reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe mamy 2026

Oj ja bez kawy żyć nie mogę, co ciekawe w pierwszej ciąży od razu mnie od niej odrzuciło a tym razem nic, więc korzystam i piję. Niestety aż dwie dziennie, ale nie są mocne. Trzymam kciuki za to żeby Cię tym razem cukrzycowe cholerstwo ominęło ♥️
Glukoza wyszła 90 czyli no dość wysoko 😢 poza tym zgodnie z zaleceniami cukrzyca ciążowa w poprzedniej ciąży jest przesłanka do wykonania testu w pierwszym trymestrze 🤔 w poniedziałek się wszystko wyjaśni
Mnie póki co też od kawy nie odrzuciło 😁 w ciąży z córką miałam takie dwa tygodnie, że nie mogłam pić

reklama
Dzisiejsza beta , przyrost 92% ☺️

Załączniki

• AISelect_20251218_181237_Samsung Internet.jpg
    AISelect_20251218_181237_Samsung Internet.jpg
    182,1 KB · Wyświetleń: 37
Informowałyście rodzinę? U mnie narazie nikt nie wie. Spytałam męża co chcę na święta odpowiedział, że córkę także czekam z prezentem haha, ale już mi ciężko wytrzymać było dlatego się zapisałam tutaj :D
Myślę, że będę niedługo. Mamy zwyczaj wysyłania sobie w wigilię zdjęć przy choince i chcę dodać na grupę rodzinną fotkę ze zdjęciem z USG 🤭 oczywiście jak wszystko będzie ok na tym etapie. Mam do tego podejście takie, że cieszymy się z każdego dnia, kiedy dzidzia jest z nami. Ten stres i milczenie na początku zabiera całą radość, przynajmniej wg mnie. A strata to teraz tak powszechna rzecz, u mnie w rodzinie nie inaczej. O każdej stracie i ciąży informowaliśmy od razu i miałam ogrom wsparcia, sama chyba nie dałabym rady. Znajomym się nie chwalę, jestem już w tym wieku, że znajomych tyle co kot napłakał 😂 a jak są to nie na tyle bliscy, żeby się zwierzać.

Myślę, że będę niedługo. Mamy zwyczaj wysyłania sobie w wigilię zdjęć przy choince i chcę dodać na grupę rodzinną fotkę ze zdjęciem z USG 🤭 oczywiście jak wszystko będzie ok na tym etapie. Mam do tego podejście takie, że cieszymy się z każdego dnia, kiedy dzidzia jest z nami. Ten stres i milczenie na początku zabiera całą radość, przynajmniej wg mnie. A strata to teraz tak powszechna rzecz, u mnie w rodzinie nie inaczej. O każdej stracie i ciąży informowaliśmy od razu i miałam ogrom wsparcia, sama chyba nie dałabym rady. Znajomym się nie chwalę, jestem już w tym wieku, że znajomych tyle co kot napłakał 😂 a jak są to nie na tyle bliscy, żeby się zwierzać.
Ja zamówiłam misia i małe buciki, dam mężowi w Wigilię przy rodzinie, a trudno. Trzeba myśleć pozytywnie ☺️

Ja w poprzedniej (pierwszej ciąży) ogłaszałam dziadkom w święta, więc chyba dlatego tym razem mam trochę mniejszą chęć na to 😁 no ale zobaczymy, może się “wygadamy””. A jeśli nie to chętnie posłucham o Waszych świątecznych historiach

A mi na sam wieczór ciśnienie skoczyło, byłam też dzisiaj rano zbadać hcg, progesteron i tsh na jutrzejszą wizytę. I co? BADANIE WYMAGA POWTÓRZENIA. Nosz kur….. i co pewnie mam drugi raz za to zapłacić…

reklama
Do góry