reklama

Sierpniówki 2014

Beetka - ja chyba kupię sobie ten *spam* Katar... ja dziś mam jakiś nawrot choroby, mam nadzieję, że to nie początek znowu takiego stanu jak ostatnio.... wrócił mi katar, ale co najgorsze - zawalone zatoki i spowodowany tym straszny ból głowy, z którym nie mogę sobie poradzić....
ogólnie przed ciążą każde przeziębienie wiązało się u mnie z zatokami.... ale miałam skuteczne sposoby, których teraz nie mogę stosować i jestem bezradna...

reklama
Martuskaaa ja własnie zamówiłam i na katar i na gardło bo mnie to i to zaatakowało, kaszel troszkę osłabł po stodalu. Jutro idę z małą do lekarza na kontrolę to też poproszę o przebadanie.

Amelia, to ta sama :-D ale numer. Dobrze pamiętam, że w pierwszej Twojej ciąży też była ona?
Asiołek, ja też brałam Duomox i to on postawił mnie na nogi. A przy okazji wyleczył inną infekcję.
Beetka, Ty to masz jakiś dar po prostu :-) chodzi mi o tą aptekę, a o C&A już nie wspominając. Na początku ciąży szukałam witamin, itp - trafiłam na tą aptekę, faktycznie byli najtańsi, szybka wysyłka, a towar był tak skrupulatnie zapakowany w folię bąbelkową, czegoś takiego jeszcze nie widziałam.

Dziewczyny, przepraszam, że to piszę, mam nadzieję, że żadna się nie obrazi i nie wyrzucicie mnie z forum :-D ale cieszę się, że pobolewają was brzuchy, plecy, cierpicie na bezsenność - ja mam to samo, co utwierdza mnie w przekonaniu, iż widocznie tak musi być i nie mamy się czym stresować, chociaż jest bardzo ciężko czasami. Kiedyś to wreszcie minie.....byle do sierpnia...oj, wtedy to się zacznie ;-)

Widzę, że część waszych dzieciaczków nadal choruje, życzę zdrówka. A Wy Mamuśki myślcie pozytywnie, będzie dobrze.

beetka - ja właśnie jutro Stodal kupię, a ten do nosa kupilam dzisiaj, nie chcialam czekać zanim przyjdzie.... do tego kupilam sobie czosnek i groch - wyczytalam, żeby groch rozgrzać na patelce, wrzucić cieply do skarpetki i przylożyc na bolące zatoki.... ja już wszystkiego się chwytam.... nie wiem tylko czemu mnie znowu złapało, skoro antybiotyk konczę jutro...
lecę robić ten groch, bo mnie zaraz glowa rozsadzi

O Sierpnioweczki wracajcie do zdrowia !!!!!! I Wasze pociechy również :-* :-*

Ja dzisiejszy dzien spedzilam na lezakowaniu ogrodowym ---jak ja kocham slonko :-D
Obeszlo sie bez popoludniowej drzemki , ale za to teraz czuje ze zbiera mnie na spadko -mam nadzieje ze dolece do poduszki po na wspolnej :-/

Całuje Was i Brzuszki ,Kolorowych snow no i przespanej nocy :-*

Grupa krwi męża ma znaczenie jeżeli mama ma RH-, tak jak napisała Edys. Jeżeli mąż ma RH+ pojawia się konflikt serologiczny. U nas jest konflikt i co wizyta robię przeciwciała. W pierwszej ciąży nie dostałam immunoglobiny ponieważ córka ma tą samą grupę krwi co ja, czyli RH- i konfliktu nie było.
.
co wizyte? Ja mialam robione na samym poczatku, wyszlo ,ze przeciwcial nie stwierdzono i lekarz powiedzial ,ze powtórka dopiero w 28 tyg. A dlaczego ty masz co wizyte?
ja chyba dostalam przy pierwszym porodzie immonuglobuline, przynajmniej powinnam bo mój synek mial grupe krwi po ojcu

teraz cos takiego znalazlam

- jeżeli przeciwciała zostaną wykryte - należy określić rodzaj i miano przeciwciał oraz regularnie kontrolować ich poziom zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego, zwykle co 4 tygodnie;

- jeżeli przeciwciała nie zostaną wykryte - należy wykonać ponowną kontrolę między 28. a 30. tygodniem ciąży.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,99887,7245891,...OSCIOWYCH_U_KOBIET_W_CIAZY.html#ixzz2vD7l8T41

Ostatnia edycja:
Witam was mamuśki! Trochę mnie nie było i ciężko nadrobić co pisalyscie. U mnie panuje grypa jelitowa, wszyscy naokoło wymiotuja i ... jednocześnie. Niestety nie ominęło mnie i synusia. Na szczęście już nam przeszło, wirus poszedł dalej. Rodzina z Polski odwiedziła mnie w weekend więc zawiezli go do Polski też :/
Teraz czekam na usg, mam nadzieję że za tydz potwierdzą że będzie dziewczynka bo już się rozpedzilam z zakupami i zamówiłam mnóstwo ciuszków ;)
Piszecie o badaniach krwi, mojemu mężowi nie kazali robić, nie zastanawiałam się czemu. Więc jeśli ja mam rh+ to nie ma zagrożenia?

barbarka nie ma :-)

zdróweczka dla wszystkich :-)
mój Cudek pięknie się rusza :-)-matka zadowolniona :-D:-D:-D

u nas juz lepiej ,wychodzimy z przeziębienia :-)

p.s. dziewczyny mam spodnie do oddania -na bazarku napisałam -naprawdę żadna nie chce??

reklama
Kami - ja również miałam cytomegalie zleconą na samym początku , teraz z racji że nie przechodziłam musiałam powtórzyć , tak samo toxo .

Martuska -mi w pierwszej ciąży też lekarz nic nie mówił o grupie męża i wysłałam go sama :) natomiast w tej już pytał , w sumie nie wiem po co bo mam + .. zdrówka ! coś długo Cię trzyma .

Madison , Edyś - mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej , zdrówka dla dzieci !

Beetka - też robię zakupy w tej aptece i polecam, dużo taniej niż w innych :)

Asiołek , Barbarka - Wam również zdrówka życzę

Misiura - ale świat jest mały :-), w pierwszej ciąży przychodziła do nas dopiero po porodzie bo ja na ostatnią chwile zawsze wszystko robię :) super babeczka , będziesz zadowolona :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry