• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniówki 2014

dziewczynki a jak to jest z tą polozna. gdzie to trzeba sie zglosic aby takową dostac(tak jak wy macie ze przychodzi do domu przed porodem) no i potem po??
bo z synkiem to ja juz nie pamietam jak to było:sorry:
bo wy rozumiem,że teraz do porodu szukacie?

reklama
Carine...ja podpisuje ze swoją umowę w 36 tc i mimo, że głównie zależy mi na porodzie to wizyty domowe przed porodem tez są w cenie. Po porodzie to już chyba tylko konsultacje telefoniczne . A położna środowiskowa to z przychodni .

a nieodpłatnie przed porodem nie przychodzą?:-p

bo srodowiskowa jak dzieciaczka do ośrodka zapisze? czy to szpital powiadamia? ja juz naprawde nie pamietam jak to bylo...

Carine - przychodzą za darmo te środowiskowe. Ale musisz zgłosić sie w swojej przychodni NFZ, ze jestes w ciazy i ze chcesz. Moze zaczac przychodzić juz teraz, albo dopiero po porodzie. U mnie akurat była w tym temacie rejonizacja, ale pamietam, ze niektóre dziewczyny zgłaszaly sie do przychodni, o której wiedziały, ze maja fajne położne.

Mnie to zglaszala moja mama po porodzie wiec cos moge mylić, ale wydaje mi sie, ze tak to wlasnie działa.
Zadzon do przychodni, napewno wszystko wytlumacza.

Ostatnia edycja:
moją położna wybrałam przy okazji wizyty u lekarza rodzinnego, złożyłam deklarację wyboru. Sama do mnie dzwonila, pytala o samopoczucie a potem po 21 tygodniu ciąży przyszła do mnie na spotkanie :) dziś dzwonila aby spotkać się drugi raz.
Przyjdzie też do nas w dniu wypisu ze szpitala na pierwsze zabiegi pielęgnacyjne :)

Hej,
witam się późno. Oczywiście podczytuję, ale czasu brak na odpisywanie.
Jestem zadowolona - właśnie wyszła Pani z PBKM, podpisaliśmy umowę. Oby nigdy nie trzeba jej było wykorzystać!!!!!!

Carine położna środowiskowa - najlepiej z przychodni, gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu, sama się zgłaszasz. Można zgłaszać się już od 20 tyg., i powinna spotkać się z Tobą przed porodem. A potem przyjdzie do Ciebie i dzidziusia po porodzie.

Seks na tapecie - u mnie abstynencja od marca:tak: Też czekam do 37 tyg i heja......!

ja wpadam powiedziec tylko,ze u nas juz weekend i jutro z rana wyruszamy zwiedzać poludniowe rubieze naszego regionu ;) w niedziele wieczorem wracamy,a w pn ruszam na tydzien do mojego dziecka (dziś dzwonię: "hej lulu tu mama!(mając nadzieje,ze dziecko może zakwili z tęsknoty)...a w słuchawce słyszę: cześć mama- nie dzwoń do mnie,bo mnie uszy bolą, jestem bardzo zajęty.papa! i tyle było rozmowy...:sorry:)takze nie rodzić kobiety do mego powrotu a nawet i dłużej )

dzieki dziewczynki za pomoc..:) szkoda ze nie wiedzialam bo bylam dzis z mlodym na bilansie to bym od razu sie zapisala....

Kaspian u mnie od grudnia....ale wiecie co jestem dzis tak wkurzona na swojego m ,ze wcale mu nie dam:wściekła/y:

iidee spać!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry