Anulaa88
Fanka BB :)
I normalnie chodzisz i funkcjonujesz?[emoji4]Luteine brałam na plamienia w 8-9 tygodniu ale dostałam od niej alergi i odstawiłam , plamienia ustały.
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I normalnie chodzisz i funkcjonujesz?[emoji4]Luteine brałam na plamienia w 8-9 tygodniu ale dostałam od niej alergi i odstawiłam , plamienia ustały.
Od 8 tygodnia z powodu krwiaka i odklejania lozyska ( zaczęłam krwawic) przez dwa tygodnie leżałam. Z tego co wiem jak się zacznie brać luteine to trzeba ja brać do póki łożysko się nie utworzy do końca... Miałam zapisane 3 tabletki do póki będę krwawic i później tylko jedna dziennieDługo już ją bierzesz? A jeśli mogę zapytać..
Możesz normalnie funkcjonować tzn.np chodzić? Bo ja biorę od 2 tygodni i mam nakaz leżenia..
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Od 8 tygodnia z powodu krwiaka i odklejania lozyska ( zaczęłam krwawic) przez dwa tygodnie leżałam. Z tego co wiem jak się zacznie brać luteine to trzeba ja brać do póki łożysko się nie utworzy do końca... Miałam zapisane 3 tabletki do póki będę krwawic i później tylko jedna dziennie
No słyszałam, sudocream pomaga [emoji4]Tak bo od luteiny bardzo byłam śpiąca zasypiałam na stojąco, a ta alergia to straszne pieczenie tak że nawet nie mogłam sobie jej juz zaaplikowac no nie mogłam palca włożyć tak piekło. Po odstawieniu po kilku dniach przeszło.Ja stosowalam sudocream tam do srodka i pieczenie przeszło.
Teraz już mi nic nie jest.![]()
Moja najlepsza przyjaciółka miała krwiaki...W 3 ciążach. Wszystkie musiała przeleżeć do minimum 18 tygodnia[emoji4] potem na szczęście krwiaki nie przeszkadzały w funkcjonowaniu. Więc głowa do góry[emoji106]Witam wszystkie dziewczyny
to moja pierwsza ciąża i strasznie się cieszę termin mam wyznazony n 31 sierpniaale żeby nie było zbyt kolorowo od 8 tygodnia leże, ponieważ miałam delikatne plamienia i okazało się, że mam krwiaki
lekarz zapisał mi luteine i dupahston i zalecił leżenie... serduszko na szczęście bije a nasza Fasolka ma 4,5 cm
plamień na szczęście już nie mam ale krwiaki nadal są jednak mam nadzieję, że w końcu się wchłoną i znikną raz na zawsze a dzidzia będzie już tylko ładnie rosnąć. W przyszłym tygodniu mam wizytę u doktorka i wtedy wykona usg genetyczne. Czy któraś z Was też walczy z tymi okropnymi krwiakami? Ja się mega martwię, żeby wszystko było dobrze i dopadają mnie niekiedy czarne myśli... ale wiem, że muszę myśleć pozytywnie i wierzyć że tam na dole wszystko gra
![]()
Ja byłam chora na zapalenie w trakcie Świat BNArodzenia więc zostawał tylko szpital a nie wyobrażam sobie że mogła bym zostawić na Święta męża i rocznego synka i leżeć w szpitalu.To był gdzieś 5-6 tydzień ciąży.W zeszłym roku miałam na zapalenie jakiś antybiotyk nie pamiętam nazwy. Potem mialam grypę i brałam ibuprom i wnet potem zaszlam w ciążę lub jyz wtedy byłam a nie wiedziałam. Skonczylo się tak że dziecko było bardzo chore prawdopodobnie z tych lekarstw i czekala nas terminacja ciąży. Dlatego teraz nie chciałam nic brać w pierwszym trymestrze.Czekam na posiew i zobaczymy co gin powie.
Ja ostatnio ciągle ryczę...Chyba dobija mnie leżenie w domu i nic nie robienie. Jutro jadę do gina i będzie to moje pierwsze wyjście od 3 tygodni.Ojejku. Współczuję wam z tym lezeniem. Ja w głowę dostaję siedzac w domu, ale jakbym jeszcze miała leżeć to już nie wiem. Dziś się poryczalam bo jakos psychicznie się źle poczułam ogólnie i jak spojrzałam na siebie.
Trzymam za was kciuki byście wytrzymały.![]()
Zawsze lepiej leżeć w domu[emoji4] trzymam kciuki!Dzięki bardzo za słowa otuchyczyli jeszcze troszkę leżenia mnie czeka ale czego się nie robi dla Fasolki
ważne, że mogę leżeć w domku a nie w szpitalu.
![]()
Powodzenia!@Anulaa88 ja tez biore luteine. Od poczatku ciazy bralam duphaston a na koniec stycznia lekarz zmienil mi na luteine. Kolejna wizyta na poczatku marca, moze lekarz juz bedzie kazal odstawic. Ja biore luteine i acard ze wzgledu na wczesniejsze poronienia.