• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Hehe, nie wiem czemu ale zawsze jak idę na wizytę to czekam na słowo ,,a waży..." :D hehe.

Jak to jest z cukrzycą ciążową? Odebrałam wyniki, lekarz nic mi nie powiedział a jestem ciekawa...

Też mi się wydaje, że jest w porządku :) Ja na czczo mialam 82, po godzinie okolo 120, a po dwoch 130 i też jest ok :)
Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)

Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)

Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)

Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)

Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)

Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)
Aha...
No niestety różnie to z tym cukrem bywa. Mnie moja babcia mega nastraszyła, która właśnie leczy się na cukrzycę. Czasami widziałam co jej się działo i aż miałam strach w oczach... :/

Aha...
No niestety różnie to z tym cukrem bywa. Mnie moja babcia mega nastraszyła, która właśnie leczy się na cukrzycę. Czasami widziałam co jej się działo i aż miałam strach w oczach... :/
No wiesz to zalezy też jaki to typ cukrzycy... w ciąży cukrzyca często jest bezobjawowa albo myli sie ją z objawami ciąży jak np. Senność albo napady głodu...
Na szczęście u 90% mija po ciąży :-)

Pamietaj, żeby się badać regularnie, bo jak masz cukrzycę w rodzinie to jesteś niestety w grupie ryzyka... no ale medycyna teraz jest tak posunięta, że można z tym żyć ;-) chociaż podejrzewam, że nie jest łatwo...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry