reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Witam się po kilkudniowej przerwie:)

Podczytywałam Was,ale jakiegoś doła ciążowego złapałam i nie miałam weny nic napisać.

wszystkim rozpakowanym gratuluje
carine już?super gratki!!!
gorgusia kciuki za Was&&&&&&&&&

Ja we wtorek byłam na drugim ktg,całe 3 skurcze i kazali przyjść za tydzień. myślałam że korzenie tam zapuszczę,bo oczekałam się w kolejce 4 h!!

Dzis synuś ma ostatni dzień w przedszkolu,od jutra wakacje, a od września idzie do nowego (państwowego)przedszkola. Kurcze ja się w tej ciąży za szybko wzruszam i chyba wyślę dziś M po niego,bo nie lubię pożegnań:(

Carine Gratulacje!!!

Tyle sie napisalam z rana na telefonie i dupa, nie dodalo mi postu.
Udani Ci nasi mężowie, u mnie z kolei na odwrót, on spi jak zabity a ja cierpie na bezsennosc i budzi mnie wszystko. Ostatnio mój budzi mnie w nocy i pyta która godzina. Myślałam że zabije w afekcie :/ A on tłumaczy że zegarek jest po mojej stronie i ze nie widzi.

Marlenkus moj pierwszy poród był wywoływany. Najpierw balon i pi*, po 12 godzinach zrobilo sie rozwarcie na 5,5 cm,zawiezli na porodówke, przebili wody ,podłaczyli cos do głowki dziecka, podali oksytocyne i po kilku godzinach męczarni mały wyskoczył. Nie chcialabym tego przezyc jeszcze raz bo kazdy skurcz na leżąco, mam nadzieje że teraz samo się zacznie

Carine - gratulacje :-)

Czyli zawody :-) Teraz czekamy na wieści od Gorgusi, żeby rozstrzygnąć która pierwsza dzisiaj była :-)

Do zabiegów trzeba raczej pościągać całą biżuterię, raz, że może przeszkadzać a dwa żeby nie było, że coś ktoś komuś zajumał :-)

Izis - jak masz kolczyk w języku to pewnie też, bo w razie jakiejś reakcji alergicznej może dodatkowo skomplikować sprawę, ale to takie moje radosne rozważania, bo pojęcia nie mam, ja ostatnio noszę tylko obrączkę a to i tak nie zawsze :-)

Carine gratulacje
Gorgusia aały czas trzymam kciuki.
Ania w internecie gdzieś znalazłam,że zapija się piwem imbirowym(bo podobno jest bezalkoholowe).Podobno powoduje odruch wymiotny,więc najlepiej po wypiciu położyć się i przespać 2-3 godziny.Fju fju pewnie zna więcej szczegółów. Ja na razie z olejkiem nie kombinuję,ale się zastanawiam skaczę sobie na piłce(kłuje mnie w pochwie,to może rozwarcie mi się większe robi)a ostatecznie tydzień wytrzymię.

fiuu fiuu popijała kawą mocną :D

Atana problem w tym, że to nie kolczyk :D Nosiłam swego czasu bardzo długo stały aparat. Na tą chwilę mam za zębami drucik, który trzyma je w ryzach :) I on jest przyklejony za zębami :) Nie wiuem, czy w trakcie porodu mam kogoś o tym informować, czy coś...:D

reklama
Do góry