach? Staś już dziś duuuuuzo spokojniejszy:))))))
Huśtawka do 9 kg ale kupiłam głównie dla krzesełka bo mało jest takich od 0m odchylanych do tyłu z wkładką. Huśtawka jest nisko a krzesełko wysoko jest regulowana wysokość 4 pozycje. Zdejmowania tacka na jedzenie i wtedy można doczepić pałąk z zabawkami. Filip siedzi z nami przy obiedzie i wszystko widzi bardzo to lubi. Mega fajna jest regulacja wysokości i kąt nachylenia siedzenia od takiego prawie leżącego do siedzącego. Jest panel dotykowy to mocy bujania i odgłosy ptaków. Można też wgrać swoją muzykę.

Dziewczyny, ja tez się do Was przyzwyczailam i fajnie ze wątek żyje. Niektórych mamy sie wykruszyły, szkoda.
Olgierda, nawet lepiej ze dalas espumisan bo jest bardziej skoncentrowany. Ja daje przed każdym posilkiem od urodzenia kropelki. U nas najlepiej sprawdził sie bobotic. Ta sama substancja czynna, tylko jeszcze bardziej skoncentrowana a z probiotykow podaje bio gaje, bo wedlug mnie wygodniejsza do podania. Możliwe ze od orzechów były te bóle brzuszkaa. Niestety orzechy często uczulaja , choć generalnie są pyszne i zdrowe.

Kamila, bardzo fajne to krzesełko, ma wiele zastosowań. My dostalismy na chrzciny, jest proste ale tez ładne.

My również tanczymy z Olim. I duuuzo śpiewanmy! Uwielbia gdy mu spiewam:-) :)
No i jestem w coraz większym szoku. Mały jest wesołym usmiechnietym szkrabikiem. Ale jak ktoś do nas przyjdzie to jest tak naburmuszony. Jego mina mówi:"kto was tu zapraszał?" :p
Starszy takie zachowania przejawiał ok 7 miesiąca i było to przejściowe. Krótko mówiąc Olek jest niegoscinny:szok:

Dziewczyny, ja tez się do Was przyzwyczailam i fajnie ze wątek żyje. Niektórych mamy sie wykruszyły, szkoda.
Olgierda, nawet lepiej ze dalas espumisan bo jest bardziej skoncentrowany. Ja daje przed każdym posilkiem od urodzenia kropelki. U nas najlepiej sprawdził sie bobotic. Ta sama substancja czynna, tylko jeszcze bardziej skoncentrowana a z probiotykow podaje bio gaje, bo wedlug mnie wygodniejsza do podania. Możliwe ze od orzechów były te bóle brzuszkaa. Niestety orzechy często uczulaja , choć generalnie są pyszne i zdrowe.

Kamila, bardzo fajne to krzesełko, ma wiele zastosowań. My dostalismy na chrzciny, jest proste ale tez ładne.

My również tanczymy z Olim. I duuuzo śpiewanmy! Uwielbia gdy mu spiewam:-) :)
No i jestem w coraz większym szoku. Mały jest wesołym usmiechnietym szkrabikiem. Ale jak ktoś do nas przyjdzie to jest tak naburmuszony. Jego mina mówi:"kto was tu zapraszał?" :p
Starszy takie zachowania przejawiał ok 7 miesiąca i było to przejściowe. Krótko mówiąc Olek jest niegoscinny:szok:

U nas Filip uśmiecha się do wszystkich tylko wczoraj zaczął płakać jak teściowa do niego podeszła do łóżeczka ale chwilę wcześniej była myć ręce w łazience po przyjściu i zwróciła mi uwagę że mam kurz między szczebelkami na grzejniku w łazience i spytała czy ma mi to sprzątnąć to się jej należało :-)

Ja bym dała szmatkę :tak:
W sumie to chyba rzeczywiście dzieci wyczuwają dorosłych. Mój Miki jak był mały i jakieś starsze panie zwracały mi uwagę, że np powinnam z nim chodzić za rączkę, to mówił że musimy iść bo tata czeka :-D a raz jak wchodził w kałużę to jedna pani zwróciła mu uwagę i powiedziała że jak będzie tak robił to się utopi:angry: więc mój syn wziął mnie za rękę, włożył jedną nóżkę do kałuży, później drugą i powiedział do pani "o nie utopiłem się". Pani zamilkła:-D

U nas Filip uśmiecha się do wszystkich tylko wczoraj zaczął płakać jak teściowa do niego podeszła do łóżeczka ale chwilę wcześniej była myć ręce w łazience po przyjściu i zwróciła mi uwagę że mam kurz między szczebelkami na grzejniku w łazience i spytała czy ma mi to sprzątnąć to się jej należało :-)
No przegięcie taki komentarz. Moja teściowa to nic nie mówi tylko czasem pozmywa;). Staś jest do obcych na razie otwarty i się uśmiecha. Ale na codzień raczej się bacznie przygląda i uśmiecha czasem. Myślę sobie czasem że ma spojrzenie jakby był już po 40;) taki doświadczony życiem..

reklama
Ciekawe czemu tak jest ze Oli z dystansem podchodzi do "obcych". Nie za wcześnie na takie zachowania? Ja pierwsze takie sytuację zauwazylam około 6 tygodnia.
Ja zauważyłam że Staś jak i chyba wszystkie małe dzieci jest mega asertywny i zachowuje się naturalnie, tak jak ma akurat ochotę. I to jest piękne. Stwierdzilam ze wezme czasem z niego przykład;). Nie uśmiecha się zawsze kiedy ja bym tego chciała. I wydaje mi się że to jest naturalne jak do obcych podchodzi z rezerwa. Oli może jest dojrzały jak na swój wiek;). A poza tym może przecież nawet w wieku 6 tyg za kimś nie przepadac albo mieć akurat zły humor jak przyjdzie ktoś obcy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry