reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

hej dziewczyny
mi komputer się popsuł... a z tel. nie dam rady tu zaglądać:(

czuję się ok, jedynie krzyż daje czasem popalić
w czwartek mam usg (11-14tc), w suwaczku mam o tydzień do przodu - jeśli któraś się dziwi, że tak późno to usg :p
doczekać się nie mogę

objadam się czekoladą, że heeej ;)

wybaczcie, że Was nie nadrobię teraz ale i starszaczek mnie absorbuje a komputer za raz mąż będzie okupował... ;/

pozdrawiam wszystkie mamucie i ściskam mocno

reklama
Afja-Anetka, fajnie ze sie odezwalas, kciuki za twoje usg, napewno wszystko bedzie ok :)

No nic zwijam zagle i lece do domu, koniec pracy na dzisiaj jutro od 8 rano kontrola wiec jak wszystko przejdzie ladnie to moze czwartek sobie wolny wezme zeby sie wykurowac troszke to bede 3 dni w domku siedziala. Do jutra babeczki.

Ostatnia edycja:
hehe nie ma za co ;). Ale chyba dalej masz zle w suwaczku bo 8t z hakiem a data na 1 sierpnia ? Ja mam na 8 sierpnia a mam juz ponad 13 tygodni ;-)

Teraz na pewno jest dobrze. Ze wzgledu na ciaze blizniacza lekarz przewidzial porod na 36. tydzien, wiec mam troche pomieszane te daty.

Ja na niedobor zelaza polecam naturalne zelazo z warzyw. Te naturalne lepiej sie wchlania niz te tabletkowe a wiec:

• fasolka szparagowa
  • szpinak
  • brokuły
  • sałata
  • buraki
  • pietruszla
  • marchew
  • groszek
A wiec soczki z burakow polecam, marchewke z groszkiem, szpinaczek z czosnkiem no i cala reszta. Osobom z niedoczynnoscia tarczycy radzilabym uwazac na kalafiory i brokoly zbyt czeste jedzenie powoduje swirowanie tarczycy tak samo jak ryby morskie ;-)Takze mozna jesc ale z umiarem

Podobno jeszcze dobre sa otreby ryzowe, soja, wodorosty, suszone morele i kminek.

Keeplovin - witamy, ja tez mam blizniaki, jest na tu cztery, jesli sie nie mylę :-)

Co do niedoborow żelaza i warzyw itd to zbilansowana dieta nie ma sobie równych, ale jak sa prawdziwe problemy i leci morfologia i czerwone krwinki to mozna o tym zapomniec, wystarczy porównać dawki w warzywach, czy nawet czerwonym mięsie, a lekach.
Lekarze mówili mi, ze trzeba by wagon buraków zjeść by sobie pomoc.
Natomiast kazali jesli wolowine, jadlam codziennie przez 3 miesiące.
U mnie walka o podniesienie czerwonych krwinek trwała długo. Dopiero drugi lek pomog, żelazo sie kiepsko wchlania. Niekiedy trzeba brać zastrzyki, a sa takze dziewczyny, które muszą miec krew przetaczana.

Ale to margines, większość nie ma takich problemów.

mb83..- witam i trzymam kciuki :)

Wyczekany - ja biorę femibion ale też rozglądam się za czymś tańszym .

Domi - zdrówka życzę .

Martuska - super że zakupy udane , też muszę jakieś spodnie kupić bo już na styk są .

Ojaka - dzięki za info :) jutro zadzwonię , może będą jeszcze wolne miejsca ?

Atkaa - ja mam problem żeby zasnąć , często się budzę i nie mogę sobie miejsca znaleźć, jestem wiecznie niewyspana :) rogala nie miałam , zwykła poduszka mi wystarcza . Ja śpię na tym na którym mi aktualne wygodniej :)

Mamabazylia - ciesz się :tak: , ja mnie mogę się doczekać dnia w którym nie będę mieć mdłości

Keeplovin - witaj , kolejna podwójna mamusia :-), gratuluję .

keeplovin a co ma ten 36 TC do rzeczy? Ja mam termin na 2.08 i jestem w 14t3d a nie w 10 :) ustaw sobie w suwaczku datę ostatniej @ na 26.10

Fakt - termin porodu, którego przecież tak naprawdę żadna z nas nie zna, nie zmienia tego w którym tygodniu jestesmy, bo liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesięczki.

reklama
Do góry